Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος στις ΗΠΑ: «Ο Hunter Biden πρέπει να κηρυχθεί πράκτορας ξένων δυνάμεων» - Εμπλοκή Ουκρανίας βλέπουν οι New York Times

Σάλος στις ΗΠΑ: «Ο Hunter Biden πρέπει να κηρυχθεί πράκτορας ξένων δυνάμεων» - Εμπλοκή Ουκρανίας βλέπουν οι New York Times
Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι ο Biden Jr. βοήθησε έναν Ρουμάνο μεγιστάνα να αποτρέψει μια ποινική έρευνα επηρεάζοντας Αμερικανούς αξιωματούχους
Ο γιος του Αμερικανού προέδρου, Hunter Biden, θα πρέπει να ανακηρυχθεί ξένος πράκτορας, καθώς προέβη σε ύποπτες δρατηριότητες με αμερικανούς αξιωματούχους, λειτουργώντας για λογαριασμό τρίτων δυνάμεων, όπως η Ουκρανία και, πιθανότατα, η Ρουμανία, αποκαλύπτουν οι New York Times.
Μεταξύ άλλων, θα πρέπει να διωχθεί για φοροδιαφυγή, και αμφισβητούμενες εξωτερικές συναλλαγές και θα πρέπει να δικαστεί με νέο κατηγορητήριο, τονίζει το δημοσίευμα.
Την περασμένη εβδομάδα, για παράδειγμα, οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι ο Biden Jr. βοήθησε έναν Ρουμάνο μεγιστάνα να αποτρέψει μια ποινική έρευνα επηρεάζοντας Αμερικανούς αξιωματούχους.
Η συμφωνία θα απέφερε στον μικρότερο γιο του Αμερικανού προέδρου τουλάχιστον 1 εκατομμύριο δολάρια.
Είναι επίσης γνωστό ότι το 2016, ο Hunter απευθύνθηκε σε αμερικανική πρεσβεία στην Ιταλία, προσπαθώντας να βοηθήσει πλαγίως μια εταιρεία φυσικού αερίου στην Ουκρανία, όπου ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου.
Η αμερικανική πρεσβεία απάντησε στην επιστολή του Hunter Biden με υπεκφυγές, υποδεικνύοντας την ανάγκη διαβούλευσης με το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.
Λαμβάνοντας υπόψη τα νέα στοιχεία και τις κατηγορίες που ασκήθηκαν εναντίον του Biden, οι αμερικανικές αρχές θα πρέπει να τον ανακηρύξουν ως ξένο πράκτορα, καθιστώντας τον το πρώτο μέλος οικογένειας ενός εν ενεργεία προέδρου που κατηγορείται για παράνομο lobbying για λογαριασμό ξένων δυνάμεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης