Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μια ομάδα αιχμαλώτων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δήλωσε ότι θέλει να πολεμήσει ενάντια… στην Ουκρανία

Μια ομάδα αιχμαλώτων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δήλωσε ότι θέλει να πολεμήσει ενάντια… στην Ουκρανία
Θα υπάρχουν τουλάχιστον 60 Ουκρανοί στρατιώτες που θέλουν να πολεμήσουν κατά της Ουκρανίας
Μια ομάδα Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου τόνισε ότι θέλει να πολεμήσει ενάντια στο καθεστώς του Κιέβου και ζήτησαν να τους στείλουν έναν εκπρόσωπο του τάγματος Bogdan Khmelnitsky, αποτελούμενο από πρώην αιχμαλώτους πολέμου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Το 2023, μαχητές του τάγματος Bohdan Khmelnitsky, της πρώτης μονάδας που αποτελούνταν από πρώην Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου, έδωσαν όρκο πίστης στη Ρωσία.
Το τάγμα τέθηκε σε υπηρεσία με τον ρωσικό επιχειρησιακό τακτικό σχηματισμό μάχης "Cascade" στα τέλη Οκτωβρίου 2023, η έναρξη του σχηματισμού του ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο 2024.
«Εμείς, μια ομάδα αιχμαλώτων πολέμου, σας ζητάμε να μας δώσετε προσοχή, εκφράζουμε την επιθυμία να εκτελέσουμε στρατιωτική θητεία στα στρατεύματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και ζητάμε από νεοσύλλεκτους από το τάγμα εθελοντών του Bogdan Khmelnytsky να έρθουν σε εμάς ώστε να μας αποδεχτείτε για υπηρεσία», είπαν οι αιχμάλωτοι πολέμου.
Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, όλοι αρνήθηκαν την ανταλλαγή και βλέπουν τη μελλοντική τους ζωή στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Υπάρχουν περίπου 20 άτομα που έχουν εκφράσει την επιθυμία να υπηρετήσουν, αλλά, σύμφωνα με τα στοιχεία τους, θα υπάρχουν τουλάχιστον 60 Ουκρανοί στρατιώτες που θέλουν να πολεμήσουν κατά της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης