Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ για τους Ουκρανούς: Οι Ρώσοι δεν μετέφεραν στρατεύματα από το Donbass για την εισβολή στο Kursk

Σοκ για τους Ουκρανούς: Οι Ρώσοι δεν μετέφεραν στρατεύματα από το Donbass για την εισβολή στο Kursk
Αμφιβολίες για το εγχείρημα ακόμα και στους πιο ένθερμους υποστηρικτές της Ουκρανίας λέει ο Βρετανός αναλυτής Αλέξανδρος Μερκούρης
(upd) Πανικός και σοκ επικρατεί στο Κίεβο καθώς οι ουκρανικές αρχές εξεπλάγησαν από την απόφαση της Μόσχας να μην μεταφέρει στρατεύματα από την περιοχή του Donbass στο Kursk για να αντιμετωπίσει την εισβολή των Ουκρανών.
Αυτό υποστηρίζει ο Βρετανός αναλυτής, Αλέξανδρος Μερκούρης, ο οποίος υπογράμμισε και αυτός πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν μεταφέρει εφεδρείες από τη ζώνη όπου εκτυλίσσεται η ειδική στρατιωτική επιχείρηση.
Όπως επισημαίνει, η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια ιδιαίτερα ανησυχητική κατάσταση για τους Ουκρανούς στρατιωτικούς αξιωματούχους.
Ο Βρετανός αναλυτής δηλώνει βέβαιος ότι ακόμα και ανάμεσα στους πιο ένθερμους υποστηρικτές της Ουκρανίας, υπάρχουν πολλές αμφιβολίες σχετικά με τις προοπτικές επιτυχίας αυτής της επιχείρησης στο ρωσικό έδαφος.

Δεν μειώθηκε η δραστηριότητα των Ρώσων

Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνει και δημοσίευμα των New York Times, οι οποίοι υποστηρίζουν πως η δραστηριότητα των Ρώσων δεν έχει μειωθεί στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Το δημοσίευμα επικαλείται Ουκρανούς διοικητές που πολεμούν τις ρωσικές δυνάμεις στο Chasiv Yar, οι οποίοι υποστηρίζουν πως δεν ένιωσαν καμία «ανακούφιση» από τα ρωσικά πυρά εξαιτίας της εισβολής των Ουκρανών στο Kursk.
«Η πίεση από τους Ρώσους δεν έχει μειωθεί» αναφέρει ο Artem Dzhepko, επικεφαλής της υπηρεσίας τύπου της ουκρανικής ταξιαρχίας «Yarost».

Βελτιώνουν τις θέσεις τους

Αλλά και Ρώσοι αναλυτές υποστηρίζουν πως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις βελτιώνουν καθημερινά τις θέσεις τους σε διάφορα μέτωπα και κατευθύνσεις της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
«Τις τελευταίες 24 ώρες, τα στρατεύματά μας ολοκλήρωσαν περισσότερες από 30 επιτυχείς αποστολές πυρός στις περιοχές Makeyevka, Nevsky, Ternov και Torsky, όπου χτυπήθηκαν συγκεντρώσεις όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, εχθρικό προσωπικό, αποθήκες πεδίου.
Επίσης κατά τη διάρκεια της νύχτας, επλήγησαν πληρώματα πυροβολικού των Ουκρανών» τόνισε ο Andrey Marochko, τη στιγμή που το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μεταδίδει πως Ουκρανοί στρατιώτες αποσύρονται από τις θέσεις τους στον οικισμό Grodovka αλλά στην πόλη Novogrodovka στην κατεύθυνση του Pokrovsk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης