Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξέλιξη βόμβα - O Trump εντελώς ξαφνικά αποσύρει το ειρηνευτικό του σχέδιο για την Ουκρανία - Η Ρωσία αντιδρά ακαριαία

Εξέλιξη βόμβα -  O Trump εντελώς ξαφνικά αποσύρει το ειρηνευτικό του σχέδιο για την Ουκρανία - Η Ρωσία αντιδρά ακαριαία
Αξιοσημείωτο είναι πως ο Trump, ο οποίος από την αρχή της προεκλογικής του εκστρατείας, δήλωνε ότι θα τερμάτιζε σε ένα 24ωρο τον πόλεμο στην Ουκρανία, ξαφνικά από τον Ιούνιο σταμάτησε να μιλά για το συγκεκριμένο θέμα
Άκρως αποκαλυπτική για το ουκρανικό ζήτημα ήταν η συνέντευξη του υποψήφιου για την προεδρία των ΗΠΑ, Donald Trump στον ιδιοκτήτη του X, Elon Musk.
Η ομάδα Trump χαρακτήρισε τη συνέντευξη ιστορική, καθώς περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι διάβασαν δημοσιεύματα σχετικά με το γεγονός.
Σύμφωνα με τον Trump, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden «με μηδενικό IQ» ευθύνεται για την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.
Παρά τις πολυάριθμες προειδοποιήσεις από τη Ρωσία, ο Biden συνέχισε να επιμένει στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ τόνισε ο Trump χαρακτηρίζοντας τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin καλό διαπραγματευτή.
«Ο Putin αγαπά τη χώρα του και θα την υπερασπιστεί», σημείωσε ο Trump, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η Ουκρανία βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση με ελάχιστους στρατιώτες.
Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε «δύσκολη κατάσταση» σε αυτή τη σύγκρουση, αν και θα μπορούσαν να είχαν αποτραπεί.

ΟTrump έχει σταματήσει να μιλά για το ειρηνευτικό του σχέδιο

Αξιοσημείωτο είναι πως ο Trump, ο οποίος από την αρχή της προεκλογικής του εκστρατείας, δήλωνε ότι θα τερμάτιζε σε ένα 24ωρο τον πόλεμο στην Ουκρανία, ξαφνικά από τον Ιούνιο σταμάτησε να μιλά για το συγκεκριμένο θέμα.
Και στη συνέντευξή του στον Musk δεν έκανε την παραμικρή αναφορά σε ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία.
Γενικότερα και ενώ το προηγούμενο διάστημα πίεζε για την πλήρη διακοπή της οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία, τώρα περιορίζεται να δηλώνει ότι θα αναγκάσει τους Ευρωπαίους να πληρώνουν περισσότερα.
Επιπλέον, σε αντίθεση με τις προηγούμενες συγκρατημένες δηλώσεις του Trump, η συνέντευξή του με τον Musk ήταν πολύ πιο συγκρουσιακή απέναντι στη Ρωσία.

«Οι κακοί δικτάτορες»

«Αν ο Αμερικανός πρόεδρος είναι αυτός που φοβούνται οι κακοί δικτάτορες (εννοώντας τη Ρωσία, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα), αυτό θα κάνει τεράστια διαφορά στην ασφάλεια του κόσμου», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Υπονοεί δηλαδή ότι θέματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος θα επιδιώξει να τα λύσει μέσω πίεσης και εκφοβισμού και όχι με διαπραγματεύσεις.
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι σχεδόν θριαμβολόγησε για την καταστροφή του Nord Stream 2 ζητώντας μάλιστα «μερίδιο» για την επιτυχία του σαμποτάζ.
Επίσης ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων δεν αναφέρθηκε καθόλου στην ουκρανική τρομοκρατική επίθεση στο Kursk.
Η αντίδραση των Ρώσων αξιωματούχων στα μεγαλεπήβολα ειρηνευτικά σχέδια του Trump για την Ουκρανία ήταν αρχικά κάτι παραπάνω από συγκρατημένη και oι τελευταίες δηλώσεις του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ δικαιώνουν τη στάση τους.
Είναι προφανές ότι οι ίδιες οι ΗΠΑ, υπό οποιονδήποτε πρόεδρο, θα συνεχίσουν την πολιτική προκλήσεων προς τη Ρωσία, εκτιμά ο γεωπολιτικός αναλυτής Kyrill Strelnikov.
Δεν είναι τυχαίο ότι προ μηνών ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin αστειευόμενος είχε πει ότι ο Biden θα ήταν προτιμότερος για τη Ρωσία μελλοντικός πρόεδρος των ΗΠΑ.
«Τουλάχιστον καταλαβαίνουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε και τι να περιμένουμε, αλλά θα συνεργαστούμε με όποιον πρόεδρο εκλεγεί», είχε πει δικαιολογώντας την προτίμησή του.
Στην περίπτωση της Kamala Harris , εάν εκλεγεί η επόμενη πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα για τη Ρωσία.
H Harris η οποία είναι ουσιαστικά η εκφραστής του ρωσοφοβικού κομματιού του Δημοκρατικού Κόμματος και του «βαθέος κράτους», θεωρείται δεδομένο πως θα συνεχίσει το «έργο του Biden» - δηλαδή, την πεισματική βοήθεια προς την Ουκρανία και τη στρατιωτική ενίσχυση του ΝΑΤΟ.

Σκληρό γεράκι η Kamala Harris – Πώς εκβιάζονται οι Αμερικανοί πρόεδροι

Η Harris δεν εκπροσωπεί τον αμερικανικό λαό βρίσκεται στο πλευρό του στρατιωτικού – βιομηχανικού συμπλέγματος των ΗΠΑ, του οποίοι οι κύριοι παράγοντες ενισχύουν αφειδώς Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους, προκειμένου να αναγκάσουν τον επόμενο Αμερικανό πρόεδρο να συνεχίσει τον πόλεμο.
Σύμφωνα με τον SPADE Defence Index, οι μετοχές των μεγαλύτερων αμυντικών εταιρειών των ΗΠΑ έχουν αυξηθεί σχεδόν 50% από την έναρξη του στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Για παράδειγμα, η Raytheon και η Lockheed Martin παρουσίασαν κέρδη μόνο για το πρώτο τρίμηνο του 2024 ύψους 202 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 159 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αντίστοιχα.
Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν κάποιος υποψήφιος πρόεδρος έχει διακαή επιθυμία για ειρήνη θα του γίνει μια προσφορά που δεν θα μπορεί να αρνηθεί και τα όμορφα λόγια για την ειρήνη θα ξεχαστούν αμέσως και αντ' αυτού θα χρησιμοποιηθούν στρατιωτικές ενέργειες.
Σε μια άτυπη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Dmitry Polyansky υπενθύμισε ότι τον Ιούνιο η Ρωσία, εκπροσωπούμενη από τονVladimir Putin , έκανε μια «πολύ γενναιόδωρη προσφορά για διαπραγματεύσεις»: «Λάβαμε απάντηση στην προσφορά μας πριν από μια εβδομάδα - το καθεστώς Zelensky επέλεξε την κλιμάκωση και τον πόλεμο μέσω της εισβολής σε μια ειρηνική περιοχή της Ρωσίας.
Αυτό είναι ένα μοιραίο λάθος, για το οποίο η Ουκρανία θα μετανιώσει αργότερα».
Και πριν από μερικές μέρες, σε μια επιχειρησιακή συνάντηση για την κατάσταση στην περιοχή του Kursk, ο Vladimir Putin είπε ξεκάθαρα: δεν μπορεί να γίνει λόγος για διαπραγματεύσεις με τέτοιους ανθρώπους, ο εχθρός θα λάβει μία πειστική απάντηση και όλοι στόχοι που έχει θέσει η Ρωσία θα επιτευχθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης