Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ασυναγώνιστοι οι Ρώσοι – Παρουσίασαν τον νέο κατευθυνόμενο πύραυλο με εκτόξευση UAV Kh-BPLA – Δεν μένει τίποτα όρθιο στα 8 χλμ.

Ασυναγώνιστοι οι Ρώσοι – Παρουσίασαν τον νέο κατευθυνόμενο πύραυλο με εκτόξευση UAV Kh-BPLA – Δεν μένει τίποτα όρθιο στα 8 χλμ.

Προφανώς, η μονάδα καθοδήγησης που βρίσκεται στη μύτη του πυραύλου πιθανότατα προέρχεται από το σύστημα πυροβολικού Krasnopol

Σχετικά Άρθρα
Το ρωσικό γραφείο σχεδίασης οργάνων KBP παρουσίασε τον κατευθυνόμενο πύραυλο Kh-BPLA που έχει σχεδιαστεί για χρήση από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.
Αυτό το νέο μοντέλο πυραύλων, μαζί με τις προδιαγραφές του, παρουσιάστηκε στην έκθεση αμυντικής τεχνολογίας Army-2024 στη Μόσχα.
Με βάση τις τεχνολογικές εξελίξεις από το αντιαρματικό πυραυλικό σύστημα Kornet και τη οβίδα πυροβολικού υψηλής ακρίβειας Krasnopol, ο πύραυλος Kh-BPLA (X-UAV) έχει αναπτυχθεί για ανάπτυξη από UAV εναντίον επίγειων και επιφανειακών στόχων.
Αυτοί οι στόχοι περιλαμβάνουν συγκεντρώσεις εχθρικού προσωπικού, μη θωρακισμένα και ελαφρά θωρακισμένα οχήματα.
Ο πύραυλος Kh-BPLA κληρονομεί τα κύρια σχεδιαστικά του χαρακτηριστικά από τον αντιαρματικό πύραυλο 9M133 Kornet-D, αλλά είναι βαρύτερος, ζυγίζοντας 32 κιλά σε σύγκριση με τα 26 κιλά του Kornet-D.
Παρά την αύξηση βάρους, το βάρος της εναλλάξιμης κεφαλής παραμένει παρόμοιο, με την εκρηκτική έκδοση να ζυγίζει 6 κιλά και τη θερμοβαρική κεφαλή να ζυγίζει 3,2 κιλά.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένα στοιχεία στα δημοσιευμένα δελτία ενδέχεται να είναι ανακριβή, όπως υποδηλώνει η διαφορά 10 κιλών μεταξύ του βάρους του βλήματος στο κάνιστρο μεταφοράς και εκτόξευσης και χωρίς αυτό.
Ο πύραυλος χρησιμοποιεί μια ανακλώμενη ακτίνα λέιζερ για καθοδήγηση, όπου το drone φωτίζει τον στόχο μέχρι την πρόσκρουση.
Αυτό το σύστημα καθοδήγησης επιτρέπει στον πύραυλο να χτυπήσει στόχους σε απόσταση έως και 8 χιλιομέτρων και υψόμετρο έως και 4.000 μέτρων.
Προφανώς, η μονάδα καθοδήγησης που βρίσκεται στη μύτη του πυραύλου πιθανότατα προέρχεται από το σύστημα πυροβολικού Krasnopol, το οποίο χρησιμοποιεί την ίδια μέθοδο καθοδήγησης.
Η ανάπτυξη της αεροπορικής έκδοσης του πυραύλου Kornet-D αναφέρθηκε για πρώτη φορά το 2021, με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης να δημοσιεύουν πλάνα από δοκιμαστικές εκτοξεύσεις από το αναγνωριστικό και κρουστικό drone Orion.
Αναφέρθηκε επίσης ότι ο πύραυλος είχε δοκιμαστεί με το UAV Forpost και το επιθετικό ελικόπτερο Ka-52M.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης