Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρό μήνυμα στη Μολδαβία από τη Ρωσία: Μη διανοηθείτε να εφαρμόσετε το σχέδιο εγκατάστασης των ουκρανικών F-16

Σκληρό μήνυμα στη Μολδαβία από τη Ρωσία: Μη διανοηθείτε να εφαρμόσετε το σχέδιο εγκατάστασης των ουκρανικών F-16
Η Ρωσική Ομοσπονδία καλεί τη Μολδαβία να παραμείνει ουδέτερη και να μην λάβει μέτρα που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην κλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης
Σχετικά Άρθρα
Οργή επικρατεί στη Μόσχα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ που θέλουν τη Μολδαβία να φιλοξενεί τα ουκρανικά μαχητικά F-16 σε αεροδρόμια της χώρας, φέρνοντας έτσι τον πόλεμο ολοένα και πιο δυτικά, εγγύτερα στα Βαλκάνια.
Μάλιστα ο Επιτετραμμένος της Μολδαβίας στη Ρωσία, Alexander Chetraru, κλήθηκε στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις.
Στον διπλωμάτη κοινοποιήθηκαν οι ανησυχίες της Ρωσίας για δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την εγκατάσταση των F-16 που μεταφέρθηκαν στο Κίεβο σε αεροδρόμια της Μολδαβίας.
«Στις 13 Αυγούστου, ο Επιτετραμμένος της Δημοκρατίας της Μολδαβίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, Alexander Chetraru, κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών», ανέφερε με ανακοίνωσή της η Μόσχα.
«Ο διπλωμάτης ενημερώθηκε για σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τις πληροφορίες που εμφανίστηκαν σε ρωσικά και μολδαβικά μέσα ενημέρωσης ότι αεροσκάφη F-16 που μεταφέρονται από τη Δύση στο καθεστώς του Κιέβου θα εγκατασταθούν σε μολδαβικά αεροδρόμια και θα χρησιμοποιηθούν για την εκτέλεση βομβαρδιστικών πτήσεων σε ρωσικό έδαφος».
Η Ρωσική Ομοσπονδία καλεί τη Μολδαβία να παραμείνει ουδέτερη και να μην λάβει μέτρα που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην κλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης, σημείωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης