Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσοαμερικανίδα μπαλαρίνα καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλακή για προδοσία μετά από δωρεά 50 δολ. υπέρ της Ουκρανίας

Ρωσοαμερικανίδα μπαλαρίνα καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλακή για προδοσία μετά από δωρεά 50 δολ. υπέρ της Ουκρανίας
Η ίδια η Karelina, η οποία έχει διπλή υπηκοότητα (ρωσική και αμερικανική) δήλωσε ένοχη για τα χρήματα που έδωσε τον Φεβρουάριο του 2022
Σε κάθειρξη 12 ετών για «προδοσία» επειδή έκανε δωρεά 50 δολαρίων στη ΜΚΟ Razom υπέρ της Ουκρανίας καταδίκασε δικαστήριο στη Ρωσία την μπαλαρίνα Ksenia Karelina.
«Το δικαστήριο κρίνει την Karelina ένοχη για προδοσία και την καταδικάζει σε 12 χρόνια κάθειρξη σε φυλακή γενικού πληθυσμού» ήταν η απόφαση του δικαστηρίου στην πόλη Αικατερίνενμπουργκ.
Η ίδια η Karelina, η οποία έχει διπλή υπηκοότητα (ρωσική και αμερικανική) δήλωσε ένοχη για τα χρήματα που έδωσε τον Φεβρουάριο του 2022.
Οι εισαγγελικές αρχές είχαν ζητήσει την καταδίκη της Ksenia Karelina σε 15 χρόνια κάθειρξη μετά το κατηγορητήριο σε βάρος της για συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να αγοραστούν πυρομαχικά για τον ουκρανικό στρατό.
Η μπαλαρίνα που εργαζόταν σε σπα στο Λος Άντζελες συνελήφθη τον περασμένο Φεβρουάριο στο Αικατερίνενμπουργκ κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε συγγενείς της.
Η καταδίκη της Karelina ακολούθησε το διάταγμα Πούτιν τον περασμένο Απρίλιο με το οποίο ο πρόεδρος της Ρωσίας αύξησε την ύψιστη ποινή για προδοσία σε ισόβια από 20 χρόνια που ίσχυε μέχρι τότε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης