Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η σφαγή στη Γάζα είναι Made in America – Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εφοπλίζουν το Ισραήλ με όπλα και βόμβες

Η σφαγή στη Γάζα είναι Made in America – Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εφοπλίζουν το Ισραήλ με όπλα και βόμβες

Παρά την έκκληση για κατάπαυση του πυρός και την καταδίκη των απωλειών αμάχων, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εξοπλίζουν το Ισραήλ

Σχετικά Άρθρα
Απευθυνόμενη σε διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης σε προεκλογική συγκέντρωση στις 9 Αυγούστου, η υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ Kamala Harris μίλησε θετικά για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.
Την ίδια μέρα, ωστόσο, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ενέκρινε άλλα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια για το Ισραήλ για όπλα αμερικανικής κατασκευής εν αναμονή πιθανών αντιποίνων από το Ιράν και τη Hezbollah.
Αυτό το ποσό είναι μέρος της στρατιωτικής βοήθειας 14,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Ισραήλ που εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2023.
Είναι ξεχωριστό από τα 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια που λαμβάνει ήδη η χώρα ετησίως από την Ουάσιγκτον σε στρατιωτική βοήθεια.
Την επόμενη μέρα, στις 10 Αυγούστου, μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε τζαμί μέσα σε σχολείο σκότωσε πάνω από 100 ανθρώπους στην πόλη της Γάζας. Μέσω βίντεο και ανάλυσης εμπειρογνωμόνων, το CNN κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «τουλάχιστον μία αμερικανικής κατασκευής βόμβα ακριβείας» χρησιμοποιήθηκε στο χτύπημα: η GBU-39 , γνωστή και ως βόμβα μικρής διαμέτρου.
Η βόμβα κατασκευάζεται από την Boeing, η οποία τη διέθεσε στην αγορά ως «χαμηλού κόστους, όπλων ακριβείας» , παρά το γεγονός ότι ευθύνεται για πολλούς θανάτους αμάχων στον πυκνοκατοικημένο θύλακα.
Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων του Ισραήλ, με ιδιωτικές εταιρείες όπως η Boeing, η AeroVironment και η AM General να επωφελούνται από την αιματοχυσία.
Τον Δεκέμβριο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την «έκτακτη πώληση» σχεδόν 14.000 φυσιγγίων αντιαρματικών υψηλών εκρηκτικών στο Ισραήλ, παρακάμπτοντας το Κογκρέσο. Τον ίδιο μήνα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken ενέκρινε επίσης το αίτημα του Ισραήλ για σχεδόν 5000 φυσίγγια πυρομαχικών πυροβολικού M107 155 mm. πάνω από 52.000 φυσίγγια πυρομαχικών πυροβολικού των 155 mm. και 30.000 προωστικά φορτία M4, μαζί με τεχνική και υλικοτεχνική υποστήριξη.
Μεταξύ Οκτωβρίου και Ιουνίου, οι ΗΠΑ φέρεται να μετέφεραν «τουλάχιστον 14.000 από τις βόμβες MK-84 2.000 λιβρών, 6.500 βόμβες 500 λιβρών, 3.000 πυραύλους αέρος-εδάφους κατευθυνόμενους με ακρίβεια Hellfire, 1.000 bombs00, bunker-2».
Άλλα όπλα αμερικανικής κατασκευής που χρησιμοποιήθηκαν στους κατοίκους της Γάζας τους τελευταίους δέκα μήνες περιλαμβάνουν αεροσκάφη F-35 και βόμβες «bunker buster» BLU-109.
Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία των ΗΠΑ, αυτές οι πωλήσεις όπλων παραβιάζουν τους διεθνείς ανθρωπιστικούς νόμους και τους νόμους για τα ανθρώπινα δικαιώματα και πρέπει να σταματήσουν αμέσως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης