Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Ρομποτικά σκυλιά BAD.2 ρίχνουν οι Ουκρανοί στη μάχη του Donbass

Bild: Ρομποτικά σκυλιά BAD.2 ρίχνουν οι Ουκρανοί στη μάχη του Donbass
Επίγεια drones με ταχύτητες έως και 15 χλμ/ώρα για αναγνωριστικές κινήσεις
Οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν στη ζώνη μάχης στο Donbass, τα ρομποτικά σκυλιά του μοντέλου BAD.2, που αναπτύχθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να μπορούν να εντοπίσουν και να αναγνωρίσουν τις θέσεις του ρωσικού στρατού.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild, τα «ρομποτικά σκυλιά» δεν είναι τίποτα άλλο από επίγεια drones, τα οποία είναι εξοπλισμένα με βιντεοκάμερα και ελέγχονται από χειριστή.
Όπως αναφέρεται, μπορούν να φτάσουν σε ταχύτητα τα 15 χλμ/ώρα και να περάσουν μέσα από χαρακώματα, δασώδεις περιοχές και άλλα δυσπρόσιτα σημεία που δεν μπορούν να φτάσουν τα εναέρια drones.
Το μοντέλο αναπτύχθηκε από τη βρετανική εταιρεία Brit Alliance και χρησιμοποιείται από τον ουκρανικό στρατό για αναγνώριση.
Για να αποφευχθεί ο εντοπισμός τους από τις ρωσικές δυνάμεις, οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν γερμανικής κατασκευής αντιθερμικό καμουφλάζ πάνω τους.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αυτή τη στιγμή στη διάθεσή τους περισσότερα από 30 σκυλιά - ρομπότ.
Το κόστος μιας τέτοιας συσκευής εκτιμάται ότι κυμαίνεται από 4.000 έως 8.000 ευρώ ανάλογα με την τροποποίηση, επισημαίνει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης