Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η πρώτη κοινή παρουσία Biden και Harris μετά την αλλαγή σκυτάλης, με το βλέμμα στην οικονομία

Η πρώτη κοινή παρουσία Biden και Harris μετά την αλλαγή σκυτάλης, με το βλέμμα στην οικονομία
Οι σύμβουλοί της επισήμαίνουν ότι θέλει να διαχωρίσει τον εαυτό της από τον Biden σε θέματα στα οποία είναι αντιδημοφιλή – και κυρίως στην αποτυχία με τον πληθωρισμό
Ο Πρόεδρος Joe Biden και η Αντιπρόεδρος Kamala Harris πραγματοποιούν την πρώτη κοινή τους εμφάνιση από τότε που ο Biden αποχώρησε από την προεδρική κούρσα του 2024 τον περασμένο μήνα
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωση στο Μέριλαντ την Πέμπτη 15 Αυγούστου, αναμένεται να αναδείξουν τα αποτελέσματα των ιστορικών διαπραγματεύσεων για την τιμή των φαρμάκων Medicare, καθώς η Harris ετοιμάζεται να παρουσιάσει το όραμά της στους ψηφοφόρους στο Δημοκρατικό Εθνικό Συνέδριο την επόμενη εβδομάδα.
Η Harris δεν θα το πει ανοιχτά δημοσίως, αλλά οι σύμβουλοί της το κάνουν ιδιωτικά, δηλώνοντας ότι θέλει να διαχωρίσει τον εαυτό της από τον Biden σε θέματα στα οποία είναι αντιδημοφιλή.
Κατ’ αρχάς, η αύξηση των τιμών αποτελεί το επίκεντρο της κριτικής στην οιονομική πολτική της κυβέρνησης.
Αυτό αποτελεί μέρος μιας εξαιρετικά οργανωμένης προσπάθειας να ορίσει και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό της ως ένα διαφορετικό είδος Δημοκρατικού υποψηφίου.
Την Παρασκευή (16/8), σε προεκλογική εκδήλωση, η Harris θα ανακοινώσει σχέδια για τη μείωση του κόστους της υγειονομικής περίθαλψης, της στέγασης και των τροφίμων για τους καταναλωτές της μεσαίας τάξης και την αντιμετώπιση της «μονοπωλιακής τιμολόγησης από τις εταιρείες».
Ο ενθουσιασμός Harris Χάρις τροφοδοτήθηκε από δημοσκόπηση των Financial Times αυτή την εβδομάδα, η οποία έδειξε ότι την εμπιστεύονται για την οικονομία περισσότερο από τον ανθυποψήφιο της Ρεπουμπλικάνο Trump.
Τώρα, η Harris θέλει να διαφοροποιηθεί από τον Biden όσον αφορά τον πληθωρισμό, αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο εγχώριο ζήτημα αυτής της εκστρατείας, προτείνοντας πιο σαφείς και επείγουσες λύσεις.
Η Harris δεν θέλει να καθοριστεί εξ ολοκλήρου από τις επιδόσεις της κυβέρνησης Biden λένε οι σύμβουλοι, και χρειάζεται απόσταση από τον Μπάιντεν σε αυτή την ευαίσθητη στιγμή.
Σε δημοσκοπήσεις της Gallup, το 80% των ενηλίκων των ΗΠΑ δηλώνουν δυσαρεστημένοι με την κατεύθυνση της χώρας.
Ως γεννημένη στην Καλιφόρνια, η Χάρις επιδιώκει μια δική της καινοτόμο ατζέντα, την οποία θα περιγράψει ως «νίκη στο μέλλον» με μια δημόσια, εμπροσθοβαρή πινελιά.
Ένα μεγάλο μέρος του σχεδίου της Harris είναι να αλλάξει κάποιες από τις πιο φιλελεύθερες θέσεις της χωρίς να απολογηθεί και να ισχυριστεί ότι η εμπειρία της στον Λευκό Οίκο την βοήθησε να αλλάξει γνώμη.
Ναι, όταν ήταν υποψήφια για την αντιπροεδρία το 2019, ήταν κατά της αποποινικοποίησης της παράνομης διέλευσης των συνόρων και υπέρ της
Επίσης, δεν φάνηκε την πειράζει να υιοθετήσει τις δημοφιλείς ιδέες του Trump, ιδίως τη «μη φορολόγηση των φιλοδωρημάτων» για τους εργαζόμενους στον τομέα των υπηρεσιών και της φιλοξενίας, οι οποίες είναι δημοφιλείς στη Νεβάδα, μια από τις μεγαλύτερες πολιτείες που αλλάζουν γνώμη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης