Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kiyosaki: Ζοφερό το οικονομικό μέλλον στις ΗΠΑ, έρχεται χρεοκοπία – O Trump είναι μια ιδιοφυΐα με... χρέος 1,2 δισ. δολ.

Kiyosaki: Ζοφερό το οικονομικό μέλλον στις ΗΠΑ, έρχεται χρεοκοπία – O Trump είναι μια ιδιοφυΐα με... χρέος 1,2 δισ. δολ.
Το Bitcoin είναι η καλύτερη αντιστάθμιση… λέει ο συγγραφέας
Ζοφερό χαρακτηρίζει το οικονομικό μέλλον μίας εκ των μεγαλύτερων πολιτειών στις ΗΠΑ, την Καλιφόρνια ο γνωστός συγγραφέας οικονομικών βιβλίων και πολυεκατομμυριούχος Robert Kiyosaki…
Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο X (πρώην Twitter), η πολιτεία είναι σε δεινή δημοσιονομική κατάσταση…
«Μπορεί να καταρρεύσει» επισημαίνει και προσθέτει: «Και θα παρασύρει στον πάτο και άλλες πολιτείες.
η Καλιφόρνια είναι μια πολύ σημαντική πολιτεία και ό,τι συμβαίνει εκεί θα συμβεί και στις υπόλοιπες ΗΠΑ».
Όπως έγραψε, η Καλιφόρνια, αφού χρεοκοπήσει, θα αρχίσει να αυξάνει τους φόρους και να περικόπτει τις επιδοτήσεις στους φτωχούς, στις φυλακές και στα συνδικάτα εκπαιδευτικών.
Ο Kiyosaki έγραψε ότι αυτό θα αυξήσει την εγκληματικότητα καθώς η αστυνομία θα μειώσει προσωπικό.

To Bitcoin…

Ο συγγραφέας συμβουλεύει επίσης ότι το Bitcoin (BTC), μαζί με τον χρυσό και το ασήμι, είναι η καλύτερη αντιστάθμισης έναντι μιας πιθανής οικονομικής κρίσης και της συνεπακόλουθης υποτίμησης του δολαρίου.
Όπως έγραψε στο X, ο Πρόεδρος Nixon κατήργησε τον κανόνα του χρυσού το 1971, κατά συνέπεια το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ άρχισαν να πλαστογραφούν χρήματα.
«Tα σχολεία μας δεν διδάσκουν τίποτα για χρήματα ή φόρους, επομένως το 90% των ανθρώπων σήμερα εργάζονται και εξοικονομούν πλαστά, πλαστά, πλαστά χρήματα.
Οι άνθρωποι που εργάζονται για… ψεύτικο χρήμα είναι ένας από τους κύριους λόγους, για τους οποίους μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών».

Η οικονομία των ΗΠΑ οδεύει προς ύφεση

Η ζοφερή προειδοποίηση του Robert Kiyosaki ήρθε σε μια στιγμή που η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs δήλωσε ότι η πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ είναι 25%.
Η προειδοποίηση ήρθε εν μέσω της κατάρρευσης της κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, της αύξησης της ανεργίας και άλλων οικονομικών παραμέτρων που δείχνουν τα σημάδια μιας επικείμενης ύφεσης.
Σε έκθεση που δημοσιεύθηκε, οι οικονομολόγοι της Goldman με επικεφαλής τον Jan Hatzius έγραψαν ότι βλέπουν την ύφεση να είναι περιορισμένη.
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της εταιρείας και επικεφαλής της παγκόσμιας επενδυτικής έρευνας έγραψε επίσης ότι η οικονομία των ΗΠΑ φαίνεται να είναι «καλή συνολικά» και η Federal Reserve έχει αρκετά περιθώρια για να μειώσει τα επιτόκια.

Ο Trump είναι μια «ιδιοφυΐα με χρήματα»

Σε ό,τι αφορά τον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump, ο Kiyosaki δεν απέφυγε τις τολμηρές δηλώσεις…
Τον αποκάλεσε «ιδιοφυΐα» ενώ χαρακτήρισε ηλίθιους των Joe Biden και την Kamala Harris…
«Ο λόγος που είμαι χαρούμενος που ο Donald μίλησε στο συνέδριο για το bitcoin είναι επειδή, όπως γνωρίζετε, είναι μια οικονομική ιδιοφυΐα και ο Biden και η Kamala είναι ηλίθιοι με τα χρήματα», είπε ο Kiyosaki και συνέχισε: «Κανείς δεν έχει κάνει μεγαλύτερη ζημιά στην οικονομία από τον Biden και την Kamala».
Ο Kiyosaki, ο οποίος έχει επενδύσει στο bitcoin, βλέπει το κρυπτονόμισμα ως κρίσιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση του εθνικού χρέους και την προστασία από την οικονομική αστάθεια.
«Το πραγματικό πρόβλημα είναι το εθνικό χρέος και δεν μπορούν να το λύσουν», είπε.
Οι απόψεις του Kiyosaki για την οικονομία υπό τον Biden και τη Harris είναι σαφείς, αλλά είναι επίσης και αμφιλεγόμενες.
Με τον Trump είναι φίλοι, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη η πίστη του στον πρώην Πρόεδρο.
Tο 2006, συνεργάστηκαν για να γράψουν ένα βιβλίο με τίτλο «Why We Want You to Be Rich: Two Men, One Message».
Σε αυτό, προέβλεψαν ότι η αμερικανική μεσαία τάξη θα συνέχιζε να συρρικνώνεται, με αποτέλεσμα πολλοί να βυθιστούν στη φτώχεια…
Η ειλικρινής στήριξη του Kiyosaki στον Trump και η εστίασή του στο bitcoin μπορεί να μην προκαλεί έκπληξη σε όσους ακολούθησαν την καριέρα του.
Υπήρξε εδώ και καιρό υποστηρικτής της χρήσης μη συμβατικών οικονομικών στρατηγικών, συμπεριλαμβανομένης της μόχλευσης του χρέους για την οικοδόμηση πλούτου – μια στρατηγική που χρησιμοποίησε ο ίδιος για τη συσσώρευση περιουσιακών στοιχείων, παρόλο που αναγνωρίζει χρέος 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η υποστήριξή του στον Trump, ο οποίος έχει επίσης αντιμετωπίσει οικονομικές προκλήσεις, αντανακλά την κοινή τους πεποίθηση ότι δεν φοβούνται να λάβουν τολμηρά ρίσκα για να κυνηγήσουν τον πλούτο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης