Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές - Μεικτά πρόσημα στην Ασία

Ανοδικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές - Μεικτά πρόσημα στην Ασία
Στη Wall Street, τα futures του Dow Jones κινούνται στο +0,10%, του S&P 500 στο +0,05% και του Nasdaq στο -0,05%
Ανοδικές τάσεις καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές, με το βλέμμα στραμμένο στα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που θα ανκοινώθούν εντός της ημέρας, ενώ το ενδιαφέρον εστιάστηκε στον πληθωρισμό των καταναλωτών και των παραγωγών του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ειδικότερα ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε σε 2,2% τον Ιούλιο από 2% τον Ιούνιο αλλά λιγότερο από τις προσδοκίες των αναλυτών ενώ αμετάβλητες παρέμειναν οι τιμές παραγωγού του Ηνωμένου Βασιλείου τον Ιούλιο.
Επίσης, στο 2,3% διαμορφώθηκε ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού στη Γαλλία τον Ιούλιο, επιβεβαιώνοντας έτσι την προσωρινή της εκτίμηση της χώρας.
Αργότερα εντός της ημέρας, θα ανακοινωθούν επίσης τα ψηφία του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος και της βιομηχανικής παραγωγής της ζώνης του ευρώ.
Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου με το brent να διαμορφώνεται στα 81,04 δολ. το βαρέλι στο +0,45% και του αμερικανικού αργού στα 78,70 δολ. το βαρέλι στο +0,45%.
Άνοδος +1,28% καταγράφεται και στις τιμές του φυσικού αερίου, με το ολλανδικό TTF Σεπτεμβρίου στα 39,99 ευρώ.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dax στη Γερμανία βρίσκεται στο +0,50%, ο δείκτης CAC στο Παρίσι στο +0,70%, ο δείκτης FTSE MIB στο +0,60%, ο δείκτης IBEX 35 στην Ισπανία στο +0,25% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο στο +0,50%.
Στη Wall Street, τα futures του Dow Jones κινούνται στο +0,10%, του S&P 500 στο +0,05% και του Nasdaq στο -0,05%.

Μεικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές

Με μεικτές τάσεις έκλεισαν σήμερα 14/8 οι ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Στο επίκεντρο η απόφαση του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Fumio Kishida να παραιτηθεί από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος τον Σεπτέμβριο, με την εκλογή του επόμενου πρωθυπουργού της χώρας πριν από τις γενικές εκλογές του επόμενου έτους .
Αναλυτικά, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στο +0,54%, ο δείκτης Shanghai στην Κίνα στο -0,44%, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στο -0,54%, ο δείκτης KOSPI στην Νότια Κορέα στο +0,87% και ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία στο +0,31%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης