Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή πτώση για τον χρυσό, στα 2.440,47 δολάρια ανά ουγγιά

Οριακή πτώση για τον χρυσό, στα 2.440,47 δολάρια ανά ουγγιά
Υποχώρηση κατά 1% για το συμβόλαιο του χρυσού
Οριακή υποχώρηση σημείωσαν σήμερα 14/8 οι τιμές του χρυσού, εν αναμονή της επικείμενης μείωσης των επιτοκίων από τη FED τον επόμενο μήνα - ένα σενάριο που ενισχύθηκε, από την υποχώρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ.
Πιο συγκεκριμένα, ο χρυσός spot υποχώρησε κατά 1% στα 2.440,47 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα μελλοντικά συμβόλαια έχασαν 1,1% στα 2.479,70 δολάρια.
«Οι προσδοκίες τώρα έχουν μετατοπιστεί εγγύτερα στην προοπτική της περικοπής μόλις 25 μονάδων βάσης, με αποτέλεσμα μέρος της δυναμικής από την αγορά χρυσού να υποχωρεί», τόνισε σχετικά ο Phillip Streible, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς της Blue Line Futures.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic, δήλωσε την Τρίτη 13/8 ότι ήθελε να δει «λίγα περισσότερα δεδομένα» προτού είναι έτοιμος να υποστηρίξει ξεκάθαρα τη μείωση των επιτοκίων.
«Είμαστε ακόμα σε ένα περιβάλλον σημαντικά αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων που πάντα ωφελεί τον χρυσό», δήλωσε από την πλευρά του ο Ben Hoff, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στη Societe Generale.
Ο χρυσός χωρίς απόδοση έχει αυξηθεί 19% μέχρι στιγμής φέτος, αφού οι τιμές spot άγγιξαν το υψηλό ρεκόρ των 2.483,60 δολαρίων στις 17 Ιουλίου, λόγω της σταθερής ζήτησης για ασφαλές καταφύγιο και των προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων από τη FED.
Κατά τα άλλα, το spot ασήμι υποχώρησε κατά 2,1% στα 27,26 δολάρια και η πλατίνα υποχώρησε κατά 1,3% στα 923,95 δολάρια.
Το παλλάδιο υποχώρησε κατά 1,2% στα 927,25 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης