Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρμαγεδδώνας - Έρχεται... «Μαύρος Σεπτέμβριος» – Έτσι θα απαντήσει η Ρωσία στην Ουκρανία για την εισβολή στο Kursk

Αρμαγεδδώνας - Έρχεται... «Μαύρος Σεπτέμβριος»  – Έτσι θα απαντήσει η Ρωσία στην Ουκρανία για την εισβολή στο Kursk
Τα αντίποινα για την ουκρανική εισβολή στο Kursk θα είναι καταλυτικά και θα πυροδοτήσουν εξελίξεις στο εσωτερικό της Ουκρανίας

Η απόφαση της Ρωσίας για σκληρά αντίποινα, που πιθανότατα θα σηματοδοτήσουν την αρχή του τέλους για την Ουκρανία, είναι ειλημμένη.
Τα αντίποινα για την ουκρανική εισβολή στο Kursk θα είναι καταλυτικά και θα πυροδοτήσουν εξελίξεις στο εσωτερικό της Ουκρανίας, της οποίας η κοινωνία είναι καταπονημένη από τα 2,5 χρόνια εχθροπραξιών.
Η ρωσική αντίδραση θα είναι σκληρή και ήδη την έχουν σκιαγραφήσει Ρώσοι αξιωματούχοι με προεξάρχοντα τον ηγέτη της χώρας, Vladimir Putin.
«Δεν μπορεί να γίνει λόγος για διαπραγματεύσεις με τέτοιους ανθρώπους, ο εχθρός θα λάβει μία πειστική απάντηση και όλοι στόχοι που έχει θέσει η Ρωσία θα επιτευχθούν», έχει τονίσει ο Ρώσος πρόεδρος.
Ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Dmitry Polyansky υπενθύμισε ότι τον Ιούνιο η Ρωσία, εκπροσωπούμενη από τον
Putin, έκανε μια «πολύ γενναιόδωρη προσφορά για διαπραγματεύσεις»: «Λάβαμε απάντηση στην προσφορά μας πριν από μια εβδομάδα - το καθεστώς Zelensky επέλεξε την κλιμάκωση και τον πόλεμο μέσω της εισβολής σε μια ειρηνική περιοχή της Ρωσίας.

Ο Μαύρος Σεπτέμβριος

Στο ίδιο μήκος κύματος η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova έχει προαναγγείλει τα ρωσικά αντίποινα, τα οποία η Ουκρανία δεν θα αντέξει. «Η ρωσική απάντηση στην ουκρανική τρομοκρατική επίθεση στο Kursk δεν θα αργήσει», έχει διαμηνύσει η Zakharova.
Τα αντίποινα θα εκδηλωθούν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τον Σεπτέμβριο και θα μπορούσε να προσδώσει κανείς σε αυτά την κωδική ονομασία «Μαύρος Σεπτέμβριος».
«Η Ουκρανία θα μείνει χωρίς ρεύμα τον Σεπτέμβριο», σημειώνει η γεωπολιτική αναλύτρια με βαθιά γνώση των ρωσικών ζητημάτων Lyuba Lulko.

Ολοκληρωτική καταστροφή των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας

Επί της ουσίας η επιχείρηση «Μαύρος Σεπτέμβριος» είναι η ολοκληρωτική καταστροφή των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας.
Χωρίς ρεύμα και χωρίς θέρμανση οι Ουκρανοί δεν θα αντέξουν έναν τρομακτικό χειμώνα και θα ξεσηκωθούν.
Η ουκρανική ηγεσία θα έχει να αντιμετωπίσει ένα εσωτερικό μέτωπο που πλέον θα την πιέζει ασφυκτικά.
Ήδη ο ουκρανικός πληθυσμός αντιδρά στις αποφάσεις της παράνομης κυβέρνησης, αρνούμενος να στρατευθεί και να γίνει κρέας για τα κανόνια.
Η τελευταία φορά που η Ρωσία χτύπησε με σφοδρότητα τις ενεργειακές εγκαταστάσεις ήταν στα τέλη Ιουνίου του 2024.
Εκείνο το χτύπημα είχε γίνει με γνώμονα την εξουθένωση της αμυντικής βιομηχανίας της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία θα βυθιστεί στο σκοτάδι

Το επικείμενο χτύπημα θα έχει ως στόχο να βυθιστεί κυριολεκτικά η Ουκρανία στο σκοτάδι.
Το χτύπημα του Σεπτεμβρίου θα είναι πρωτοφανές σε σφοδρότητα,
Κυριολεκτικά η Ρωσία θα εξαπολύσει μαζικά κύματα βομβαρδισμών με όλα τα όπλα της από αέρα, ξηρά και θάλασσα για να σβήσει την Ουκρανία από τον ενεργειακό χάρτη.
Θα είναι χτυπήματα που θα φέρουν πολύ κοντά την άνευ όρων παράδοση της Ουκρανίας.
Μόνο τον Ιούνιο 2024 η Ρωσία είχε καταστρέψει πάνω από το 50% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο τις χειρότερες διακοπές ρεύματος από την έναρξη του πολέμου, στις 24 Φεβρουαρίου του 2022.
Ήδη ολόκληρες περιοχές της Ουκρανίας είναι εκτός δικτύου ηλεκτροδότησης, μένοντας στο σκοτάδι για εξοικονόμηση ενέργειας.
Η προμηθεύτρια εταιρεία ενέργειας Yasno έχει δηλώσει ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα οι Ουκρανοί έχουν ρεύμα για έξι ή επτά ώρες την ημέρα και εάν το έλλειμμα ηλεκτρικής ενέργειας παραμείνει στα επίπεδα του καλοκαιριού.

Ρωσικός Αρμαγεδδώνας στην Ουκρανία

Δηλαδή τα στοιχεία αυτά δεν συνυπολογίζουν τον Ρωσικό Αρμαγεδδώνα που θα ενσκήψει στην Ουκρανία τον Σεπτέμβριο.
Παράλληλα η Ουκρανία θα έχει να αντιμετωπίσει μία κατάσταση για την οποία υπεύθυνη είναι η ίδια με την εισβολή στο Kursk.
Η Ουκρανία θα έχει σύντομα ακόμη περισσότερα προβλήματα από ό,τι πριν, λόγω της εκτεταμένης γραμμής του μετώπου, των περίπλοκων logistics, της κατασπατάλησης πόρων και της μηδενικής πιθανότητας να προχωρήσει βαθύτερα στη Ρωσία.
Μετά την πρωτοφανή αυτή ενέργεια των Ουκρανών ακυρώνονται όλες οι πιθανότητες για τη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών ενώ δεν θα υπάρξει κανένα «παζάρι, όπως ελπίζει η Δύση.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είναι γνωστός για το ό,τι δεν λαμβάνει αποφάσεις εν θερμώ.
Η ρωσική απάντηση στην Ουκρανία θα είναι συντριπτική και θα προκαλέσει την κατάρρευση του ουκρανικού καθεστώτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης