Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ortel (Αναλυτής –Επενδυτής): Η ουκρανική επίθεση στο Kursk έγινε για να ενισχυθεί το προφίλ της Kamala Harris στις ΗΠΑ

Ortel (Αναλυτής –Επενδυτής): Η ουκρανική επίθεση στο Kursk έγινε για να ενισχυθεί το προφίλ της Kamala Harris στις ΗΠΑ
Ο γνωστός επενδυτής εκτιμά ότι η ουκρανική εισβολή στο Kursk καθοδηγούμενη από την αμερικανική διοίκηση έγινε για να ενισχυθεί η εικόνα της υποψήφιας των Δημοκρατικών
Η ουκρανική επίθεση στο Kursk θα μπορούσε να είναι μέρος της προσπάθειας του Δημοκρατικού κατεστημένου των ΗΠΑ να στηρίξει την υποψήφια του Kamala Harris στις προεδρικές εκλογές του 2024, σύμφωνα με τον αναλυτή της Wall Street Charles Ortel.
Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και το Πεντάγωνο αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη στην επίθεση του καθεστώτος του Κιέβου στο Kursk, έχει όλα τα χαρακτηριστικά της διαχείρισης και του σχεδιασμού ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον Ρώσο υποστράτηγο και διοικητή των ειδικών δυνάμεων Akhmat Apti Alaudinov.
«Σε αυτό το στάδιο, δεν είναι πιθανό να συμβεί τίποτα στην Ουκρανία και σε σχέση με τη Ρωσία χωρίς να έχει εγκριθεί εκ των προτέρων από κάποιον στις ΗΠΑ», δήλωσε στο Sputnik ο αναλυτής της Wall Street Charles Ortel.
«Τίθενται τα εξής ερωτήματα: ποιος ακριβώς ενέκρινε αυτές τις επιθετικές επιχειρήσεις και ποια συζήτηση, αν υπήρχε, έλαβε χώρα στο Κογκρέσο πριν γίνουν αυτές οι επιδρομές;» σημείωσε.

Το παράδειγμα του Bill Clinton

Σύμφωνα με τον ίδιο η επίθεση στο Kursk φαίνεται να είναι μία επανάληψη της επίθεσης του τότε προέδρου των ΗΠΑ Bill Clinton σε μία από τις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες  του Σουδάν στο Χαρτούμ το 1998.
Η επίθεση των ΗΠΑ που βασίστηκε σε λανθασμένες πληροφορίες παρουσιάστηκε ως αντίποινα στις βομβιστικές επιθέσεις της Al Qaeda στις Πρεσβείες των ΗΠΑ στην Κένυα και την Τανζανία.
Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές σημείωσαν εκείνη την εποχή ότι ο βομβαρδισμός των ΗΠΑ ήρθε καθώς οι έρευνες για τα ψεύδη του Clinton για τη σχέση του με τη Monica Lewinsky εντάθηκαν.
Μετά από τα εισηγήσεις συμβούλων του τότε ο Clinton ενέκρινε επειγόντως το χτύπημα ως αντιπερισπασμό με την υποστήριξη πολλών στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος, συμπεριλαμβανομένου του τότε γερουσιαστή και μετέπειτα προέδρου Joe Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης