Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανατροπή στον θάνατο του Matthew Perry: Συνελήφθησαν ο βοηθός του, η «βασίλισσα της κεταμίνης», δύο γιατροί, ένα «βαποράκι»

Ανατροπή στον θάνατο του Matthew Perry: Συνελήφθησαν ο βοηθός του, η «βασίλισσα της κεταμίνης», δύο γιατροί, ένα «βαποράκι»
Τα ευρήματα των αρχών οδήγησαν σε ένα «ευρύ εγκληματικό δίκτυο» προμηθευτών κεταμίνης που χορηγούσε το ναρκωτικό στον Perry και σε άλλους.
Aνατροπή στην υπόθεση θανάτου του δημοφιλούς ηθοποιού Matthew Perry του αγαπημένου «Chandler» από «Τα φιλαράκια» καθώς πέντε άτομα κατηγορούνται για τον θάνατο του.
Ο αγαπημένος ηθοποιός βρέθηκε νεκρός το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023, σε ηλικία 54 ετών, στο τζακούζι σπιτιού του στο Λος Άντζελες και ο πνιγμός είχε αναφερθεί ως παράγοντας που συνέβαλε στο θάνατό του.
Ο ιατροδικαστής απέδωσε τον θάνατό του στις οξείες επιπτώσεις της κεταμίνης, ενός αναισθητικού με ψυχεδελικές ιδιότητες, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα σε ομοσπονδιακό επίπεδο για να βρεθεί η πηγή της κεταμίνης που βρέθηκε στο αίμα του Perry.
Τα ευρήματα οδήγησαν σε ένα «ευρύ εγκληματικό δίκτυο» προμηθευτών κεταμίνης που χορηγούσε το ναρκωτικό στον Perry και σε άλλους.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μεταξύ των εμπλεκομένων που κατηγορούνται για συνωμοσία για διανομή κεταμίνης, μεθαμφεταμίνης, ναρκωτικών και διανομή τους, είναι ο εξ'απορρήτων βοηθός του Keneth Iwamasa που του «χορήγησε» την κεταμίνη, με «αποτέλεσμα τον θάνατο και τη σοβαρή σωματική βλάβη», δύο γιατροί, το φερόμενο «βαποράκι» διανομέας ναρκωτικών, αλλά και η διαβόητη στο Χόλιγουντ «βασίλισσα της κεταμίνης» Jasveen Sangha.

Υπεράνω πάσης υποψίας

Η 41χρονη καλλονή, η οποία κατηγορείται ακόμη, για διατήρηση χώρου για διακίνηση ναρκωτικών και για διανομή κεταμίνης ήταν έξω με εγγύηση 100.000 δολαρίων από τον Μάρτιο, έχοντας προηγουμένως συλληφθεί για κατοχή και διακίνηση κεταμίνης και ναρκωτικών.
Χρησιμοποιούσε το σπίτι της στο Βόρειο Χόλιγουντ για να «αποθηκεύει, να συσκευάζει και να διανέμει ναρκωτικά.
Κατά την έρευνα σε αυτό, οι ομοσπονδιακοί ερευνητές κατέσχεσαν 79 φιαλίδια υγρής κεταμίνης και σχεδόν 2.000 χάπια μεθαμφεταμίνης και κοκαΐνης, ανέφεραν οι New York Times.
Φίλοι της «Βασίλισσας της κεταμίνης» την υπερασπίζονται στην DailyMail.com ως «γλυκιά» και «πνευματική», ενώ κάποιοι όπως η καλλιτέχνης Heather Pardieu υποστηρίζει πως έφταιγε ο Perry για την χρήση κεταμίνης αφού «στο τέλος της ημέρας, κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να κάνει ναρκωτικά».
Η Sangha δήλωσε αθώα σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες σήμερα και φυλακίστηκε εν αναμονή της δίκης. 04_7.webp

Η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Clancy Carter, φίλη της Sangha από το 2008, είπε στην DailyMail.com ότι εξεπλάγη που η φίλη της εμπλέκεται σε μεγάλης κλίμακας εμπόριο ναρκωτικών – καθώς προερχόταν από μια πλούσια οικογένεια που τη στηρίζει.
«Ντύνεται πάντα με τα ωραιότερα ρούχα σχεδιαστών.
Έχει μια οικογένεια που τη φροντίζει...
Δεν ήταν ποτέ ο τύπος του ανθρώπου που χρειαζόταν χρήματα.
Έχει περιουσία μέχρι και στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Πάντα ταξιδεύει και κάνει διασκεδαστικά πράγματα με την οικογένειά της.
Δεν θα πίστευα ποτέ ότι θα έκανε κάτι τέτοιο.
Αλλά αν έχουν στοιχεία που συνδέονται άμεσα με αυτήν, είμαι εντελώς σοκαρισμένη».
02_12.webp
Δύο γιατροί και ο βοηθός

Ο γιατρός Δρ. Salvador Placiensa κατηγορείται επίσης, για αλλοίωση και παραποίηση εγγράφων ή αρχείων που σχετίζονται με την ομοσπονδιακή έρευνα.
Ο Δρ. Marc Chavez κατηγορείται πως πούλησε κεταμίνη στον Placiensa και κλοπή κεταμίνης από την πρώην κλινική του.
Το «βαποράκι» Eric Fleming κατηγορείται για την διανομή ναρκωτικών και κεταμίνης, την οποία όπως ομολόγησε την προμηθεύτηκε από την Sangha και ακολούθως πλάσαρε 50 φιαλίδια στον προσωπικό βοηθό του Perry, Keneth Iwamasa, τα μισά από αυτά τέσσερις ημέρες πριν από τον θάνατο του ηθοποιού.
Τέλος, ο Iwamasa, κατηγορείται για παράνομη απόκτηση κεταμίνης και τη χορήγησή της στον ηθοποιό.
Δήλωσε ένοχος για χορήγηση κεταμίνης στον Perry χωρίς ιατρική εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών ενέσεων την ημέρα που πέθανε.
03_11.webp
Ο Εισαγγελέας Martin Estranda είπε ότι «οι κατηγορούμενοι προσπάθησαν να καλύψουν την εμπλοκή τους στην προμήθεια του αναισθητικού (που χρησιμοποιείται και για τη θεραπεία χρόνιου πόνου) , προσπάθησαν να εξαπατήσουν τον ηθοποιό και εκμεταλλεύτηκαν τα προβλήματα εθισμού του για να πλουτίσουν».
Μάλιστα πριν και μετά τον θάνατο του Perry, αντάλλαξαν μηνύματα.
Η Sangha στις 25/10 ρώτησε τον Iwamasa αν θα χρειαζόταν περισσότερη κεταμίνη γιατί ο προμηθευτής της θα έφευγε από την πόλη, ο Δρ. Πλασιέντσα, ο οποίος ήθελε να γίνει η «πρώτη επιλογή» του Perry, στην προμήθεια ναρκωτικών τους έγραψε, «Αναρωτιέμαι πόσα θα πληρώσει αυτός ο ηλίθιος», ενώ μετά τον θάνατό του η Sangha τους προέτρεψε να σβήσουν όλα τα μηνύματα που αντάλλαξαν, πριν αλλάξει εφαρμογή για να διαγραφούν τα ίχνη της..
«Διαγράψτε τα μηνύματα».
Οι αρχές αναφέρουν ότι από τον Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο του 2023, ο Perry αγόρασε 20 φιαλίδια κεταμίνης για 55.000 δολάρια και ο Iwamasa του χορήγησε 6 δόσεις στις 25, 26, 27 Οκτωβρίου, πριν τις μοιραίες 3 στις 28 Οκτωβρίου που οδήγησαν στον θάνατό του. Από την έρευνα ανακαλύφθηκε επίσης, ότι ο Perry ήταν τόσο εθισμένος στην κεταμίνη που ήθελε να στήσει επιχείρηση για να την πουλάει.
01_18.webp
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης