Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Οι Έλληνες δεν μαθαίνουν - Γιατί οι αρχές αφήνουν να επαναλαμβάνεται η τραγωδία;» - Διεθνής κατακραυγή για τις πυρκαγιές

«Οι Έλληνες δεν μαθαίνουν - Γιατί οι αρχές αφήνουν να επαναλαμβάνεται η τραγωδία;» - Διεθνής κατακραυγή για τις πυρκαγιές
“Άγρια φωτιά στις θύρες των Αθηνών: Γιατί οι αρχές αφήνουν να επαναλάμβάνεται αυτή η τραγωδία”, τιτλοφορεί το ρεπορτάζ του ο ιστότοπος της γαλλικής εφημερίδας Le Monde
Στον βαρύ απολογισμό της μεγάλης πυρκαγιάς στην Αττική, η οποία κόστισε τελικώς τη ζωή σε μία γυναίκα και κατέκαψε τεράστιες εκτάσεις πράσινου, συνεχίζει να αναφέρεται ο διεθνής Τύπος σε ρεπορτάζ του.
“Άγρια φωτιά στις θύρες των Αθηνών: Γιατί οι αρχές αφήνουν να επαναλάμβάνεται αυτή η τραγωδία”, τιτλοφορεί το ρεπορτάζ του ο ιστότοπος της γαλλικής εφημερίδας Le Monde.
Στο ρεπορτάζ περιλαμβάνονται δηλώσεις ανθρώπων που είχαν βιώσει το σοκ της φονικής πυρκαγιάς που είχε κατακάψει το Μάτι το 2018 και βρέθηκαν εκ νέου αντιμέτωποι με τον πύρινο εφιάλτη.
“Μία νεκρή ενώ η φωτιά εξαπλωνόταν στα προάστια της Αθήνας”, τιτλοφορεί το δικό του ρεπορτάζ για τη φονική πυρκαγιά το βρετανικό BBC.
Στο ρεπορτάζ περιλαμβάνονται δηλώσεις ανθρώπων που είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται παρανάλωμα του πυρός.
Ταυτόχρονα γίνεται αναφορά στη βοήθεια που ζήτησε και λαμβάνει η Ελλάδα από τον αμοιβαίο μηχανισμό πολιτικής προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στην εκκένωση, τη Δευτέρα, τουλάχιστον 11 οικισμών κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς και στην αποστολή βοήθειας από Ιταλία και Γαλλία στέκεται το ρεπορτάζ της ιταλικής Corriere della Sera.
“Οι ελληνικές αρχές εκκένωναν περιοχές ενώ οι φλόγες διασπείρονταν κεραυνοβόλα”, σημειώνει ο βρετανικός Guardian, το οποίο στέκεται στο μέγεθος της πυρκαγιάς και στις τεράστιες εκτάσεις τις οποίες αυτή κατέκαψε.
Σημειώνει ακόμη ότι σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το καλοκαίρι του 2024 αναμένεται να είναι συνολικά το πλέον θερμό στην καταγεγραμμένη ιστορία της Αθήνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης