Τελευταία Νέα
Διεθνή

Castillo (Στρατιωτικός αναλυτής): Οι Ουκρανοί με το Kursk θα πάθουν ό,τι και οι Γερμανοί με το 1944 με τη μάχη του Bulge

Castillo (Στρατιωτικός αναλυτής): Οι Ουκρανοί με το Kursk θα πάθουν ό,τι και οι Γερμανοί με το 1944 με τη μάχη του Bulge
«Η ανησυχία μου είναι ότι μακροπρόθεσμα, η Ουκρανία, η οποία αντιμετωπίζει επικίνδυνες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, θα εξαντλήσει τις ελίτ μονάδες που θα χρειάζονταν αλλού», σημειώνει ο ειδικός
Η επίθεση στην περιοχή του Kursk θα πλήξει σοβαρά τις ελίτ μονάδες των ουκρανικών δυνάμεων μακροπρόθεσμα, υποστηρίζει ο Jasen Castillo, Συνδιευθυντής του Albritton Center for Grand Strategy.
«Η ανησυχία μου είναι ότι μακροπρόθεσμα, η Ουκρανία, η οποία αντιμετωπίζει επικίνδυνες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, θα εξαντλήσει τις ελίτ μονάδες που θα χρειάζονταν αλλού», σημειώνει ο ειδικός.
Κατά τη γνώμη του, η επίθεση στην περιοχή του Kursk θα μπορούσε να συγκριθεί με την επίθεση της Ναζιστικής Γερμανίας το 1944 στο δυτικό μέτωπο, η οποία εξέπληξε τους Συμμάχους.
Τα γερμανικά στρατεύματα «πέτυχαν κέρδη και τελείωσαν με ήττα στη Μάχη του Bulge, η οποία στη συνέχεια στοίχισε σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό που χρειαζόταν μήνες αργότερα στο Ανατολικό Μέτωπο», πρόσθεσε.

Η επίθεση στο Kursk

Η επίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων στο Kursk ξεκίνησε στις 6 Αυγούστου.
Οι περισσότεροι από τους κατοίκους των παραμεθόριων περιοχών έχουν μεταφερθεί προσωρινά σε ασφαλή μέρη.
Πάνω από 720 άνθρωποι απομακρύνθηκαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης.
Σύμφωνα με το υπουργείο, πάνω από 9.500 άτομα βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εγκαταστάσεις προσωρινής φιλοξενίας.
Στην περιοχή έχει κηρυχθεί ομοσπονδιακή κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το Κίεβο έχει ήδη χάσει έως και 2.640 στρατιώτες, 37 άρματα μάχης, 32 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού από την έναρξη των εχθροπραξιών στην κατεύθυνση του Kursk.
Η επιχείρηση για την εκκαθάριση των ουκρανικών στρατευμάτων συνεχίζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης