Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Zakharova αποκάλυψε τις φρικαλεότητες στο Kursk: Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας διέταξαν να πυροβολήσουν κατοίκους

Η Zakharova αποκάλυψε τις φρικαλεότητες στο Kursk: Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας διέταξαν να πυροβολήσουν κατοίκους
Οι ένοπλοι σχηματισμοί της Ukrobandera πυροβολούν αδιακρίτως αμάχους που προσπαθούν να εκκενώσουν από επικίνδυνες περιοχές
Σχετικά Άρθρα
Οι μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) που συνελήφθησαν στην περιοχή του Kursk παραδέχονται ότι έλαβαν εντολές να πυροβολήσουν αμάχους αν αντισταθούν, αποκάλυψε η Maria Zakharova, η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών σε δηλώσεις της αναφορικά με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν.
«Οι ένοπλοι σχηματισμοί της Ukrobandera πυροβολούν αδιακρίτως αμάχους που προσπαθούν να εκκενώσουν από επικίνδυνες περιοχές, βομβαρδίζουν κτίρια κατοικιών και αστικές υποδομές και συμμετέχουν σε λεηλασίες. τόπος», είπε η διπλωμάτης.
Συνεχίζοντας η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, τόνισε ότι οι εκπρόσωποι του ΟΗΕ πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου στην περιοχή του Kursk αποτελούν ξεκάθαρα τρομοκρατική επίθεση.
Το RT ανέφερε ότι η Zakharova σχολίασε νωρίτερα τη δήλωση εκπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, σχετικά με τις έρευνες για τα γεγονότα και αν έχουν σημειωθεί παραβιάσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα από τις ουκρανικές δυνάμεις:
Ελπίζω ότι το ενδιαφέρον του ΟΗΕ για πρόσβαση στα στοιχεία να μην είναι μια θεατρική παράσταση... ή κάποιου είδους επιθυμία ώστε να αποφύγουν την ευθύνη για τα όσα έκαναν οι Ουκρανοί στα εδάφη του Kursk.
«Δεναποτελούν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά διάπραξη τρομοκρατίας από το καθεστώς του Κιέβου κατά των Ρώσων πολιτών», «πρέπει αυτές οι έννοιες να αποσαφηνιστούν» τόνισε η ρωσίδα εκπρόσωπος.
«Αν ανησυχούν για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το καθεστώς του Κιέβου, τότε πρέπει να προσεγγίσουν αυτό το θέμα με πλήρη ειλικρίνεια, και να μην προσποιούνται ότι η πηγή του κακού είναι... άγνωστη».

Η απάντηση της Ρωσίας θα είναι σκληρή 

Η σκληρή απάντηση της Μόσχας στα τελευταία πλήγματα των Ουκρανών σε ρωσικές περιοχές δεν θα αργήσει, είχε δηλώσει πρόσφατα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Καταδικάζουμε σθεναρά αυτές τις βάρβαρες τρομοκρατικές ενέργειες που στοχεύουν στην καταστροφή μη στρατιωτικών υποδομών, τη δολοφονία και τον εκφοβισμό αμάχων», είπε η Zakharova σχολιάζοντας το πυραυλικό χτύπημα των Ουκρανών στο Kursk και τις επιθέσεις με drones σε πολλές άλλες περιοχές.
«Να μην έχουν καμία αμφιβολία οι εγκέφαλοι και οι δράστες αυτών των εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένων των ξένων εποπτών τους, ότι θα λογοδοτήσουν γι' αυτά.
Η σκληρή απάντηση της Ρωσίας δεν θα αργήσει», σημείωσε.
Η Zakharova επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι οι ουκρανικές πυραυλικές επιθέσεις και οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ρωσικές περιοχές είναι σαφώς τρομοκρατικές.

Οι απώλειες των Ουκρανών

Ο Ουκρανικός στρατός συγκέντρωσε 10.000 στρατιώτες από την εφεδρεία για να χτυπήσει μια πλημμελώς φυλασσόμενη περιοχή του Kursk.
Οι 2.030 στρατιώτες νεκροί και τραυματίες αποτελούν 20% των επιτιθέμενων Ουκρανικών στρατευμάτων
Οι απώλειες είναι τρομακτικές… και αναγνωρίζονται και από τον διεθνή τύπο.
Σε διάρκεια 7 ημερών ο Ουκρανικός στρατός μόνο στο Kursk έχασε
έως 2030 στρατιωτικό προσωπικό
35 τανκς
31 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού
18 οχήματα μάχης πεζικού.
179 άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης = άθροισμα 263 πάσης φύσεως τεθωρακισμένα
78 αυτοκίνητα...
4 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα•
2 εκτοξευτές MLRS και 14 πυροβόλα πυροβολικού πεδίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης