Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμερικανοί αξιωματούχοι αποκαλύπτουν πως το Ισραήλ δεν πρόκειται να εξοντώσει την Hamas και το γνωρίζει

Αμερικανοί αξιωματούχοι αποκαλύπτουν πως το Ισραήλ δεν πρόκειται να εξοντώσει την Hamas και το γνωρίζει
Ο ισραηλινός στρατός χτυπά τη Hamas από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν η παλαιστινιακή ομάδα πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίθεση στο εβραϊκό κράτος.
Ένας αυξανόμενος αριθμός αξιωματούχων εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ είναι σίγουροι, ότι παρόλο που η Hamas υπέστη σοβαρές ζημιές από τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού, το Τελ Αβίβ «δεν θα την εξαλείψει πλήρως» και αυτή την άποψη εξέφρασαν σε διαβαθμισμένα έγγραφα.
Οι συνεχιζόμενοι βομβαρδισμοί των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων αυξάνουν τους κινδύνους για τους αμάχους της Γάζας, ενώ η πιθανότητα περαιτέρω αποδυνάμωσης της Hamas έχει μειωθεί, υποστηρίζουν οι πηγές, όπως αναφέρεται.
Οι ισχυρισμοί ακολούθησαν την ανακοίνωση της Hamas ότι δεν θα συμμετάσχει στις έμμεσες συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και τη συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων που πρόκειται να επαναληφθούν στη Ντόχα του Κατάρ στις 15 Αυγούστου.

Η παλαιστινιακή ομάδα κατέστησε σαφές ότι θέλει έναν οδικό χάρτη για την εφαρμογή της συμφωνίας και ότι «δεν θα εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις απλά για να διαπραγματευτεί και να παράσχει κάλυψη στο Ισραήλ για να συνεχίσει τον πόλεμό του».

Οι ΗΠΑ, το Κατάρ και η Αίγυπτος προέτρεψαν νωρίτερα το Ισραήλ και τη Hamas να επαναλάβουν τις επείγουσες συζητήσεις ώστε να «κλείσουν όλα τα εναπομείναντα κενά» και να αρχίσουν να εφαρμόζουν μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα χωρίς «περαιτέρω καθυστέρηση».
Η κλήση ήρθε εν μέσω μηνών αποτυχημένων προσπαθειών για τη σύναψη της συμφωνίας εκεχειρίας στη Γάζα, όπου οι συνεχείς βομβαρδισμοί του Ισραήλ έχουν ήδη σκοτώσει περίπου 40.000 Παλαιστίνιους, σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης