Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προκλητικός ο Tusk (Πολωνός Πρωθυπουργός): Η εισβολή της Ουκρανίας στο ρωσικό έδαφος είναι αμυντική ενέργεια – Γενοκτονία κάνουν οι Ρώσοι

Προκλητικός ο Tusk (Πολωνός Πρωθυπουργός): Η εισβολή της Ουκρανίας στο ρωσικό έδαφος είναι αμυντική ενέργεια – Γενοκτονία κάνουν οι Ρώσοι

Ο Πολωνός πρωθυπουργός υπερασπίστηκε το γεγονός ότι τα δυτικά όπλα που προμηθεύονταν στην Ουκρανία για αμυντικούς σκοπούς χρησιμοποιούνται για επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος

Σχετικά Άρθρα
Ο Πολωνός πρωθυπουργός Donald Tusk υπερασπίστηκε την εισβολή στο ρωσικό έδαφος από τις ουκρανικές δυνάμεις, επιμένοντας ότι η ενέργεια είναι μια αμυντική κίνηση.
Όταν ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο εάν τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ ενοχλήθηκαν από το γεγονός ότι τα δυτικά όπλα που προμηθεύονταν στην Ουκρανία για αμυντικούς σκοπούς χρησιμοποιήθηκαν για μια άμεση επίθεση στο ρωσικό έδαφος, ο Tusk εμφανίστηκε ασυγκίνητος.
«Θα ήμουν πολύ προσεκτικός με μια τέτοια διατύπωση», απάντησε ο Πολωνός, προσθέτοντας ότι «η δράση της Ουκρανίας είναι αμυντική».
Εξήγησε περαιτέρω τη θέση του:
«Αυτό που κάνει ο ρωσικός στρατός, η ρωσική αεροπορία στο έδαφος της Ουκρανίας φέρει τα σημάδια της γενοκτονίας.
Ως εκ τούτου, το Κίεβο έχει κάθε δικαίωμα να συνεχίσει τον πόλεμο για να παραλύσει τις επιθετικές προθέσεις της Ρωσίας όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά».
Ο Πολωνός ηγέτης φρόντισε να δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν έγινε κατάχρηση εμπιστοσύνης από τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelensky των δυτικών συμμάχων του στη χρήση των όπλων που έλαβε από αυτούς, προσθέτοντας ότι δεν τον εξέπληξε «η ασυνήθιστη και, για κάποιους, απροσδόκητη αλλαγή στο ουκρανορωσικό μέτωπο».
Μόλις αυτή την εβδομάδα, αποκαλύφθηκε ότι τα πολωνικής κατασκευής τανκς PT-91 Twardy ήταν βασικό στοιχείο της πρόσφατης και συνεχιζόμενης επιθετικής επίθεσης της Ουκρανίας στην περιοχή Kursk εντός της ρωσικής επικράτειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης