Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Η Τουρκία θα διατηρήσει εποικοδομητική, προορατική εξωτερική πολιτική, δεν θα γίνουμε Ελλάδα σε καμία περίπτωση

Erdogan: Η Τουρκία θα διατηρήσει εποικοδομητική, προορατική εξωτερική πολιτική, δεν θα γίνουμε Ελλάδα σε καμία περίπτωση

Θα σταθούμε ενάντια στις προσπάθειες του Ισραήλ να βάλει φωτιά στην περιοχή

Σχετικά Άρθρα
Σε μια εποχή μεγάλων διεθνών προκλήσεων, η Τουρκία θα διατηρήσει την «εποικοδομητική, προορατική, ήρεμη και συγκροτημένη προσέγγισή της στην εξωτερική πολιτική», δεσμεύτηκε ο Πρόεδρος Erdogan.
Στην ίδια φράση, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε την Τετάρτη (14/8/2024) την αντίθεση της Τουρκίας στις προσπάθειες του Ισραήλ να πυρπολήσει την περιοχή με την εξάπλωση της σύγκρουσης, δεσμευόμενος να πολεμήσει μέχρι να λογοδοτήσουν οι «γενοκτόνοι και δολοφόνοι» της αιματοχυσίας στη Γάζα.
«Θα σταθούμε ενάντια στις προσπάθειες του Ισραήλ να βάλει φωτιά στην περιοχή.
Θα πολεμήσουμε μέχρι να λογοδοτήσουν σύμφωνα με το νόμο οι γενοκτονικοί δολοφόνοι που έχυσαν το αίμα πάνω από 40.000 αθώων στη Γάζα», είπε ο Erdogan σε ομιλία στην πρωτεύουσα Άγκυρα για τον εορτασμό της 23ης επετείου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) της χώρας.

Καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Σχετικά με τις συνεχιζόμενες αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις της Τουρκίας, ο Σουλτάνος υποσχέθηκε να «μην κάνει τα στραβά μάτια στην αναβίωση της σχεδόν εξαλειφθείσας τρομοκρατίας ή τυχόν τετελεσμένων γεγονότων στη βόρεια Συρία».
«Δεν θα κλείσουμε τα μάτια στην αναβίωση της τρομοκρατίας, η οποία έχει σχεδόν εξαλειφθεί ως αποτέλεσμα των επιχειρήσεων μας, ούτε σε οποιοδήποτε τετελεσμένο γεγονός στη βόρεια Συρία», τόνισε.
«Η Τουρκία έχει ξεκινήσει αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις τόσο στο βόρειο Ιράκ όσο και στη βόρεια Συρία, κοντά στα σύνορά της, καθώς οι τρομοκράτες εκεί αποτελούν απειλή σχεδιάζοντας επιθέσεις κατά της Τουρκίας καθώς και την ειρηνική ζωή των ντόπιων στις παραμεθόριες περιοχές αυτών των χωρών», είπε κλείνοντας την ομιλία του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης