Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γαλλία θα διατηρήσει την έντονη αστυνομική παρουσία των Ολυμπιακών Αγώνων στους δρόμους – Μεγάλο πρόβλημα οι ληστείες και τα ναρκωτικά

Η Γαλλία θα διατηρήσει την έντονη αστυνομική παρουσία των Ολυμπιακών Αγώνων στους δρόμους – Μεγάλο πρόβλημα οι ληστείες και τα ναρκωτικά

Η προσέγγιση λειτουργεί κυρίως ως αποτρεπτικός παράγοντας εγκληματικότητας, με αυξημένη αστυνομική παρουσία στους δρόμους

Σχετικά Άρθρα
Η Γαλλία θα διατηρήσει επ' αόριστον διάφορες μορφές αυξημένης ασφάλειας που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές.
Ο Laurent Nuñez, αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού και πρώην επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Πληροφοριών και Αντιτρομοκρατίας, επιβεβαίωσε ότι η Γαλλία θα «συνεχίσει να λαμβάνει αποφασιστικά μέτρα κατά του εγκλήματος» χρησιμοποιώντας στρατηγικές που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.
Σε συνέντευξή του στο Le Parisien που δημοσιεύθηκε στις 14 Αυγούστου, ο Nuñez μίλησε για τον μόνιμο αντίκτυπο των αγώνων στην ασφάλεια, δηλώνοντας ότι «θα υπάρξει ένα πριν και ένα μετά» όσον αφορά την ασφάλεια στη Γαλλία.
Επιβεβαίωσε τη συνέχιση του «σχεδίου μηδενικού εγκλήματος», μιας πρωτοβουλίας κοινοτικής αστυνόμευσης που στοχεύει στην ανάκτηση των δημόσιων χώρων από πλανόδιους πωλητές και εμπόρους ναρκωτικών.
Αυτό το σχέδιο, το οποίο δοκιμάστηκε αρχικά το 2022, εφαρμόστηκε σε μεγάλη κλίμακα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και επιμένει και πέρα από τη διοργάνωση.
Η προσέγγιση λειτουργεί κυρίως ως αποτρεπτικός παράγοντας εγκληματικότητας, με αυξημένη αστυνομική παρουσία στους δρόμους.
Κατά τη διάρκεια των Αγώνων, 30.000 αξιωματικοί και χωροφύλακες περιπολούσαν στο Παρίσι, ενώ πρόσθετες δυνάμεις αναπτύχθηκαν σε άλλες πόλεις που φιλοξενούσαν Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού τόνισε επίσης τα διαρκή οφέλη από τις βελτιώσεις υποδομών που έγιναν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ιδιαίτερα στα κέντρα διοίκησης της αστυνομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης