Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η oυκρανική επίθεση ξεφούσκωσε στο Kursk, έστειλαν 12.000, νεκροί οι 2.640, τρόμος στο ΝΑΤΟ – Σοκάρει ο Syrsky: Ήταν λάθος

Η oυκρανική επίθεση ξεφούσκωσε στο Kursk, έστειλαν 12.000, νεκροί οι 2.640, τρόμος στο ΝΑΤΟ – Σοκάρει ο Syrsky: Ήταν λάθος
Η Ουκρανική προέλαση στο Kursk κόλλησε – Επιτέθηκαν μαζικά με 117 drones στην περιοχή, οι Ρώσοι τους διαλύουν - Apty Alaudinov (Επικεφαλής Akhmat): Ο Ουκρανικός στρατός δεν περίμενε τέτοια αντίσταση από τις Ρωσικές δυνάμεις στο Kursk
(upd 46) Ο Ουκρανικός στρατός επιχείρησε μια απελπισμένη αντεπίθεση με δύο Ταξιαρχίες περίπου 12.000 στρατιώτες... στην συνοριακή περιφέρεια Kursk με την απόλυτη στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ…
Μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό, οι ελάχιστες ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή υποστηρίχθηκαν από οργανωμένες εφεδρείες Ρώσων, ειδικών δυνάμεων Akhmat και Wagner και ξαφνικά η Ουκρανική επίθεση κόπασε.
Όμως πρέπει να καταστεί αντιληπτό τι ακριβώς έχουν κάνει οι Ουκρανοί και γιατί αυτή η τακτική είναι καταδικασμένη.
Αφήνοντας στην άκρη τις δραματικές απώλειες σε 8 ημέρες οι Ρώσοι εξόντωσαν 2.640 Ουκρανούς στρατιώτες και μισθοφόρους και 298 τεθωρακισμένα… μόνο αυτές οι καταστροφές αποτελούν ήττα των δύο επιτιθέμενων Ταξιαρχιών.
Όταν οι Ουκρανοί προέλασαν στην περιοχή Kursk με επίκεντρο την πόλη Sudzha… δεν διασφάλισαν τους οικισμούς προέλασης… για να μην χάσουν χρόνο απλά περνούσαν δίπλα από τους οικισμούς… αυτή η τακτική έφερε γρήγορα κέρδη αλλά κατά την αντεπίθεση των Ρωσικών δυνάμεων… οι Ουκρανοί θα καταρρεύσουν…άπαξ και δεν ελέγχουν οικισμούς. 
Εν τω μεταξύ οι Ρωσικές δυνάμεις στο ελάχιστο δεν επιβράδυναν στο Donbass αντιθέτως συνεχίζουν την επιθετική τους προέλαση, ήδη μπήκαν στο Toretsk που αποτελεί βαριά ήττα για τους Ουκρανούς και το κυριότερο έφθασαν στο Pokrovsk διανύοντας απόσταση μεταξύ Avdiivka και Pokrovsk περίπου 34 χιλιομέτρων και όλους τους οικισμούς τους διασφάλισαν.
Εν τω μεταξύ είναι αστείο το δημοσίευμα των Wall Street Journal…
Με βάση το δημοσίευμα η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) ζήτησε από τον Zelensky να ακυρώσει την εντολή να πραγματοποιήσει δολιοφθορά στο Nord Stream, στην οποία συμφώνησε, αλλά ο Ουκρανός στρατηγός Valery Zaluzhny δεν υπάκουσε…
Αυτές τις ανοησίες γράφει η Wall Street Journal… μέχρι τώρα οι ΗΠΑ δήλωναν ότι δεν ξέρουν τίποτε πως ξαφνικά ήξεραν αλλά έδωσαν διαταγή να ακυρωθεί το σχέδιο και ξαφνικά… βρέθηκε ο ανυπάκουος Valery Zaluzhny… ο οποίος πλέον δεν διοικεί τον στρατό…

Το δράμα των Ουκρανικών δυνάμεων στην συνοριακή περιοχή Kursk, οι Ρώσοι τους διαλύουν 

Οι 2.640 στρατιώτες νεκροί και τραυματίες αποτελούν περίπου το 22% των επιτιθέμενων Ουκρανικών στρατευμάτων που υπολογίζονται σε 12.000 στρατιώτες.
Οι απώλειες είναι τρομακτικές… και αναγνωρίζονται και από τον διεθνή τύπο.
Σε διάρκεια 8 ημερών ο Ουκρανικός στρατός μόνο στο Kursk έχασε
έως 2.640 στρατιωτικό προσωπικό (340 νεκροί μόνο το τελευταίο 24ωρο)
37 τανκς
32 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού
23 οχήματα μάχης πεζικού.
206 άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης = άθροισμα 298 πάσης φύσεως τεθωρακισμένα κατεστραμμένα
96 αυτοκίνητα...
4 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα
3 εκτοξευτές MLRS και 20 πυροβόλα πυροβολικού πεδίου

Οι Ρώσοι τους διαλύουν δίχως έλεος με Iskander-M

Ο ρωσικός στρατός προκάλεσε σοβαρή ήττα σε δύο ουκρανικές ταξιαρχίες αεροπορικής επίθεσης νότια του Kremyany και δυτικά της Russkaya Konopelka.
Από αυτές τις επιθέσεις, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν έως και 90 στρατιωτικούς, 5 αμερικανικής κατασκευής οχήματα μάχης πεζικού Bradley και έξι τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.
Επίσης ένα χτύπημα από το επιχειρησιακό-τακτικό πυραυλικό σύστημα Iskander-M κοντά στο χωριό Λούμπνι, στην περιοχή Sumy, κατέστρεψε μια συνοδεία 15 τεθωρακισμένων».

Η Ουκρανική προέλαση στο Kursk ξεφουσκώνει – Επιτέθηκαν μαζικά με 117 drones στην περιοχή, οι Ρώσοι τους διαλύουν

Οι Ουκρανικές δυνάμεις επιβράδυναν και τελικά σταμάτησαν… στην συνοριακή περιοχή του Kursk και ταυτόχρονα εξαπέλυσαν ένα από τα πιο μαζικά κύματα χτυπημάτων στις ρωσικές συνοριακές περιοχές.
Το ρωσικό έδαφος δέχθηκε συνδυασμένη επίθεση.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το βράδυ της 14ης Αυγούστου οι δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεψαν 117 ουκρανικά UAV.
Μαζί με τα drones, οι ουκρανικές δυνάμεις εκτόξευσαν και πυραύλους.
Τουλάχιστον 4 τακτικοί πύραυλοι καταστράφηκαν.
Τα περισσότερα περίπου, 37 drones και πύραυλοι, στόχευαν την κατεστραμμένη από τον πόλεμο περιοχή Kursk και 37 ακόμη UAV καταστράφηκαν στην περιοχή Voronezh.
Συνολικά στοχοποιήθηκαν 8 ρωσικές περιοχές.
Ως αποτέλεσμα της μαζικής επίθεσης, διάφορες αστικές εγκαταστάσεις υπέστησαν ζημιές.
Δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές σε στρατιωτικούς στόχους στις παραμεθόριες περιοχές.
1966367735_0_0_1280_915_1440x900_80_0_1_962239ae274a6431728a7183137c4d10.jpg
Οι Ρώσοι τους διαλύουν – Καταστρέφουν τις Ουκρανικές εφεδρείες στο Sumy

Με τη σειρά τους, οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τα πλήγματα ακριβείας στα ουκρανικά μετόπισθεν.
Τη νύχτα, ρωσικά drones και πύραυλοι φέρεται να έπληξαν ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις πόλεις Kremenchug στην περιοχή Poltava και Zvyagel στην περιοχή Zhitomir.
Ο ρωσικός στρατός δεν έχει σταματήσει να σφυροκοπά τις ουκρανικές στρατιωτικές εφεδρείες που έχουν συσσωρευτεί στην ουκρανική συνοριακή περιοχή Sumy.
Κάτοικοι της πόλης Sumy ανέφεραν ότι οι εκρήξεις σημειώνονται όλο το εικοσιτετράωρο.
Ρωσικοί πύραυλοι στόχευσαν διάφορες περιοχές συσσώρευσης του ουκρανικού στρατού, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Gluhov που βρίσκεται κοντά στα ρωσικά σύνορα.
Ο οικισμός χρησιμεύει ως σημαντικός κόμβος υλικοτεχνικής υποστήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Εν τω μεταξύ, η κατάσταση παραμένει τεταμένη στην πρώτη γραμμή του Kursk.
Την τελευταία ημέρα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν κατάφεραν να πετύχουν νέες νίκες, αλλά δεν μείωσαν την ένταση των επιχειρήσεων επίθεσης παρά τις μεγάλες απώλειες.
Προσπαθώντας να αποφύγουν τις βαριές αστικές μάχες στους δρόμους, ουκρανικές ομάδες επίθεσης προσπαθούν να παρακάμψουν μεγαλύτερους οικισμούς στα πλάγια και να προχωρήσουν βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
Ως αποτέλεσμα, ο ουκρανικός στρατός δεν καταφέρνει να αποκτήσει ερείσματα στα κατεχόμενα εδάφη.
1965897372_0_0_2000_1023_1440x900_80_0_1_1cd0b18afb3a340eef1cd19b4945798e.jpg
SkynNews: Βρετανικά Challenger 2 στην εισβολή στο Kursk - Οι Ρώσοι τιμώρησαν και έκαψαν το 2ο τανκ

Την ώρα που το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο SkyNews προχωρούσε στην αποκάλυψη ότι βρετανικά τανκ Challenger 2 έχουν χρησιμοποιηθεί στην εισβολή των Ουκρανών στη ρωσική επαρχία του Kursk, πληροφορίες από Ρώσους στρατιωτικούς ανταποκριτές έκαναν λόγο για την καταστροφή του πρώτου βρετανικού τανκ που… πάτησε σε ρωσικό έδαφος.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, το βρετανικό Challenger 2 επλήγη από ένα χτύπημα ακριβείας από ρωσικό drone, κοντά στη συνοριακή ζώνη της περιοχής του Kursk.
Λόγω του χτυπήματος, πυροδοτήθηκαν τα πυρομαχικά του τανκ με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έκρηξη που οδήγησε στην πλήρη καταστροφή του.
Εφόσον επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες θα πρόκειται για το δεύτερο Challenger 2 που καταστρέφουν οι Ρώσοι.
Το πρώτο βρετανικό τανκ Challenger 2 είχε καταστραφεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, σηματοδοτώντας το πρώτο άρμα μάχης αυτού του τύπου που έγινε στάχτη σε στρατιωτική σύγκρουση… από το 1994, όταν και τέθηκε για πρώτη φορά σε λειτουργία.
Νωρίτερα το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο SkyNews αποκάλυψε πως τα βρετανικά Challenger 2 συμμετέχουν στην ουκρανική εισβολή στο Kursk.
Αν και η είδηση αυτή δεν επιβεβαιώθηκε ούτε από το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ούτε από τους Ουκρανούς, οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν το οποιοδήποτε σχόλιο, το SkyNews υποστηρίζει ότι εάν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, θα είναι η πρώτη φορά που τα βρετανικά τανκ, τα οποία χειρίζονται Ουκρανοί στρατιώτες, θα έχουν χρησιμοποιηθεί σε μάχες σε ρωσικό έδαφος.
Υπενθυμίζεται πάντως πως η Βρετανία έχει εδώ και καιρό δώσει την έγκριση της στις ουκρανικές αρχές να χρησιμοποιούν τα βρετανικά όπλα στο ρωσικό έδαφος.
Πηγή από τη βρετανική κυβέρνηση ανέφερε πως σε αυτά τα όπλα συμπεριλαμβάνονται και τα άρματα μάχης Challenger 2, σηματοδοτώντας πως πράγματι χρησιμοποιήθηκαν στην επιχείρηση της ουκρανικής εισβολής στο Kursk που είναι σε εξέλιξη από τις 6 Αυγούστου.
Το SkyNews υποστηρίζει ότι παραμένουν άγνωστες για το πώς και το πότε οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανέπτυξαν τα Challenger 2 εντός της ρωσικής επαρχίας του Kursk.
Όπως επίσης είναι άγνωστο, το πόσο βρετανικά τανκ έχουν αναπτυχθεί στο Kursk.
Το δημοσίευμα αναφέρει πως η ισχυρή 82η αεροπορική ταξιαρχία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων είναι μια από τις ουκρανικές μονάδες που χρησιμοποιούν τα Challenger 2.
Η 82η αεροπορική ταξιαρχία φέρεται πως έχει συμμετάσχει σε αυτήν την επιχείρηση, ενώ πρόσφατα ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι είχε αιχμαλωτίσει στρατιώτες από την 80η και την 82η αεροπορική ταξιαρχία.
Υπενθυμίζεται πως η Βρετανία έχει παραδώσει στην Ουκρανία 14 άρματα μάχης Challenger 2 ήδη από τον Ιανουάριο του 2023.

Apti Alaudinov (Επικεφαλής Akhmat): Οι Ρωσικές δυνάμεις εκκαθαρίζουν οικισμούς από Ουκρανούς, πήραν την Martynovka στην Sudzhansky στο Kursk

Ο ρωσικός στρατός καθαρίζει τους οικισμούς της περιοχής του Krusk από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, δήλωσε ο Apti Alaudinov, αναπληρωτής επικεφαλής της κύριας στρατιωτικής-πολιτικής διεύθυνσης του Υπουργείου Άμυνας και διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat.
«Στην περιοχή όπου βρίσκομαι τώρα, στην κατεύθυνση Sudzhansky, έχουν ήδη αρχίσει να εκκαθαρίζουν έναν οικισμό - τον Martynovka - επίσης εκκαθαρίζονται το Cherkasy Porechnoye και το Russkoye Porechnoye.
Σύμφωνα με τον ίδιο, συνολικά ο εχθρός έριξε περίπου 12.000 στρατιώτες στην περιοχή του Kursk και τώρα οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να αποσύρουν δυνάμεις από την πρώτη γραμμή και χρησιμοποιούν εφεδρείες για να τις στείλουν στη ρωσική περιοχή.
«Ο εχθρός πιέζει, προσπαθεί να περάσει από παντού, να σπρώξει, αλλά κάθε μέρα οι δυνάμεις του εχθρού λιώνουν, πιστέψτε με, κυριολεκτικά σύντομα, όταν αυτές οι εχθρικές δυνάμεις και ο εξοπλισμός λιώσουν, θα υποστούν βαριά ήττα», πρόσθεσε ο Alaudinov.
Μιλώντας για την κατάσταση στην ίδια τη πόλη Sudzha, ο στρατηγός είπε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν ελέγχουν την πόλη, υπάρχουν ρωσικοί σχηματισμοί εκεί.

Ο Ουκρανικός στρατός δεν περίμενε τέτοια αντίσταση από τις Ρωσικές δυνάμεις στο Kursk


Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην περιοχή Kursk δεν προέβλεψαν ότι η Ρωσία θα πολεμούσε μέχρι τέλους και δεν θα υποχωρούσε, δήλωσε ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, αναπληρωτής επικεφαλής του κύριου στρατιωτικού-πολιτικού τμήματος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Στρατηγός Apti Alaudinov.
«Αυτοί οι Ουκρανοί δεν προέβλεψαν ότι κι αν έκαναν, εμείς, καταρχήν, δεν επρόκειτο να υποχωρήσουμε πουθενά και ότι θα πολεμούσαμε μέχρι τέλους.
Και ήταν ακριβώς αυτό γεγονός που έπαιξε σημαντικό ρόλο.
Οι ουκρανικές δυνάμεις δέχονται ήδη επίθεση από έναν τεράστιο αριθμό μονάδων μας, που καταστρέφουν τον εχθρό από όλες τις πλευρές, διαλύουν εξοπλισμό», δήλωσε ο Alaudinov.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στην αρχή της επίθεσης στην περιοχή του Kursk, τα ουκρανικά στρατεύματα εισήλθαν σε στήλες, με κάθε στήλη να περιέχει περίπου 10-15 μονάδες εξοπλισμού.
«Έφθασαν εκεί, και τους καταστρέφουμε, τους χτυπάμε, και εξακολουθούν να σπρώχνουν, να σπρώχνουν, να σπρώχνουν, αλλά τώρα δεν έχουν πια τον εξοπλισμό να επιστρέψουν στην Ουκρανία, δηλαδή όσοι επέζησαν είναι ακόμα ζωντανοί.
Δεν έχουν τον εξοπλισμό να επιστρέψουν», σημείωσε ο Alaudinov.

Προέλαση στο Donbass, μπήκαν στην πόλη Toretsk και έφθασαν στην στρατηγική πόλη Pokrovsk

Ταυτόχρονα, ο ρωσικός στρατός αυξάνει τον ρυθμό της προέλασής του προς διαφορετικές κατευθύνσεις στο Donbass, συντρίβοντας την ουκρανική άμυνα, μην αφήνοντας στον ουκρανικό στρατό καμία ευκαιρία να αντεπιτεθεί.
Μόλις τις τελευταίες δύο ημέρες, τουλάχιστον δύο ακόμη οικισμοί τέθηκαν υπό τον πλήρη ρωσικό έλεγχο.
Περιλαμβάνουν Lisichnoe και Sviridonovka στην κατεύθυνση Pokrovsk.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν εγκαταλείψει τις στρατιωτικές τους θέσεις στο Novotoretskoe που βρίσκεται κοντά.
Μια περιοχή περίπου 30 τετραγωνικών χιλιομέτρων έχει τεθεί υπό ρωσικό έλεγχο μέσα σε μια ημέρα.
Ως αποτέλεσμα επιτυχημένων επιθετικών επιχειρήσεων, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίσης επίθεση στην πόλη Grodovka και έθεσαν υπό τον έλεγχο περίπου το ένα τρίτο της πόλης.
Η ρωσική επίθεση κοντά στο Zhelannoe απειλεί τον δρόμο προς την Karlovka, όπου συνεχίζονται βαριές μάχες γύρω από τη δεξαμενή νερού.
Η ρωσική προέλαση απειλεί τις ουκρανικές στρατιωτικές προμήθειες στην περιοχή.

Οι Ουκρανικές δυνάμεις επιβραδύνουν, η Ρωσική αντίσταση είναι εντυπωσιακή στο Kursk – Το τέλος των Ουκρανών πλησιάζει

Οι Ουκρανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Kursk επιβραδύνονται με βάση επίσημα στοιχεία αφού οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειες σταθεροποίησης της πρώτης γραμμής στην περιοχή.
Το ουκρανικό πρακτορείο Suspilne ανέφερε στις 14 Αυγούστου ότι οι πηγές του στον ουκρανικό στρατό δήλωσαν ότι ο ρυθμός των ουκρανικών προελάσεων στην περιφέρεια Kursk έχει επιβραδυνθεί λόγω της αυξανόμενης ρωσικής αντίστασης προς την κατεύθυνση της πόλης Kursk.
Οι ρωσικές δυνάμεις σταθεροποιούν σταδιακά την πρώτη γραμμή στην περιφέρεια Kursk και ότι ρωσικές ενισχύσεις φτάνουν από άλλες περιοχές και δημιουργούν επικοινωνίες με ρωσικές μονάδες που βρίσκονται ήδη στην περιοχή…
Οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν στο Krasnooktyabrskoye (νοτιοδυτικά του Korenevo και 15 χιλιόμετρα από τα διεθνή σύνορα).
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 13 Αυγούστου δείχνει τις ουκρανικές δυνάμεις που επιχειρούν στο ανατολικό Zhuravli (δυτικά του Korenevo), υποδεικνύοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν στο ανατολικό τμήμα του οικισμού.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) και άλλες ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά σε Skrylevka, Levshinka, Semenovka και Alekseevsky (όλα βορειοανατολικά του Korenevo κοντά στο Kauchuk, το οποίο απέχει 27 χιλιόμετρα από τα διεθνή σύνορα).
Ο Apty Alaudinov Τσετσένος διοικητής του Akhmat Spetsnaz ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν ελέγχουν τη Sudzha, αν και αρκετές άλλες ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι μάχες συνεχίζονται εντός και γύρω από τη Sudzha και ότι καμία πλευρά δεν ελέγχει πλήρως την ρωσική πόλη
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 14 Αυγούστου και δείχνουν τις ουκρανικές δυνάμεις να επιχειρούν ακριβώς βορειοδυτικά του Ulanok (νοτιοανατολικά της Sudzha) υποδεικνύουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στην περιοχή.
Πρόσθετες γεωγραφικές εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 14 Αυγούστου υποδεικνύουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα οριακά στο δυτικό Kamyshnoye (νοτιοανατολικά της Sudzha).
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 13 Αυγούστου δείχνει έναν Ρώσο δημοσιογράφο να κάνει ρεπορτάζ από το Giri και το Ozerki (τόσο νοτιοανατολικά της Sudzha όσο και ακριβώς ανατολικά του Kamyshnoye).
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να αποκρούουν τις ουκρανικές προσπάθειες να περάσουν το συνοριακό σημείο ελέγχου Kolotilovka στην περιφέρεια Belgorod (στα διεθνή σύνορα νοτιοανατολικά της Sudzha και βορειοδυτικά της πόλης Belgorod).

Παιχνίδια προπαγάνδας Ουκρανών – Μιλούν ότι σχηματίζουν ουδέτερη ζώνη στο Kursk ενώ δεν έχουν καταλάβει οικισμούς - Εκτός πραγματικότητας ο Mykhailo Podolyak

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky είχε συνάντηση με Ουκρανούς αξιωματούχους στις 14 Αυγούστου για να συζητήσει την «κατάσταση στην περιφέρεια Kursk».
Ο Ουκρανός Διαμεσολαβητής Dmytro Lubinets συμμετείχε στη συνάντηση και τόνισε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δημιούργησαν «ουδέτερη (υγειονομική) ζώνη» στην περιφέρεια Kursk για σκοπούς αυτοάμυνας.
Ο Zelensky δήλωσε ομοίως ότι η Ουκρανία εστιάζει στη συνοριακή περιοχή της Περιφέρειας Kursk για να διασφαλίσει την ασφάλεια των συνόρων της Ουκρανίας με τη Ρωσία.
Ο Σύμβουλος του Επικεφαλής του Γραφείου του Ουκρανού Προέδρου Mykhailo Podolyak τόνισε σε συνέντευξή του στο ρωσόφωνο Meduza ότι οι κύριοι πολιτικοί στόχοι της Ουκρανίας στη συνεχιζόμενη επιχείρηση Kursk είναι να απωθήσει το ρωσικό πυροβολικό μακριά από περιοχές από τις οποίες οι ρωσικές δυνάμεις μπορούν να στοχοποιήσουν Ουκρανούς αμάχους, να αποκλείσει τις ρωσικές γραμμές εφοδιασμού που επιτρέπουν στις ρωσικές δυνάμεις να προμηθεύουν εφεδρεία σε ολόκληρο το θέατρο, να προκαλέσουν την εγχώρια και διεθνή προσοχή στις αποτυχίες της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Ρωσίας και να φέρουν τον πόλεμο απευθείας στο ρωσικό έδαφος.

Mearsheimer (Πανεπιστήμιο Σικάγο): Η εισβολή στο Kursk είναι στρατηγική γκάφα που θα επιταχύνει την ήττα της Ουκρανίας

Η επίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή του Kursk ήταν ένα στρατηγικό λάθος που θα φέρει πιο κοντά την ήττα της Ουκρανίας στη σύγκρουση με τη Ρωσία, τονίζει ο John Mearsheimer, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, σε άρθρο του στην πύλη Responsible Statecraft.
«Η εισβολή της Ουκρανίας ήταν μια μεγάλη στρατηγική γκάφα, η οποία θα επιταχύνει την ήττα της», σημειώνει ο αναλυτής.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις «έχασαν πολλούς στρατιώτες και ένα τεράστιο ποσοστό του εξοπλισμού τους», ενώ «ο βασικός καθοριστικός παράγοντας επιτυχίας σε έναν πόλεμο φθοράς είναι η αναλογία θυμάτων όχι η κατάληψη εδάφους».
Όπως επισημαίνει ο καθηγητής στην περιοχή του Kursk, το Κίεβο χρησιμοποίησε «υψηλού επιπέδου μονάδες μάχης» που τις απέσυρε από τις πρώτες γραμμές στην ανατολική Ουκρανία, όπου «χρειάζονται απεγνωσμένα».
«Αυτή η κίνηση κλίνει περαιτέρω προς όφελος της Ρωσίας την ήδη λανθασμένη αναλογία ανταλλαγής θυμάτων σε αυτό το κρίσιμο μέτωπο», λέει.

Castillo (Στρατιωτικός αναλυτής): Οι Ουκρανοί με το Kursk θα πάθουν ό,τι και οι Γερμανοί με το 1944 με τη μάχη του Bulge

Η επίθεση στην περιοχή του Kursk θα πλήξει σοβαρά τις ελίτ μονάδες των ουκρανικών δυνάμεων μακροπρόθεσμα, υποστηρίζει ο Jasen Castillo, Συνδιευθυντής του Albritton Center for Grand Strategy.
«Η ανησυχία μου είναι ότι μακροπρόθεσμα, η Ουκρανία, η οποία αντιμετωπίζει επικίνδυνες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, θα εξαντλήσει τις ελίτ μονάδες που θα χρειάζονταν αλλού», σημειώνει ο ειδικός.
Κατά τη γνώμη του, η επίθεση στην περιοχή του Kursk θα μπορούσε να συγκριθεί με την επίθεση της Ναζιστικής Γερμανίας το 1944 στο δυτικό μέτωπο, η οποία εξέπληξε τους Συμμάχους.
Τα γερμανικά στρατεύματα «πέτυχαν κέρδη και τελείωσαν με ήττα στη Μάχη του Bulge, η οποία στη συνέχεια στοίχισε σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό που χρειαζόταν μήνες αργότερα στο Ανατολικό Μέτωπο», πρόσθεσε.

Brian Berletik (Πεζοναύτες ΗΠΑ): Η άμυνα των Ουκρανών ήδη καταρρέει, λάθος η επίθεση στο Kursk 

 Η άμυνα του ουκρανικού στρατού συνεχίζει να καταρρέει λόγω της μεταφοράς δυνάμεων για επίθεση στην περιοχή του Kursk, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής πεζοναυτών των ΗΠΑ Brian Berletik.
«Αυτό είναι το προβλέψιμο αποτέλεσμα της απόσυρσης της Ουκρανίας η οποία έχει χάσει δυνάμεις και τον εξοπλισμό από τη γραμμή επαφής και στράφηκε σε μια δαπανηρή επίθεση», είπε ο Brian Berletik.
Ταυτόχρονα, τόνισε ο Brian Berletik, ο ρωσικός στρατός καταφέρνει να πάρει τον έλεγχο όλο και περισσότερων νέων εδαφών και να προχωρήσει.
Πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σύντομα θα χάσουν εντελώς όλες τις επιθετικές δυνάμεις, γεγονός που θα επιταχύνει την κατάρρευση του ουκρανικού στρατού.

Karen Kwiatkowski (Αντισυνταγματάρχης ΗΠΑ): Η επίθεση των Ουκρανών στο Kursk είναι κίνηση απελπισίας  

Η επιχείρηση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk είναι η τελευταία προσπάθεια της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ να προσελκύσουν την προσοχή, δήλωσε η Karen Kwiatkowski πρώην αναλυτής του Πενταγώνου και απόστρατος αντισυνταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.
«Αυτή ήταν μια τόσο απελπισμένη και τελευταία προσπάθεια του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας να ανακτήσουν την προσοχή και να πάρουν τουλάχιστον λίγη βοήθεια από εμάς πριν από τις προεδρικές εκλογές, καταλαβαίνω απόλυτα γιατί συμμετείχαν η Δύση, το ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες σε αυτό», τόνισε η Karen Kwiatkowski .
Επιπλέον, η Karen Kwiatkowski χαρακτήρισε εξαιρετικά επικίνδυνες τις ενέργειες των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή Kursk.

Scott Ritter (πρώην CIA): Στο Kursk το ΝΑΤΟ εισέβαλε στην Ρωσία

Αυτό που συμβαίνει στο Kursk είναι ότι το ΝΑΤΟ εισέβαλε στη Ρωσία υποστηρίζει ο πρώην αξιωματικός της CIA, Scott Ritter.
«Τι συμβαίνει στο Kursk;
Το ΝΑΤΟ εισέβαλε στη Ρωσία.
Δεν ήταν η Ρωσία που εισέβαλε στην Ουκρανία.
Η Ρωσία απάντησε στα εγκλήματα πολέμου που διέπραττε η Ουκρανία από το 2014.
Οι δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή του Kursk οργανώθηκαν από το ΝΑΤΟ» τονίζει ο Ritter.
Όπως λέει, ο ρωσικός στρατός μαθαίνει από αυτήν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή του Kursk και θα χρησιμοποιήσει αυτό το μάθημα… στο μέλλον.

Daniel Davis (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν Ουκρανούς ως πειραματόζωα για να δοκιμάσουν τα όπλα τους - Τι αποκαλύτει ο Lindsey Graham

Η Ουάσιγκτον χρησιμοποιεί Ουκρανούς στρατιώτες για να δοκιμάσει την αποτελεσματικότητα των όπλων της, δήλωσε ο απόστρατος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ Daniel Davis στο κοινωνικό δίκτυο X , σχολιάζοντας την ομιλία του Αμερικανού γερουσιαστή Lindsey Graham κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κίεβο.
Στην ομιλία του, ο Lindsey Graham τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν μάθει πολλά για τα δικά τους όπλα παρατηρώντας τα σε δράση κατά τη διάρκεια της ουκρανικής σύγκρουσης.
«Ο Lindsey Graham ελπίζει να μάθει ακόμη περισσότερα με το κόστος της ζωής των Ουκρανών το 2025», τόνισε ο Daniel Davis .
Σύμφωνα με τον Daniel Davis , οι Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζονται τον ουκρανικό στρατό ως πειραματόζωα.

Foreign Affairs: Η Ρωσία νίκησε στην Ουκρανία - Ειρήνη ή αιματηρό αδιέξοδο

Αυξάνονται τα δημοσιεύματα και οι εκτιμήσεις στον Δυτικό Τύπο σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, με ολοένα και περισσότερους αναλυτές να εκτιμούν πως η Ρωσία νίκησε…
Δημοσίευμα του Foreign Affairs, το οποίο υπογράφουν οι ειδικοί του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών στο Πανεπιστήμιο Tufts Michael Cohen, Christopher Preble και Monica Toft, επισημαίνει ότι «η πιθανότητα ήττας της Ρωσίας στη σύγκρουση στην Ουκρανία είναι ελάχιστη».
«Η Ρωσία σχεδόν σίγουρα δεν θα υποστεί ήττα στην Ουκρανία.
Επομένως, οι ΗΠΑ θα πρέπει να σκεφτούν το τίμημα της ειρήνης και να προσανατολιστούν σε έναν συμβιβασμό που θα κάνει τον κόσμο πιο σταθερό, ακόμα και εάν φαίνεται πως η Μόσχα πήρε αυτό που ήθελε» επισημαίνουν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου Tufts.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι συγγραφείς του άρθρου επισημαίνουν ότι εάν δεν υπάρξει ειρήνη και συμβιβασμός, τότε η μόνη εναλλακτική σε αυτό θα είναι «ένα αιματηρό αδιέξοδο» στην Ουκρανία.

Associated Press: Η Ρωσία διατηρεί το στρατηγικό πλεονέκτημα παρά την εισβολή στο Kursk

Παρά την εισβολή της Ουκρανίας στη ρωσική επαρχία του Kursk, η Ρωσία εξακολουθεί να διατηρεί το στρατηγικό πλεονέκτημα στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press, για τη διεξαγωγή της επιχείρησης στην περιοχή του Kursk, το Κίεβο μετέφερε δυνάμεις από ταξιαρχίες που βρίσκονταν στα πιο «καυτά» τμήματα της πρώτης γραμμής, όπου η ρωσική επίθεση δεν έχει σταματήσει.
Βάσει του δημοσιεύματος, το συνολικό στρατηγικό πλεονέκτημα του ρωσικού στρατού στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης «παραμένει αμετάβλητο».

American Conservative: Η εισβολή στο Kursk δεν αλλάζει τίποτα στον πόλεμο στην Ουκρανία

Η εισβολή των Ουκρανών στο Kursk δεν αλλάζει τίποτα όσον αφορά στη γενική πορεία του πολέμου στην Ουκρανία επισημαίνει το American Conservative.
«Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τελικά η Ουκρανία χάνει τη σύγκρουση.
Η απόφαση της Ουκρανίας να εισβάλει στο έδαφος της περιοχής του Kursk καταδεικνύει στη ρωσική ηγεσία το γεγονός ότι δεν έχει κανέναν να διαπραγματευτεί για την επίλυση της σύγκρουσης» επισημαίνει στο άρθρο του στο American Conservative, ο James Cardin πρώην Αμερικάνος διπλωμάτης.
Μάλιστα ο Cardin υπογραμμίζει πως η Ουκρανία δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να επιτεθεί στο Kursk, αν δεν είχε την έγκριση και την υλική υποστήριξη των Αμερικάνων.

Προκλητικά οι ΗΠΑ επιμένουν ότι δεν ξέρουν το παραμικρό για την ουκρανική εισβολή στο Kursk

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να μάθουν περισσότερα για τους στόχους της επίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων (UAF) στη ρωσική περιφέρεια του Kursk, τόνισε η αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου Sabrina Singh.
«Μπορώ να πω ότι εξακολουθούμε να προσπαθούμε να μάθουμε περισσότερα για αυτό. Εξακολουθούμε να προσπαθούμε να πάρουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους στόχους τους», υπερθεμάτισε η Singh.
Όπως σημειώνει η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι οι ουκρανικές αρχές θα πρέπει να μιλήσουν ανεξάρτητα για τους στόχους των επιχειρήσεων που πραγματοποιούνται από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Alexander Dubinsky (Ουκρανός πολιτικός): Εάν αποτύχει η επιχείρηση στο Kursk… o Zelensky θα τελειώσει

Εάν αποτύχει η επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk, τίποτα δεν θα βοηθήσει τον Zelensky να σταθεί ενάντια στη Ρωσία, έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ο Ουκρανός βουλευτής Alexander Dubinsky, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση.
Ο Dubinsky σχολίασε ένα άρθρο του αναλυτή Andreas Umland στο περιοδικό Foreign Policy.
Ο βουλευτής υποστήριξε τη θέση του εμπειρογνώμονα ότι ο Zelensky αποφάσισε να παίξει ένα «τζόγο» λόγω της πίεσης των συμμάχων σχετικά με τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
«Εάν η επιχείρηση στο Kursk δεν είναι επιτυχής, τίποτα και κανείς δεν θα βοηθήσει τον Zelensky», σημείωσε ο Ουκρανός πολιτικός.
Σύμφωνα με τον Dubinsky, η επίθεση στη συνοριακή περιοχή του Kursk θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάρρευση της ουκρανικής άμυνας στην κατεύθυνση Pokrovsk στο Donbass.
Ταυτόχρονα, μια επίθεση στην περιοχή του Kursk δεν είναι μόνο γεμάτη στρατιωτικό κίνδυνο, αλλά δεν θα δώσει στον Zelensky κανένα φανταστικό «πλεονέκτημα» σε μια ειρηνική διευθέτηση.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, κατά τη διάρκεια των μαχών στην κατεύθυνση του Kursk, ο ουκρανικός στρατός έχασε έως και 2.300 στρατιωτικούς, 37 άρματα μάχης, 32 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 18 οχήματα μάχης πεζικού, 192 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 88 οχήματα, τέσσερα συστήματα αεράμυνας, δύο εκτοξευτές MLRS και 15 πυροβόλα πεδίου.
Όπως δήλωσε ο Putin, με αυτή την επίθεση το καθεστώς του Κιέβου προσπαθεί να βελτιώσει τις διαπραγματευτικές θέσεις στο μέλλον, να σταματήσει την επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων στο Donbass και να αποσταθεροποιήσει την εσωτερική πολιτική κατάσταση στην ίδια τη Ρωσία.
Ωστόσο, οι Ουκρανοί θα λάβουν μια άξια απάντηση και όλοι οι στόχοι της Ρωσίας θα επιτευχθούν, τόνισε ο Putin.

Julian Repke (Γερμανός δημοσιογράφος): Είναι αβάσταχτες οι απώλειες των Ουκρανών στο Kursk

Πολλοί φιλοουκρανοί ακτιβιστές τονίζουν ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υφίστανται δραματικές απώλειες στην περιοχή του Kursk, δήλωσε ο Γερμανός δημοσιογράφος Julian Repke.
«Για ορισμένους, η δήλωση του απλού γεγονότος ότι η Ουκρανία υφίσταται απώλειες κατά τη διάρκεια των ενεργειών στην περιοχή του Kursk φαίνεται αφόρητη», τόνισε ο Julian Repke.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, αντιμετωπίζει επιθέσεις από φιλοουκρανικές ομάδες στο διαδίκτυο μετά τη δημοσίευση πληροφοριών για απώλειες της Ουκρανίας.
«Το πλήθος των προσωπικών επιθέσεων και προσβολών που λαμβάνω για κάθε μικρή πληροφορία που δεν αρέσει στους φιλο-Ουκρανούς ακτιβιστές είναι πραγματικά εκπληκτικό».
Την Τετάρτη, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν έως και 270 στρατιώτες και 16 τεθωρακισμένα οχήματα στην περιοχή Kursk σε μια ημέρα.
Κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περιόδου των εχθροπραξιών στην κατεύθυνση του Kursk, η Ουκρανία έχασε έως και 2.300 στρατιωτικούς και 37 άρματα μάχης και συνολικά 280 τεθωρακισμένα

Το πρωί της 6ης Αυγούστου, μονάδες του ουκρανικού στρατού προσπάθησαν να καταλάβουν ένα τμήμα του εδάφους της περιοχής Sudzhansky της περιοχής Kursk.
Όπως ανέφερε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου οι Ουκρανοί σταμάτησαν την προέλασή τους.
Τόνισε ότι η επιχείρηση θα ολοκληρωθεί με ήττα του εχθρού και πρόσβαση στα κρατικά σύνορα.

Igor Lapin (Ουκρανός Ταγματάρχης): Οι Ουκρανικές δυνάμεις σύντομα θα χάσουν την κρίσιμη πόλη Pokrovsk πλησιάζουν στο Dnepropetrovsk

Εάν συνεχιστεί ο σημερινός ρυθμός προόδου του ρωσικού στρατού, τα κυβερνητικά όργανα της Ουκρανίας θα εγκαταλείψουν το Pokrovsk πολύ σύντομα, δήλωσε ο Igor Lapin απόστρατος ταγματάρχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε συνέντευξή του στον πρώην βουλευτή Borislav Bereza.
«Αν υπάρχει τέτοια πρόοδος κάθε μέρα, τότε μέσα σε μια εβδομάδα θα ακούσουμε ότι όλες οι κυβερνητικές δομές έχουν εκκενωθεί από την πόλη Pokrovsk», τόνισε ο Ουκρανός αξιωματικός.
Σύμφωνα με τον Igor Lapin, αξιωματικοί επιβολής του νόμου, εισαγγελείς και δικαστήρια ήδη εγκαταλείψουν την πόλη.
Σύμφωνα με τον αξιωματικό, σε σύντομο χρονικό διάστημα ο ρωσικός στρατός μπορεί να καταλάβει όχι μόνο το Pokrovsk, αλλά και να φτάσει στα διοικητικά σύνορα της περιοχής Dnepropetrovsk.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin δήλωσε ότι ο ρυθμός προέλασης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής μετά τα γεγονότα στην περιοχή του Kursk όχι μόνο δεν μειώθηκε, αλλά αντίθετα αυξήθηκε κατά 1,5 φορές.

Οι ανοησίες της Wall Street Journal: Ο Zaluzhny δεν υπάκουσε στην εντολή του Zelensky και ανατίναξε τους Nord Streams

Η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, ισχυρίζεται ότι η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) ζήτησε από τον Zelensky να ακυρώσει την εντολή να πραγματοποιήσει δολιοφθορά στο Nord Stream, στην οποία συμφώνησε, αλλά ο Ουκρανός στρατηγός Valery Zaluzhny δεν υπάκουσε.
«Η CIA απαίτησε από το γραφείο του Zelensky να σταματήσει την επιχείρηση», γράφει η Wall Street Journal, επικαλούμενη αμερικανικές, ουκρανικές και ευρωπαϊκές πηγές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της, έχοντας λάβει οδηγίες από την Ουάσιγκτον, ο Zelensky έδωσε την αντίστοιχη εντολή στον στρατηγό Valery Zaluzhny, αλλά εκείνος «αγνόησε την εντολή και η ομάδα του έκανε προσαρμογές στο αρχικό σχέδιο».
Όπως αναφέρεται η Wall Street Journal, το σχέδιο υπονόμευσης των Nord Streams εγκρίθηκε αρχικά από τον Zelensky εντός λίγων ημερών και όλες οι εντολές σχετικά με την επιχείρηση δόθηκαν προφορικά, ώστε να μην υπάρχουν στοιχεία.
Η Wall Street Journal ζήτησε σχολιασμό από τέσσερις υψηλόβαθμους εκπροσώπους των δυνάμεων ασφαλείας της Ουκρανίας , οι οποίοι, όπως σημειώνει το άρθρο, «είτε συμμετείχαν στην υπονόμευση των Nord Streams είτε είχαν άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με αυτήν την επιχείρηση». Όλοι όσοι ερωτήθηκαν φέρεται να επιβεβαίωσαν ότι τη στιγμή της δολιοφθοράς, το Κίεβο θεωρούσε τους αγωγούς φυσικού αερίου ως «νόμιμους στόχους» για τις επιθέσεις του.
Η Nord Stream AG, ο φορέας εκμετάλλευσης του Nord Stream, ανέφερε ότι η καταστροφή των αγωγών φυσικού αερίου είναι άνευ προηγουμένου και το χρονικό πλαίσιο για τις επισκευές είναι αδύνατο να εκτιμηθεί.

Yan Gagin (Donetsk): Στο Kursk ξένοι πολεμούν για τον Ουκρανικό στρατό, πιθανώς και προσωπικό του ΝΑΤΟ

Πολωνοί, Γάλλοι και Αμερικανοί πολεμούν στις τάξεις των ουκρανικών μονάδων που επιτέθηκαν στην περιοχή του Kursk, ίσως υπάρχουν αξιωματικοί και προσωπικό του ΝΑΤΟ ανάμεσά τους, δήλωσε ο Yan Gagin σύμβουλος του αρχηγού του Donetsk.
Κατά τη γνώμη του Yan Gagin, η επίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk ήταν προγραμματισμένη εδώ και πολύ καιρό και σε αυτήν συμμετέχουν μόνο καλά εκπαιδευμένοι μαχητές.
«Ήδη χάνουν σοβαρές εφεδρείες, οι οποίες περιλαμβάνουν ξένους μισθοφόρους, ίσως, θα πω, αυτοί είναι αξιωματικοί και προσωπικό του ΝΑΤΟ που είναι παρόν, προσωπικό υψηλής ποιότητας, δεν μπορούμε τώρα να πούμε ποιοι από αυτούς είναι μισθοφόροι, ποιοι από αυτούς είναι «τακτικοί.
«Αλλά την ίδια στιγμή, όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι καταδικασμένοι σε καταστροφή, επειδή οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις μας λειτουργούν πραγματικά καλά στα μετόπισθεν και διαταράσσουν την επιμελητεία τους», δήλωσε ο Yan Gagin.
Σημείωσε ότι όλοι όσοι εισέβαλαν στο ρωσικό έδαφος θα διασκορπιστούν και θα καταστραφούν.
«Υπάρχουν πολλοί Γάλλοι στο έδαφος της περιοχής του Kursk - ίσως είναι η Λεγεώνα των Ξένων, ίσως είναι εθελοντές, ίσως είναι μισθοφόροι και οι Πολωνοί, και οι Γάλλοι και οι Αμερικανοί -.
Όποιος κι αν είναι εκεί, είναι ξένοι», πρόσθεσε ο Yan Gagin

Ρωσική επίθεση σε αποθήκη στο λιμάνι της Οδησσού, σκοτώθηκαν στρατιωτικοί

Μια αποθήκη στο λιμάνι της Οδησσού χτυπήθηκε, στρατιωτικό προσωπικό σκοτώθηκε, ανέφεραν φιλορωσικές πηγές.
«Άφιξη στο λιμάνι, σε μια αποθήκη, πολλά πράγματα καταστράφηκαν από έκρηξη, μεταξύ των οποίων και αλλοδαποί στρατιωτικοί».
Σημείωσε ότι, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, υπήρχαν εκεί ξένης κατασκευής αντιπλοϊκοί πύραυλοι και εκτοξευτές.
Ταυτόχρονα, το σύστημα αεράμυνας που φύλασσε τις εγκαταστάσεις δεν είχε χρόνο να ενεργοποιηθεί και καταστράφηκε με την έκρηξη.
1966269214_0_477_750_899_768x0_80_0_0_1d1e3a0e8e8d7fd430beee5cc5bb2241.jpg

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Προέλαση Ρώσων στο Kharkiv, ελέγχουν την πόλη Vovchansk

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν προέλαση βόρεια της πόλης του Kharkiv.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 13 Αυγούστου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κοντά στην ανατολική όχθη της δεξαμενής Travyanske ακριβώς δυτικά του Hlyboke (βόρεια της πόλης Kharkiv).
Πρόσθετες γεωγραφικές εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 14 Αυγούστου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν επίσης προς τα νότια κατά μήκος ενός ανεμοφράκτη σε ένα χωράφι νοτιοανατολικά του Lukyantsi (βόρεια της πόλης Kharkiv και νοτιοανατολικά του Hlyboke).
Ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν βόρεια της πόλης του Kharkiv κοντά στο Hlyboke και στο Lyptsi και βορειοανατολικά της πόλης Kharkiv κοντά στο Vovchansk, στο Tykhe.

Προέλαση Ρώσων στο Toretsk

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις κοντά στο Toretskμ ανατολικά του Toretsk κοντά στο Pivnichne, νοτιοανατολικά του Toretsk κοντά στο Zalizne, νότια του Toretsk κοντά στο Niu York και νοτιοδυτικά του Toretsk…

Εκρηκτική προέλαση Ρώσων στο Pokrovsk έφθασαν στην πόλη

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πρόσφατα επιβεβαιωμένες προόδους στην κατεύθυνση του Pokrovsk εν μέσω συνεχιζόμενων μαχών στις 14 Αυγούστου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 13 και 14 Αυγούστου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν βόρεια της Novoselivka Persha και στο βορειοδυτικό Zhelanne (και τα δύο νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν επίσης σε χωράφια δυτικά της Svyrydonivka και ανατολικά της Hrodivka και της Orlivka (όλα ανατολικά του Pokrovsk) και εισήλθαν στη Mykolaivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk και νοτιοδυτικά της Zhelanne).
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν επίσης τις χερσαίες επιθέσεις βορειοανατολικά του Pokrovsk κοντά στη Malynivka, ανατολικά του Pokrovsk κοντά σε Vozdvyzhenka, Novooleksandrivka, Zelene Pole και Yelyzavetivka και νοτιοανατολικά του Pokrovsk κοντά στο Kalynove, Vodyane, Skuchne, Karlivka, Ptychne στις 13 και 14 Αυγούστου.

UAF_Kursk_Incursion_August_14_2024.png

Kharkiv_Battle_Map_Draft_August_14_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_August_14_2024.png

<img src="image/Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_August_14_2024.png" alt=

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης