Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άλμα στα 1,1 δισ. για τα κέρδη της UBS, ισχυρή επίδοση και στα έσοδα των 11,9 δισ.

tags :
Άλμα στα 1,1 δισ. για τα κέρδη της UBS, ισχυρή επίδοση και στα έσοδα των 11,9 δισ.
Μειωμένα ήταν κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας στα 0,34 δολάρια, μια σημαντική πτώση από τα 8,51 δολάρια το προηγούμενο έτος
Εξαιρετικές ήταν οι επιδόσεις της UBS το δεύτερο τρίμηνο του 2024, με τον ελβετικό τραπεζικό γίγαντα να ανακοινώνει κέρδη 1,136 δισ. δολάρια, έναντι πρόβλεψης 528 εκατ. δολαρίων.
Παρόλα αυτά, μειωμένα ήταν κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας στα 0,34 δολάρια, μια σημαντική πτώση από τα 8,51 δολάρια το προηγούμενο έτος, που αντιπροσωπεύει μείωση περίπου 96%.
Επίσης τα έσοδα ήταν υψηλότερα από τα αναμενόμενα, αφού έφτασαν τα 11,9 δισ. δολάρια, από 9,5 δισ. δολάρια πέρυσι, με τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων να είναι 1,5 δισ. δολάρια.
Η UBS είχε επιστρέψει στην κερδοφορία το πρώτο τρίμηνο μετά από δύο τρίμηνα ζημιών, αλλά προειδοποίησε ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους θα μειωνόταν τόσο στην παγκόσμια διαχείριση περιουσίας όσο και στα προσωπικά και εταιρικά τραπεζικά της τμήματα.
Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από τότε που η UBS ολοκλήρωσε την εξαγορά της Credit Suisse, πυροδοτώντας μια τεράστια διαδικασία ολοκλήρωσης και σχηματίζοντας έναν κολοσσό στη διαχείριση περιουσίας.
Σύμφωνα με την τράπεζα, τα καλύτερα έσοδα από τις παγκόσμιες αγορές και τα υποκείμενα έσοδα Global Banking αυξήθηκαν κατά 55% ετησίως, ξεπερνώντας σημαντικά τις εκτιμήσεις σε όλα τα προϊόντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης