Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεσκεπάστηκαν... Συνωμοσία ΗΠΑ και ΕΕ η ουκρανική εισβολή στο Kursk - Έδωσαν ευλογίες και σχέδιο επίθεσης στον Zelensky

Ξεσκεπάστηκαν... Συνωμοσία ΗΠΑ και ΕΕ η ουκρανική εισβολή στο Kursk - Έδωσαν ευλογίες και σχέδιο επίθεσης στον Zelensky
Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θεωρούν απίθανο το Κίεβο να μπορέσει να αποκτήσει ερείσματα στο ρωσικό έδαφος
Οι ΗΠΑ και η ΕΕ έδωσαν την «ευλογία» τους στην Ουκρανία για επίθεση σε ρωσικό έδαφος, αποκαλύπτει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές ανώτατες διπλωματικές πηγές από την πλευρά των δυτικών.
Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, το Κίεβο συζήτησε διάφορες εναλλακτικές επιλογές για επίθεση στη Ρωσία πριν επιτεθεί στην περιοχή του Kursk στις 6 Αυγούστου.
Όπως σημειώνεται, οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν δώσει στην Ουκρανία την «ευλογία» τους για την πρώτη της στρατιωτική παρουσία σε ρωσικό έδαφος από την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Την ίδια στιγμή, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θεωρούν απίθανο το Κίεβο να μπορέσει να αποκτήσει σταθερά ερείσματα στο ρωσικό έδαφος.

Δεν πιστεύει στην επιτυχία της επίθεσης η Δύση - Θέλει να ασκήσει «πίεση στο Κρεμλίνο»

Έμπλεος αυταπατών, ο Sirsky, ανώτατος διοικητής του προέδρου Volodymyr Zelensky ισχυρίζεται ότι ο στρατός του έχει καταλάβει περίπου 1.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα της συνοριακής περιοχής από την έναρξη της επίθεσης, με τη Ρωσία να αναγκάζεται να απομακρύνει περισσότερους από 120.000 κατοίκους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους κατά την εισβολή.
Από την πλευρά του, το φιλοουκρανικό «Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου» εκτίμησε την ουκρανική προέλαση σε περίπου ... 800 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Ωστόσο, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν έχουν καμία αυταπάτη για την εξέλιξη της επίθεσης και των μαχών μεταξύ του ρωσικού στρατού και του Κιέβου.
Αν και δεν διατηρούν ... ηθικής φύσεως επιφυλάξεις για την εισβολή, θεωρούν απίθανο οι ουκρανικές δυνάμεις να μπορέσουν να κρατήσουν ρωσικά εδάφη.
Ακόμα κι αν χρειαστούν εβδομάδες, οι Ρώσοι εκδιώξουν τελικά τους Ουκρανούς από το Kursk, μετέφερε στο Bloomberg ένας δυτικός αξιωματούχος.

Το σκεπτικό της συντονισμένης εισβολής

Δεδομένου λοιπόν ότι κανείς δεν πιστεύει πως το Κίεβο θα κρατήσει εδάφη βαθιά στη ρωσική επικράτεια, η Δύση θεωρεί την επιχείρηση στο Kursk κρίσιμη διότι θα δείξει ότι η Ουκρανία μπορεί να «αμφισβητήσει το Κρεμλίνο», σύμφωνα με αξιωματούχο του ΝΑΤΟ που γνωρίζει καλά τις εκεί επιχειρήσεις.
Κι αυτό επειδή σηματοδοτεί μια επιχείρηση σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο, καθώς περιλαμβάνει για πρώτη φορά την οργανωμένη προέλαση των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας σε ρωσική επικράτεια.
Το σχέδιο εισβολής και σαμποτάζ, επιδιώκει έτσι να «βγάλει τη Ρωσία» έξω από τη ζώνη ασφαλείας της, υποστηρίζουν οι δυτικοί συνομιλητές του Bloomberg.

Ρωσία: Το ΝΑΤΟ είναι υπόλογο για την παράνομη εισβολή στο Kursk - Αυτοί όπλισαν τα χέρια των Ουκρανών

Το εν λόγω δημοσίευμα συνιστά αδιαμφισβήτητη δικαίωση για τη Μόσχα που μιλούσε ξεκάθαρα για δυτική εμπλοκή στην εισβολή.
Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή, διερευνώντας την υπόθεση της επίθεσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις παραμεθόριες περιοχές του Kursk, είχε διαπιστώσει ότι ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί όπλα από χώρες του ΝΑΤΟ.
Η σχετική πληροφορια αποκαλύφθηκε σε δημοσιογράφους από την επίσημη εκπρόσωπο της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής Svetlana Petrenko.
«Κατά τη διάρκεια των επιθεωρήσεων διαπιστώθηκε ότι η ουκρανική πλευρά στην περιοχή του Kursk χρησιμοποιεί ενεργά φορητά όπλα, βαρύ εξοπλισμό, συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης και άλλα όπλα που παρέχονται από τις χώρες του ΝΑΤΟ», ενημέρωσε σχετικά η αξιωματούχος.
Σύμφωνα με την Petrenko, έχουν παραγγελθεί οι απαραίτητες βαλλιστικές εξετάσεις για τα όπλα, που θα καταδείξουν τη δυτική συνωμοσία.


ggrrggergeegr.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης