Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall, μετά τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ – Στο +0,9% o S&P 500, o Nasdaq +1,16%

Άνοδος στη Wall, μετά τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ – Στο +0,9% o S&P 500, o Nasdaq +1,16%
Θετικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο…
Ανοδικά κινείται η Wall Street την Τρίτη 13 Αυγούστου, μετά την έκθεση για τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ, που έδειξε πως υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες συγκρατούν τον πληθωρισμό.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones σημειώνει αύξηση +0,5% στις 39.542 μον., ο δείκτης S&P 500 ενισχύεται +0,9% στις 5.387 μον., ενώ ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο +1,16% στις 16.976 μον.

O δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε 0,1% σε σχέση με έναν μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με έκθεση του Γραφείου Στατιστικής Εργασίας που δημοσιεύτηκε σήμερα, Τρίτη. Η διάμεση πρόβλεψη σε έρευνα του Bloomberg απαιτούσε άνοδο 0,2%.
Ο ΔΤΚ εξαιρουμένων των ευμετάβλητων κατηγοριών τροφίμων και ενέργειας παρέμεινε αμετάβλητος τον Ιούλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας την πιο ήπια ένδειξη των τελευταίων τεσσάρων μηνών.
Την ίδια στιγμή, ο βασικός PPI αυξήθηκε 2,4% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.
«Νομίζω ότι οι αγορές εξαρτώνται, σε μεγάλο βαθμό, από τις τιμές στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Shaun Osborne, επικεφαλής στρατηγικής FX στη Scotiabank.
«Η απώλεια δεδομένων (ανοδική ή καθοδική) μπορεί να προκαλέσει ισχυρότερες από τις συνηθισμένες αντιδράσεις στην αγορά σε περιόδους υψηλής αστάθειας, όπως τώρα».

Στο ταμπλό, οι μετοχές της Home Depot σημείωναν πτώση 2% μετά τη μείωση του guidance για τις πωλήσεις το 2024.
Η μετοχή των Starbucks αυξήθηκε περισσότερο από 10%, μετά την πρόσληψη του διευθύνοντα σύμβουλο της Chipotle, Brian Niccol, για τη θέση του CEO.
Την ίδια στιγμή, οι μετοχές της Chipotle βυθίζονταν περισσότερο από 9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης