Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση ακτιβιστών σε εκδήλωση της Kamala Harris για τη Γάζα – Περιμένουν αλλαγή πολιτικής απέναντι στο Ισραήλ

Παρέμβαση ακτιβιστών σε εκδήλωση της Kamala Harris για τη Γάζα – Περιμένουν αλλαγή πολιτικής απέναντι στο Ισραήλ

Ορισμένοι ακτιβιστές την θεωρούν υπεύθυνη για την πολιτική της κυβέρνησης στο Ισραήλ

Όταν η Αντιπρόεδρος Kamala Harris πετάξει στο Σικάγο την επόμενη εβδομάδα για να δεχτεί την υποψηφιότητα του κόμματός της για την προεδρία, θα συναντηθεί κατά μέτωπο με ψηφοφόρους που διαμαρτύρονται για ένα από τα πιο ακανθώδη εκλογικά της ζητήματα:
τη βοήθεια της κυβέρνησης Biden στο Ισραήλ.
Ένας συνασπισμός περίπου 200 οργανώσεων κοινωνικής δικαιοσύνης προχωρά με το σχέδιό του για πορεία στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών τη Δευτέρα (19/8/2024), παρά την καθυστερημένη απόφαση του Joe Biden - το κύριο επίκεντρο της οργής τους - να παραιτηθεί από την κορυφή των Δημοκρατικών.
Η Harris έχει άνοδο στις δημοσκοπήσεις μετά την αποχώρηση του Biden από την κούρσα στις 21 Ιουλίου, κλείνοντας τη διαφορά με τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Donald Trump.
Ωστόσο, ορισμένοι ακτιβιστές λένε ότι την θεωρούν υπεύθυνη, σε διάφορους βαθμούς, για την πολιτική της κυβέρνησης στο Ισραήλ, και οι διαδηλώσεις την επόμενη εβδομάδα θα προσθέσουν πίεση πάνω της να ενώσει τη βάση των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων πριν από την ημέρα των εκλογών.
Ο Hatem Abudayyeh, εκπρόσωπος του συνασπισμού March on the DNC, είπε ότι δεκάδες αρχηγοί ομάδων συνασπισμού συναντήθηκαν αφού ο Biden τελείωσε την εκστρατεία του και συζήτησαν εάν θα έπρεπε να αλλάξουν στάση εάν η Harris γίνει υποψήφιος.
«Υπήρχε απόλυτη συναίνεση», θυμάται.
«Εκπροσωπεί τις πολιτικές της διοίκησης και είναι έτοιμη».
Η πορεία θα εκπροσωπήσει μια ομάδα ιστορικά Δημοκρατικών ψηφοφόρων που έχουν δηλώσει ότι θα αρνηθούν να ψηφίσουν για τον υποψήφιο του κόμματος αυτή τη φορά, εκτός εάν ο Λευκός Οίκος θέσει όρους για την υποστήριξή του στο Ισραήλ.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos τον Μάιο, περίπου το 44% των εγγεγραμμένων στους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους αποδοκίμασαν τον χειρισμό του πολέμου από τον Biden.
Ο συνασπισμός των οργανώσεων ευελπιστεί ότι θα λάβει μια υπόσχεση από την Kamala Harris για τερματισμό της βοήθειας προς το Ισραήλ.
Η δέσμευσή της θα κρίνει και το εάν θα την υποστηρίξουν προεκλογικά για τις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης