Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σερβία ανατρέπει τα σχέδια ΕΕ και Δύσης και μπαίνει σε τροχιά BRICS - Αντιπρόεδρος Vulin: «Η Ρωσία δεν μας εκβίασε ποτέ»

Η Σερβία ανατρέπει τα σχέδια ΕΕ και Δύσης και μπαίνει σε τροχιά BRICS - Αντιπρόεδρος Vulin: «Η Ρωσία δεν μας εκβίασε ποτέ»
«Ο Vulin σημείωσε ότι η Ρωσία ποτέ δεν έθεσε όρους ή εκβίασε τη Σερβία για την αταλάντευτη υποστήριξή της
Σχετικά Άρθρα
Ο αντιπρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vulin συζήτησε το ενδεχόμενο συνεργασίας του Βελιγραδίου με τη συμμαχία των BRICS κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Sergey Lavrov και υπογράμμισε την αιωνόβια φιλία μεταξύ Μόσχας και Βελιγραδίου.
«Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Σερβίας Aleksandar Vulin και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov συζήτησαν μοντέλα και μηχανισμούς για τη δημιουργία συνεργασίας μεταξύ της Σερβίας και των BRICS», ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργικό συμβούλιο της Σερβίας.
«Ο Vulin σημείωσε ότι η Ρωσία ποτέ δεν έθετε όρους ή εκβίασε τη Σερβία για την αταλάντευτη υποστήριξή της. Η χώρα μας είναι ευγνώμων γι' αυτό και δεν ξεχνά τη φιλία αιώνων μεταξύ των δύο εθνών μας», πρόσθεσε το Βελιγράδι στο ανακοινωθέν του.
Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Vulin εξέφρασε ευγνωμοσύνη στη Ρωσία και τον Lavrov προσωπικά «για τη θέση αρχών στο θέμα της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Σερβίας» και τόνισε ότι είναι «περήφανος που η Σερβία δεν συμμετέχει στην αντιρωσική υστερία και δεν έχει επιβάλει κυρώσεις σε Μόσχα».
«Vulin και Lavrov συμφώνησαν ότι η διμερής συνεργασία μεταξύ Σερβίας και Ρωσίας αναπτύσσεται σε όλα τα επίπεδα, κυρίως λόγω των φιλικών και εγκάρδιων σχέσεων μεταξύ των προέδρων Aleksandar Vucic και Vladimir Putin. Τα μέρη τόνισαν ότι και οι δύο χώρες ενδιαφέρονται για περαιτέρω βελτίωση της σερβο-ρωσικής στρατηγικής εταιρική σχέση», κατέληξε η κυβέρνηση.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov υπενθύμισε επίσης τις προσκλήσεις προς τους επικεφαλής του Σερβικού Κοινοβουλίου και του Υπουργείου Εξωτερικών, Ana Brnabic και Marko Duric, να επισκεφθούν τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης