Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με το δάκτυλο στη σκανδάλη η Hezbollah: Αποκάλυψε δίκτυο υπόγειων τούνελ και μεγάλους εκτοξευτές πυραύλων (vid)

Με το δάκτυλο στη σκανδάλη η Hezbollah: Αποκάλυψε δίκτυο υπόγειων τούνελ και μεγάλους εκτοξευτές πυραύλων (vid)
Εντείνονται οι ισραηλινές ανησυχίες για γενικευμένο πλήγμα εκ μέρους του Ιράν και του λεγόμενου «Άξονα της Αντίστασης»
Η σιιτική οργάνωση του Λιβάνου έδωσε στη δημοσιότητα νέο υλικό που απεικονίζει το δίκτυο υπόγειων τούνελ, καθώς και μεγάλους εκτοξευτές πυραύλων, εντείνοντας τις ισραηλινές ανησυχίες για γενικευμένο πλήγμα εκ μέρους του Ιράν και του λεγόμενου «Άξονα της Αντίστασης».
Η ανάρτηση του βίντεο συμπίπτει με την έναρξη διαπραγματεύσεων της Ντόχα για εκεχειρία στην Γάζα και τον διπλωματικό πυρετό για την αποφυγή της επέκτασης του πολέμου στα ισραηλινο-λιβανέζικα σύνορα.

Αποκαλύψεις από τη Hezbollah

Το βίντεο διάρκειας 4 λεπτών και 30 δευτερολέπτων απεικονίζει μέλη της ένοπλης οργάνωσης να μετακινούνται μέσα σε φαρδιά φωτισμένα τούνελ, που είναι σκαμμένα στον βράχο, χρησιμοποιώντας μηχανές και άλλα οχήματα.


Εν συνεχεία, διακρίνονται φορτηγά που μεταφέρουν πυραύλους με την ένδειξη «Imad 4», αφιερωμένοι στον ανώτατο διοικητή της Hezbollah Imad Mughniyeh, σκοτωμένο στη Δαμασκό το 2008 μετά από ισραηλινό χτύπημα.
Με τον τίτλο «Τα Βουνά μας είναι τα οπλοστάσιά μας», το βίντεο δείχνει μία καταπακτή που ανοίγει για να βγει ένα εκτοξευτής πυραύλων που στοχεύει στον ουρανό.
«Έχουμε στην κατοχή μας στόχους, οι συντεταγμένες είναι στα χέρια μας, και αυτοί οι πύραυλοι έχουν τοποθετηθεί και είναι στραμμένοι εναντίον στόχων με την μεγαλύτερη μυστικότητα», τονίζει ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης Sayyed Hassan Nasrallah σε ηχητικό απόσπασμα με αγγλικούς και εβραϊκούς υπότιτλους.
Τα όπλα, το προσωπικό, η εμπειρία και η αποφασιστικότητα είναι ισχυρότερα από ποτέ, τονίζει με νόημα ο θρηκευτικοπολιτικός ηγέτης της οργάνωσης.

Πιο ισχυρό από ποτέ το οπλοστάσιο της οργάνωσης 

Η σιιτική οργάνωση έχει ενισχυθεί στρατιωτικά από τον τελευταίο πόλεμο κατά του Ισραήλ το 2006.
Σύμφωνα με αναλυτές της περιοχής, έχει στην κατοχή της ευρεία γκάμα πυραύλων βαρέος πυροβολικού, βαλλιστικούς πυραύλους, πυραύλους αντιαεροπορικούς, αντιαρματικούς και κατά πλοίων.
Διαθέτει επίσης τεράστιο δίκτυο υπόγειων τούνελ στον νότιο Λίβανο και στην ανατολική κοιλάδα Μπεκάα, κοντά στα σύνορα με την Συρία.
Ο Imad Mughniyeh, που θεωρείται αρχιτέκτονας της νίκης της κατά του Ισραήλ το 2006, συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της οργάνωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης