Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακυβέρνητη πολιτεία οι ΗΠΑ – Η κατά λάθος αποκάλυψη των New York Times για το ρόλο του Lloyd Austin, άφαντος ο Biden

Ακυβέρνητη πολιτεία οι ΗΠΑ – Η κατά λάθος αποκάλυψη των New York Times για το ρόλο του Lloyd Austin, άφαντος ο Biden
Οι NYT αποκαλύπτουν ότι ο Lloyd Austin «διέταξε» μεγάλη ανάπτυξη σε ζώνη σύγκρουσης
Άφαντος παραμένει ο Joe Biden το τελευταίο διάστημα, δημιουργώντας πλέον εύλογα ερωτήματα για το που βρίσκεται ο πρόεδρος της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.
Προφανώς όμως δεν είναι μόνο μια διεθνής διαπίστωση αυτή, καθώς ένα ρεπορτάζ των NY Times αποκάλυψε την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Άμυνας Lloyd Austin με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Yoav Gallant.
Όπως ανέφερε το άρθρο, «σε μια ασυνήθιστη αποκάλυψη, ανέφερε ότι ο κ. Austin είχε παραγγείλει ένα υποβρύχιο στη Μέση Ανατολή».
Αυτή η γραμμή και μόνο θέτει το ερώτημα, πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή η εκλεγμένη πολιτική αρχή της εκτελεστικής εξουσίας, ο Ανώτατος Διοικητής;
Και πού είναι η εξουσία και η εποπτεία του Κογκρέσου για να διεξάγει πόλεμο και να θέσει τα στρατεύματα σε κίνδυνο;
Οι NY Times περιέγραψαν περαιτέρω ότι στην κλήση ο Austin «επανέλαβε τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών να κάνουν κάθε δυνατό βήμα για να υπερασπιστούν το Ισραήλ».
Ο δημοσιογράφος Glenn Greenwald έχει κάποιες παρόμοιες ερωτήσεις, καθώς επί του παρόντος κανείς δεν γνωρίζει ποιος είναι υπεύθυνος στον Λευκό Οίκο.
Οι μεγάλες αποφάσεις του πολέμου και της ειρήνης λαμβάνονται από ένα σύμπλεγμα στρατιωτικών πληροφοριών που δεν ανήκει σε κανέναν.

Πρόεδρος μέχρι τον Ιανουάριο…

Την ώρα λοιπόν που ο Joe Biden είτε αναρρώνει (;) είτε βρίσκεται σε διακοπές, ο κόσμος βρίσκεται σε έναν πόλεμο δια αντιπροσώπων με τη μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη στην ιστορία του κόσμου.
Ένα άλλο είδος πολέμου εξελίσσεται επίσης σε έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο στο Ισραήλ.
Πιθανότατα, η υπόθεση μιας τεράστιας μερίδας του αμερικανικού κοινού είναι ότι η Αντιπρόεδρος Kamala Harris βασικά διευθύνει τον συντονισμό του Λευκού Οίκου.
Αλλά και πάλι, εάν οι NY Times είναι ακριβείς ότι ο Lloyd Austin είναι αυτός που τώρα «παραγγέλλει» μεγάλες στρατιωτικές αναπτύξεις (και ποιος ξέρει με ποια επίβλεψη), η Αμερική μπορεί να μοιάζει περισσότερο προς το παρόν με κάποιο έθνος της Κεντρικής Ασίας ή της Αφρικής που διοικείται από στρατιωτικούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης