Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εάν θέλεις, γίνεται - Η Ιταλία της Meloni εκτοξεύεται στην πρώτη θέση της G7 για την αύξηση του πραγματικού εισοδήματος των νοικοκυριών

Εάν θέλεις, γίνεται - Η Ιταλία της Meloni εκτοξεύεται στην πρώτη θέση της G7 για την αύξηση του πραγματικού εισοδήματος των νοικοκυριών
Υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν, αλλά αυτά τα σημάδια μας λένε ότι είμαστε στο σωστό δρόμο
Σχετικά Άρθρα
Η Ιταλία είχε την ισχυρότερη αύξηση του πραγματικού κατά κεφαλήν εισοδήματος των νοικοκυριών από όλες τις χώρες της G7 το πρώτο τρίμηνο του 2024, αναφέρει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Τα νοικοκυριά στην Ιταλία είδαν τους μισθούς τους σε πραγματικούς όρους να αυξάνονται κατά 3,4% τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στις 12 Αυγούστου.
Ο ΟΟΣΑ είπε ότι η αύξηση «οδηγείται από την αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων και των κοινωνικών μεταβιβάσεων σε είδος», που σημαίνει ότι οι Ιταλοί κατά μέσο όρο είχαν υψηλότερη αύξηση εισοδήματος κατά ποσοστό από άλλες χώρες της G7, ενισχύοντας την αγοραστική τους δύναμη.
Η αύξηση των πραγματικών μισθών στην Ιταλία είναι τώρα σχεδόν επτά φορές μεγαλύτερη από τον μέσο όρο της G7 και υπερτριπλάσια από το μέσο πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα των νοικοκυριών των χωρών του ΟΟΣΑ κατά 0,9%.
Οι επιδόσεις της Ιταλίας ξεπέρασαν κατά πολύ την ανάπτυξη της Γερμανίας 1,4% — από το προηγούμενο τρίμηνο της ανάπτυξης 0,1% — και την αύξηση της Γαλλίας κατά 0,6%.
Ο Καναδάς σημείωσε μέτρια αύξηση στο πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα των νοικοκυριών (0,6%), από μείον 0,2% το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά το πραγματικό κατά κεφαλήν ΑΕΠ εκεί μειώθηκε για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο.
Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ σημείωσαν ηπιότερες αυξήσεις του πραγματικού εισοδήματος κατά 0,3% και 0,2%, αντίστοιχα.

Στον σωστό δρόμο

Υπό τη δεξιά κυβέρνηση της πρωθυπουργού Giorgia Meloni, η Ιταλία ενέκρινε νομοθετικές μεταρρυθμίσεις με σημαντικές ενημερώσεις στους φορολογικούς της κανόνες.
Απαντώντας στα τελευταία στοιχεία του ΟΟΣΑ, η Meloni δημοσίευσε στο X:
«Αυτό το αποτέλεσμα, πολύ πάνω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ του 0,9%, είναι επίσης το αποτέλεσμα των πολιτικών της κυβέρνησης που έχουν επικεντρώσει τους περισσότερους διαθέσιμους πόρους στην ανανέωση συμβάσεων, την αύξηση των συντάξεων, τη στήριξη μισθών μέσω της μείωσης της ανταπόδοσης και της μείωσης του Irpef (προσωπικού φόρου εισοδήματος) και της ενίσχυσης των κοινωνικών μεταβιβάσεων σε είδος.
«Υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν, αλλά αυτά τα σημάδια μας λένε ότι είμαστε στο σωστό δρόμο.
Ας συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με αποφασιστικότητα για μια όλο και πιο δίκαιη και ευημερούσα Ιταλία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης