Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρό μήνυμα Lavrov: Η Ρωσία θα εγγυηθεί την ασφάλεια σε όλα τα Βαλκάνια - Θα υψώσουμε τείχος απέναντι σε εξωτερικές παρεμβάσεις

Ισχυρό μήνυμα Lavrov: Η Ρωσία θα εγγυηθεί την ασφάλεια σε όλα τα Βαλκάνια - Θα υψώσουμε τείχος απέναντι σε εξωτερικές παρεμβάσεις
Αιχμές προς τη Δύση από τον Lavrov, μετά τη συνάντησή του με τον αντιπροέδρο της Σερβίας Aleksandar Vulin
Η Ρωσία καιη Σερβία θα συνεχίσουν να εργάζονται προς όφελος της ασφάλειας στα Βαλκάνια με στόχο την αποτροπή εξωτερικών παρεμβάσεων, υπογράμμισε ο Sergey Lavrov σε δήλωση μετά τη συνάντηση του με τον αντιπροέδρο της Σερβίας Aleksandar Vulin.
Οι δύο άνδρες «συζήτησαν επίκαιρες πτυχές της κατάστασης στα Βαλκάνια», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.
Επίσης κατά τις συνομιλίες Μόσχας και Βελγραδίου «τονίστηκε η ανάγκη συνέχισης της κοινής εργασίας προς το συμφέρον της ενίσχυσης της ασφάλειας και της σταθερότητας και η αντίσταση στις προσπάθειες καταστροφικής εξωτερικής παρέμβασης στις περιφερειακές υποθέσεις».
Από την πλευρά του, ο Sergey Lavrov ανέδειξε την ανάγκη αντιμετώπισης του πολέμου του Κιέβου κατά της ρωσικής γλώσσας, της κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, της εκπαίδευσης, κατά του πολιτισμού και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών και ο Σέρβος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιβεβαίωσαν την εστίασή τους στη διατήρηση του πολιτικού διαλόγου και τη σημασία της υλοποίησης αμοιβαία επωφελών έργων.
«Εξετάστηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων διμερούς συνεργασίας και περαιτέρω βήματα για την ανάπτυξη στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ Ρωσίας και Σερβίας», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης