Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η Ουκρανία εξέτασε διάφορα σενάρια για επίθεση στη Ρωσία με τις ευλογίες ΗΠΑ και ΕΕ… - To NATO πιστεύει ότι οι Ουκρανοί θα ηττηθούν

Bloomberg: Η Ουκρανία εξέτασε διάφορα σενάρια για επίθεση στη Ρωσία με τις ευλογίες ΗΠΑ και ΕΕ… - To NATO πιστεύει ότι οι Ουκρανοί θα ηττηθούν
Σύμφωνα με το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο σχεδιασμός της επίθεσης γινόταν για κάποιο διάστημα «με την ευλογία» του προέδρου των ΗΠΑ Biden και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Η Ουκρανία εξέτασε διάφορα σενάρια για αιφνιδιαστική επίθεση στη Ρωσία, έχοντας λάβει την «ευλογία» της ηγεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πρώτη εισβολή στο ρωσικό έδαφος μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές.
«Ένας δυτικός αξιωματούχος που γνωρίζει τον σχεδιασμό είπε ότι η Ουκρανία εξετάζει διάφορες επιλογές επίθεσης… πριν εισβάλει πέρα από τα σύνορα την περασμένη εβδομάδα», ανέφερε το Bloomberg.
Σύμφωνα με το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο σχεδιασμός της επίθεσης γινόταν για κάποιο διάστημα «με την ευλογία» του προέδρου των ΗΠΑ Biden και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το Bloomberg τονίζει ότι οι δυτικοί σύμμαχοι «ευλόγησαν» την πρώτη στρατιωτική εισβολή σε ρωσικό έδαφος μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Την ίδια ώρα, όπως σημειώνεται, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θεωρούν απίθανο οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να μπορέσουν να αποκτήσουν ερείσματα στο ρωσικό έδαφος.
Όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στις 13 Αυγούστου, τα ουκρανικά στρατεύματα έχασαν περισσότερους από 2.030 στρατιώτες και 35 άρματα μάχης και 31 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού κατά τη διάρκεια ολόκληρης της μάχης στην κατεύθυνση του Kursk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης