Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεμένει από έμψυχο δυναμικό ο ουκρανικός στρατός – Zelensky: Δίνουμε υπηκοότητα στους ξένους «εθελοντές» που πολεμούν για εμάς

Ξεμένει από έμψυχο δυναμικό ο ουκρανικός στρατός – Zelensky: Δίνουμε υπηκοότητα στους ξένους «εθελοντές» που πολεμούν για εμάς

Η Ουκρανία θα προσφέρει υπηκοότητα σε ξένους μαχητές και τις οικογένειές τους

Σχετικά Άρθρα
Οι αλλοδαποί εθελοντές που υπηρετούν στις ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους, θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν την ουκρανική υπηκοότητα.
Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Zelensky.
«Κάθε πολεμιστής που υπερασπίζεται το ουκρανικό κράτος, προστατεύει τον λαό μας, υπερασπίζεται την ανεξαρτησία μας αξίζει αναγνώριση και μέγιστη υποστήριξη.
Αυτό ισχύει, ειδικότερα, για εκείνους από τους στρατιώτες μας—Ουκρανούς λεγεωνάριους—που έχουν επί του παρόντος την υπηκοότητα άλλων κρατών, αλλά όχι ακόμη της Ουκρανίας.
Τους αξίζει να είναι πολίτες μας, πολίτες της Ουκρανίας.
Είναι επίσης δίκαιο να το επεκτείνουμε αυτό στις οικογένειές τους, στις οικογένειες των ηρώων μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.
Τον Φεβρουάριο του 2024, ο Zelensky υπέγραψε ένα διάταγμα που επιτρέπει στους αλλοδαπούς να υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας.
Οι αλλοδαποί που διαμένουν νόμιμα στην Ουκρανία, δεν έχουν ποινικό μητρώο και πληρούν τις προϋποθέσεις για στρατιωτική θητεία που ορίζονται στο νόμο της Ουκρανίας «Σχετικά με τη στρατιωτική θητεία και τη στρατιωτική υπηρεσία» μπορούν να προσληφθούν σε εθελοντική βάση (με σύμβαση) για στρατιωτική θητεία στην Εθνοφρουρά της Ουκρανίας.
Πολίτες άλλων χωρών μπορούν να υπηρετούν ως στρατιώτες, λοχίες και αξιωματικοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης