Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πώς οι Times χωρίς να το θέλουν... ξεμπροστιάζουν το ΝΑΤΟ: Εκπαιδευμένοι στη Βρετανία οι Ουκρανοί που εισέβαλαν στo Kursk

Πώς οι Times χωρίς να το θέλουν... ξεμπροστιάζουν το ΝΑΤΟ: Εκπαιδευμένοι στη Βρετανία οι Ουκρανοί που εισέβαλαν στo Kursk
Οι Times άθελά τους αποκαλύπτουν πως οι Ουκρανοί στρατιώτες που συμμετέχουν στην εισβολή στην περιοχή του Kursk εκπαιδεύτηκαν σε τακτικές αστικού πολέμου στο Ηνωμένο Βασίλειο
(upd) Έπεσε με πάταγο η μάσκα της υποκρισίας του ΝΑΤΟ.
Η Βορειοατλαντική Συμμαχία έχει άμεση εμπλοκή στον σχεδιασμό αλλά και στην υλοποίηση της αυτοκτονικής εισβολής των Ουκρανών στο Kursk.
Μάλιστα οι αποκαλύψεις για την ενεργό συμμετοχή του ΝΑΤΟ στη στρατιωτική επιχείρηση έρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία, τινάζοντας στον αέρα τα ψεύδη του Αμερικανικού Πενταγώνου, που δήθεν δήλωνε άγνοια για την ουκρανική εισβολή.
Έρχονται από τους Times οι οποίοι σε ένα εκτενές δημοσίευμα για τη στρατιωτική επιχείρηση των Ουκρανών είχαν καταχωνιασμένη κάπου στη μέση του ρεπορτάζ την είδηση: Οι ουκρανικές μονάδες ελίτ εκπαιδεύτηκαν στη Μεγάλη Βρετανία σε τακτικές αστικού πολέμου, πριν την αποστολή στη Ρωσία.  
Άθελα της έτσι η ιστορική εφημερίδα αποκάλυψε την άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην όλη επιχείρηση δικαιώνοντας τη Ρωσία που από την πρώτη στιγμή μιλούσε για συμμετοχή δυτικών χωρών.


Times: Εκπαιδευμένοι στη Βρετανία οι Ουκρανοί που συμμετέχουν στην εισβολή 

Οι Times αποκαλύπτουν πως οι Ουκρανοί στρατιώτες που συμμετέχουν στην εισβολή στην περιοχή του Kursk εκπαιδεύτηκαν σε τακτικές αστικού πολέμου στο Ηνωμένο Βασίλειο έναν μήνα πριν από την επίθεση.
Δηλαδή η εκπαίδευση έλαβε χώρα τον Ιούλιο 2024, ένα μήνα πριν από την έναρξη της εισβολής στις 6 Αυγούστου 2024.
Μάλιστα πολλοί Ουκρανοί στρατιωτικοί που πολεμούν αυτή τη στιγμή σε ρωσικό έδαφος έμαθαν για την προετοιμασία της επιχείρησης μερικές ώρες πριν από την έναρξη της.
Οι Ουκρανοί στρατιώτες αναδιατάχθηκαν από τις περιοχές Sumy και Kharkiv επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα.
Σύμφωνα με τους Times, στην επιχείρηση έλαβαν μέρος οι πλέον επίλεκτες μονάδες του ουκρανικού στρατού με μεγάλη εμπειρία στον αστικό πόλεμο και τις οδομαχίες.
Οι ίδιοι συμμετείχαν στην εκπαίδευση στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με Βρετανούς στρατιώτες.
kursk_6.jpg

Το επίκεντρο της εκπαίδευσης ήταν οι επιδρομές σε πολυώροφα κτίρια.

«Οι διαταγές μας ήταν απλές: Θα εισβάλετε στη Ρωσία σήμερα», λένε Ουκρανοί στρατιωτικοί, που συμμετέχουν στην παράτολμη εισβολή, δηλαδή έλαβαν εντολή θανάτου. 
Οι Ουκρανοί, που πήραν μέρος στο πρώτο κύμα της εισβολής λένε, πως συνάντησαν αρχικά μικρή ή μηδενική αντίσταση από τις ρωσικές δυνάμεις, γεγονός το οποίο ενισχύει σε σημαντικό βαθμό το ενδεχόμενο της ρωσικής παγίδας.
«Αρχικά δεν απαντούσαν τα πυρά μας, μετά από δύο μέρες όμως έστειλαν τις ειδικές δυνάμεις τους και η κατάσταση έγινε δύσκολη»,
λέει Ουκρανός στρατιωτικός με τον κωδικό Adam δίνοντας το περίγραμμα μίας ρωσικής παγίδας στις ελίτ ουκρανικές μονάδες.

kursk_2_2.jpg
Γίνεται χειρότερη η ήδη κακή κατάσταση για την Ουκρανία

Την αυτοκτονική εισβολή επισημαίνουν την ίδια στιγμή όλα τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, μετά τον αρχικό ενθουσιασμό που επικράτησε στα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ για τη δήθεν ουκρανική νίκη.
Το πρακτορείο ειδήσεων AP αναφέρει ότι παρά την ουκρανική επίθεση στην περιοχή του Kursk, το «συνολικό στρατηγικό πλεονέκτημα» της Ρωσίας στην πρώτη γραμμή παραμένει «άθικτο».
Η επίθεση στην περιοχή του Kursk της Ρωσίας ανάγκασε τον ουκρανικό στρατό να αποσύρει στρατεύματα και όπλα από τις «ήδη προβληματικές γραμμές του μετώπου», επισημαίνει η Wall Street Journal (WSJ) επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα των Times που αποκαλύπτουν πως αποσύρθηκαν ελίτ μονάδες από Sumy και Kharkiv.
Η Ουκρανία αναδιατάσσει στρατεύματα από το ανατολικό μέτωπο στην περιοχή Kursk της Ρωσίας, «αφήνοντας τις μονάδες της ακόμη πιο απλωμένες», σε ένα παιχνίδι τζόγου «που τείνει να κάνει χειρότερη μια ήδη κακή κατάσταση για το Κίεβο», υποστηρίζει η εφημερίδα.

map_10.png
Καθαρή αυτοκτονία: Αποσύρουν στρατό από το Donetsk όπου η Ρωσία προελαύνει

Οι ουκρανοί στρατιωτικοί διοικητές δεν έχουν αρκετούς στρατιώτες για τις επιχειρήσεις, με τους εξουθενωμένους άνδρες «να περνούν περισσότερο χρόνο στα χαρακώματα επειδή δεν υπάρχουν νέα στρατεύματα για να τους αντικαταστήσουν», σημειώνει τώρα η WSJ, η οποία στις 6 Αυγούστου θριαμβολογούσε για την εισβολή στο Kursk.
Η κατάσταση για τα ουκρανικά στρατεύματα έγινε χειρότερη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού - «χωρίς κανένα σημάδι ότι οι ρωσικές δυνάμεις χαλαρώνουν» από τότε που ξεκίνησε η επίθεση στο Kursk.
«Η αποστολή ουκρανικών στρατευμάτων στο Kursk σημαίνει ότι το Κίεβο αναγκάστηκε να τα απομακρύνει από το Donetsk, όπου η ρωσική προέλαση είναι συνεχής» σημειώνει η εφημερίδα εκφράζοντας ανοιχτά πλέον αμφιβολίες για την σκοπιμότητα της εισβολής στη Ρωσία.
Υπενθυμίζεται ότι οι Ουκρανοί από την έναρξη της εισβολής, έχουν χάσει περίπου 2.640 στρατιώτες και 37 άρματα μάχης.

Patrushev (Σύμβουλος Putin): Χωρίς το ΝΑΤΟ η Ουκρανία δεν θα μπορούσε να εισβάλει στη Ρωσία

Ο έμπιστος συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι λένε ψέματα όταν ισχυρίζονται πως δεν έχουν καμία ανάμειξη στην εισβολή στο Kursk.
«Οι ισχυρισμοί της ηγεσίας των ΗΠΑ περί μη εμπλοκής στις ενέργειες του Κιέβου στην περιοχή του Kursk δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα...
Χωρίς τη συμμετοχή και την άμεση υποστήριξή τους, το Κίεβο δεν θα είχε αποτολμήσει την εισβολή στο ρωσικό έδαφος», δήλωσε στην Izvestia ο σύμβουλος και πρώην γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας Nikolai Patrushev.
Κατηγόρησε τις υπηρεσίες πληροφοριών του ΝΑΤΟ ότι βοηθούν άμεσα τους Ουκρανούς και πως συμμετέχουν και οι ίδιες.
Υπενθυμίζεται πως το αμερικανικό Πεντάγωνο ισχυρίζεται πως δεν έλαβε καμία ειδοποίηση από τους Ουκρανούς για το εγχείρημα.
«Οι χώρες του ΝΑΤΟ προμήθευσαν το Κίεβο με όπλα, στρατιωτικούς εκπαιδευτές και συνεχείς πληροφορίες ελέγχοντας τις ενέργειες των νεοναζί», κατήγγειλε ο Patrushev.
«Αυτή η εγκληματική ενέργεια επιταχύνει την επικείμενη κατάρρευση του νεοναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου, οι κάτοικοι της Ουκρανίας υποφέρουν για χάρη των αμερικανικών συμφερόντων, καθώς οι ΗΠΑ έχουν μετατρέψει τη χώρα τους σε ένα αντιρωσικό σχέδιο», συνέχισε ο στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου.

the_times.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης