Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχητική αύξηση της εγκληματικότητας σε τρένα και σταθμούς σε όλη την Ευρώπη – Ποιες χώρες κρατούν τα… ηνία

Ανησυχητική αύξηση της εγκληματικότητας σε τρένα και σταθμούς σε όλη την Ευρώπη – Ποιες χώρες κρατούν τα… ηνία
Το βίαιο έγκλημα εμφανίζεται επίσης τακτικό φαινόμενο σε σταθμούς αλλού στην Ευρώπη, όπως στη Γαλλία και το Βέλγιο
Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα ποινικά αδικήματα διαπράττονται στα τρένα και στους σιδηροδρομικούς σταθμούς στη Βρετανία και τη Γερμανία, και η ανταπόκριση των αξιωματούχων αυτών των χωρών στις δικές τους τάσεις είναι σαφώς διαφορετική.
Τα στοιχεία που έλαβε ο γερμανικός οργανισμός μέσων ενημέρωσης NiUS επισημαίνουν συγκεκριμένα ότι περίπου τα μισά από τα 13.543 βίαια εγκλήματα σε σταθμούς το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους -δηλαδή σχεδόν 27% περισσότερα από την ίδια περίοδο μόλις πριν από δύο χρόνια- διαπράχθηκαν από ξένους υπηκόους.
Οι μη Γερμανοί ύποπτοι ήταν ιδιαίτερα υπερεκπροσωπούμενοι σε σεξουαλικά εγκλήματα σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, το 59% των οποίων διαπράχθηκαν από άτομα χωρίς γερμανικά διαβατήρια.
Οι αξιωματούχοι του Λονδίνου, από την άλλη πλευρά, φαίνονται πρόθυμοι να προτείνουν ότι η στατιστική άνοδος στη Βρετανία είναι σε μεγάλο βαθμό επιφανειακή.
Η βρετανική αστυνομία μεταφορών απέδωσε την αύξηση άνω του 50% των βίαιων επιθέσεων κατά γυναικών και κοριτσιών στους σιδηροδρόμους της χώρας σε μεγαλύτερη αναφορά αδικημάτων, σύμφωνα με τους Times.
Η αναφορά για αδικήματα των βρετανικών σιδηροδρόμων στερείται επίσης πληροφοριών σχετικά με τους δράστες, κάτι που είναι πιθανό να προσθέσει βάρος στην εκστρατεία του πρώην υπουργού Μετανάστευσης και του υποψήφιου της ηγεσίας των Tories για τη δημοσίευση στοιχείων εγκλήματος μεταναστών.
Το Παρατηρητήριο Μετανάστευσης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης παραπονέθηκε νωρίτερα αυτό το έτος ότι τα επίσημα στοιχεία για εγκλήματα που διαπράχθηκαν από αλλοδαπούς είναι «πολύ περιορισμένα».
Το ποσοστό 50% που αναφέρουν οι Times καλύπτει μόνο τις βίαιες επιθέσεις κατά γυναικών, αν και τους τελευταίους μήνες έχουν κυκλοφορήσει αναφορές για μια σειρά άλλων αδικημάτων που διαπράχθηκαν στους σιδηροδρόμους.
Μια αξιοσημείωτη επίθεση έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο, όταν ο Κούρδος μετανάστης Brwa Shorsh έσπρωξε έναν άγνωστο στις γραμμές του μετρό του Λονδίνου επειδή ένιωθε σαν να του έριξαν μια «βρώμικη ματιά».
Ο Shorsh κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και θα καταδικαστεί στα τέλη του επόμενου μήνα.
Το βίαιο έγκλημα εμφανίζεται επίσης τακτικό φαινόμενο σε σταθμούς αλλού στην Ευρώπη, όπως στη Γαλλία και στο Βέλγιο, ιδίως στις Βρυξέλλες.
Το επίπεδο της εγκληματικότητας στους σιδηροδρόμους σε όλη την ήπειρο δείχνει τον παροδικό χαρακτήρα αυτών των συστημάτων και την κραυγαλέα ευπάθεια των ατόμων στις εξέδρες.
Εγείρει επίσης ερωτήματα σχετικά με τις προσπάθειες πρόληψης του εγκλήματος και την παρουσία —ή την ανυπαρξία τους— της αστυνομίας όπου διαπράττονται αδικήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης