Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Macron προκαλεί ολοκληρωτικό χάος: Ερμηνεύει αυθαίρετα το εκλογικό αποτέλεσμα, οδηγεί τη Γαλλία σε συνταγματική εκτροπή

Ο Macron προκαλεί ολοκληρωτικό χάος: Ερμηνεύει αυθαίρετα το εκλογικό αποτέλεσμα, οδηγεί τη Γαλλία σε συνταγματική εκτροπή
Ο Γάλλος πρόεδρος αγνοεί αυθαίρετα την υποψήφια στην οποία συμφώνησε η αριστερή συμμαχία, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο, που κέρδισε τις εκλογές
Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron προσκάλεσε εκ των υστέρων τους ηγέτες των κομμάτων στα δύο σώματα του κοινοβουλίου της Γαλλίας για διαπραγματεύσεις στις 23 Αυγούστου με σκοπό τον διορισμό νέου πρωθυπουργού, όπως ανακοίνωσε σήμερα 16/8 το γραφείο του.
Μετά τα αποτελέσματα των πρόωρων βουλευτικών εκλογών που ανέδειξαν ως πρώτο κόμμα το Νέο Λαϊκό Μέτωπο της Αριστεράς αλλά με ισχνό προβάδισμα και αποτέλεσαν πλήγμα για τον κεντρώο συνασπισμό του Macron, η απερχόμενη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Gabriel Attal ηγήθηκε της Γαλλίας στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού σε υπηρεσιακό ρόλο.
Με μια ιδιότυπη πολιτική εκεχειρία στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Macron είχε σκοπό να διορίσει πρωθυπουργό μέχρι τα μέσα Αυγούστου.
Ωστόσο, ως τώρα έχει αγνοήσει την υποψήφια στην οποία συμφώνησε η αριστερή συμμαχία, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο, που κέρδισε τις εκλογές.
Ο σκοπός των συναντήσεων της ερχόμενης Παρασκευής με τους προέδρους των ομάδων των κομμάτων στην Εθνοσυνέλευση και στη Γερουσία είναι ... “να οικοδομηθεί η ευρύτερη δυνατή και πιο σταθερή πλειοψηφία προκειμένου να υπηρετήσει τη χώρα”, ανέφερε ανακοίνωση του γραφείου του Macron.
«Στις βουλευτικές εκλογές, ο γαλλικός λαός εξέφρασε την επιθυμία για αλλαγή και συναίνεση σε ευρεία βάση. Με πνεύμα ευθύνης, όλοι οι πολιτικοί ηγέτες πρέπει να εργαστούν για να πραγματώσουν αυτή την επιθυμία», προστίθεται στην ανακοίνωση, όπου αναφέρεται πως ο διορισμός νέου πρωθυπουργού θα ακολουθήσει έπειτα από αυτές τις συνομιλίες.
Πηγή που πρόσκειται στον Macron δήλωσε στο Reuters αυτόν τον μήνα πως ο πρόεδρος πιστεύει πως οι εκλογές ... ανέδειξαν μια Εθνοσυνέλευση το κέντρο βάρος της οποίας είναι στο κέντρο ή στην κεντροδεξιά και πως ένας νέος πρωθυπουργός θα πρέπει να μπορεί να βρει κοινό έδαφος με μετριοπαθείς σε όλο το πολιτικό φάσμα. 
Ο Macron έτσι δείχνει ότι όχι μόνο συνεχίζει να αγνοεί επιδεικτικά το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά προσπαθεί και να στρβλώσει τη βούληση του γαλλικού λαού κατά το δοκούν με τρομακτικά αποτελέσματα για τη γαλλική δημοκρατία...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης