Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν βάζουν μυαλό οι Σουηδοί - Στέλνουν νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία με δώρο αποτυχημένους στρατιωτικούς συμβούλους

Δεν βάζουν μυαλό οι Σουηδοί - Στέλνουν νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία με δώρο αποτυχημένους στρατιωτικούς συμβούλους

Μέχρι σήμερα, η Σουηδία έχει παράσχει στην Ουκρανία 16 πακέτα στρατιωτικής βοήθειας αξίας 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Σχετικά Άρθρα
Η σουηδική διοίκηση αμυντικού υλικού μελετά τη δυνατότητα αποστολής στρατιωτικών συμβούλων στην Ουκρανία να εμβαθύνει τη συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Το Forsvarssektorn ανέφερε σχετικά με την αναφορά στον Σουηδό υπουργό Άμυνας.
Μετά από απόφαση της σουηδικής κυβέρνησης, η Σουηδική Διοίκηση Αμυντικού Υλικού, FMV, ξεκίνησε μια μελέτη για την αποστολή στρατιωτικών συμβούλων στην Ουκρανία για να βοηθήσουν στην επίλυση ζητημάτων αμυντικών προμηθειών μεταξύ των δύο χωρών.
Αυτό το βήμα θα αυξήσει την υποστήριξη προς την Ουκρανία και θα παράσχει ένα μόνιμο διάυλο επικοινωνίας μεταξύ ορισμένων υπηρεσιών με στόχο την αμυντική συνεργασία.
«Έχουμε παράσχει σημαντική στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία και η Σουηδική Διοίκηση Αμυντικού Υλικού διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων για τις παραδόσεις όπλων», τόνισε ο ΥΠΑΜ.
Μέχρι σήμερα, η Σουηδία έχει παράσχει στην Ουκρανία 16 πακέτα στρατιωτικής βοήθειας αξίας 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου ποικίλου στρατιωτικού εξοπλισμού.
Το πρόσθετο έργο για τον οργανισμό θα περιλαμβάνει επίσης τη μελέτη της εμπειρίας από τη λειτουργία του μεταφερόμενου εξοπλισμού, καθώς και την ανάλυση και τη μελέτη της απόδοσης αυτού του εξοπλισμού στη μάχη.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας, τα αποθέματα όπλων της Σουηδίας είναι πλέον ελάχιστα, επομένως ο οργανισμός που πρέπει να μελετήσει ποιος εξοπλισμός μπορεί να παραχθεί η Σουηδία για να μεταφερθεί στην Ουκρανία στο μέλλον.
μέρος των πακέτων στρατιωτικής βοήθειας, η σουηδική κυβέρνηση δώρισε κύρια άρματα μάχης Strv 122 (Leopard 2A5), οχήματα μάχης πεζικού CV90 , αυτοκινούμενα συστήματα πυροβολικού Archer και έχουν τη μεταφορά θωρακισμένων οχημάτων ως μεταφοράς προσωπικού Pbv40, νέα οχήματα.
Επιπλέον, η Σουηδία έχει παραγγείλει περίπου 1.000 οχήματα μάχης CV90 για την Ουκρανία, τα οποία θα εγκατασταθούν στη Σουηδία και την Ολλανδία και θα παραδοθούν στην Ουκρανία.
Η Ουκρανία έχει παραλάβει τα πρώτα οχήματα από την Ολλανδία το 2026, τα οποία θα κατασκευαστούν επίσης στην Ολλανδία.
Η Ολλανδία επενδύει περισσότερα από 400 ευρώ σε σουηδικό ταμείο για να δώσει μάχη στην παραγωγή οχημάτων CV90 για την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης