Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Πολωνία θα εξάγει εκτοξευτές για τα Patriots των ΗΠΑ καθώς η Ουκρανία εξαντλεί τα αποθέματα και η Δύση... ξεμένει

Η Πολωνία θα εξάγει εκτοξευτές για τα Patriots των ΗΠΑ καθώς η Ουκρανία εξαντλεί τα αποθέματα και η Δύση... ξεμένει
Υπάρχει ακόμη μια συμφωνία 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα σκαριά, σύμφωνα με πολωνικά μέσα ενημέρωσης, για την αγορά 96 αμερικανικής κατασκευής επιθετικών ελικοπτέρων AH-64E Apache
Οι δεσμεύσεις για την παράδοση συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας εδάφους-αέρος Patriot των ΗΠΑ στην Ουκρανία έχουν εξαντλήσει τα αποθέματα των δυτικών χωρών.
Οι ΗΠΑ αναζητούν ολοένα και περισσότερο την εξωτερική ανάθεση της παραγωγής των συστημάτων, με το κοινό έργο ΗΠΑ-Ιαπωνίας να αντιμετωπίζει εμπόδια, ιδιαιτέρως κατά τον μήνα Ιούλιο.
Η Πολωνία θα παράγει εξαρτήματα για τις αμερικανικά συστήματα αεράμυνας Patriot, οι οποίες έχουν μεγάλη ζήτηση εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία .
Η υποστήριξη του καθεστώτος του Κιέβου έχει εξαντλήσει τα αποθέματα και η Πολωνία – ένας σταθερός σύμμαχος της Ουκρανίας – έχει τώρα υπογράψει σύμβαση για την εγχώρια κατασκευή 48 εκτοξευτών για τα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας και πυραυλικής άμυνας.
Στο πλαίσιο μιας συμφωνίας αξίας 1,23 δισεκατομμυρίων δολαρίων (4,7 δισεκατομμύρια ζλότι), οι σταθμοί εκτόξευσης M903 θα παράγονται στη χαλυβουργία Stalowa Wola στην Πολωνία σε συνεργασία με τον αμερικανικό αμυντικό γίγαντα Raytheon Technologies Corp.
Στοιχεία των συστημάτων Patriot θα παραχθούν στην Πολωνία ως μέρος του εξοπλισμού των πολωνικών στρατευμάτων στο πλαίσιο του προγράμματος αεράμυνας Wisla που αποσκοπεί στην ενίσχυση των δυνατοτήτων εναέριας και πυραυλικής άμυνας της χώρας.
Η παραγωγή του συστήματος αεράμυνας θα λάβει χώρα κατά το διάστημα 2027-2029.


1119747626_0_0_466_672_1920x0_80_0_0_d8938e03ab0f236c5337e6f229c4974f.png.webp

Η Πολωνία έχει υπογράψει την απόκτηση εκατοντάδων αμερικανικών πυραύλων αέρος-αέρος AIM-120C AMRAAM για τα μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της.
Υπάρχει ακόμη μια συμφωνία 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα σκαριά, σύμφωνα με πολωνικά μέσα ενημέρωσης, για την αγορά 96 αμερικανικής κατασκευής 
επιθετικών ελικοπτέρων AH-64E Apache.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης