Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέα υψηλά ο χρυσός (+1,3%) στα 2.524,1 δολ. λόγω Fed – Έσπασε το φράγμα των 2.500 δολαρίων στη spot αγορά

Σε νέα υψηλά ο χρυσός (+1,3%) στα  2.524,1 δολ. λόγω Fed – Έσπασε το φράγμα των 2.500 δολαρίων στη spot αγορά
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης σημείωσαν άνοδο 1,3% στα 2.524,1 δολ. η ουγγιά, έχοντας φτάσει στα 2.538,7 δολ. νωρίτερα στη συνεδρίαση
Ο χρυσός κατέκτησε νέα υψηλά, με ώθηση από τις αυξανόμενες ελπίδες για μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ τον προσεχή Σεπτέμβριο και τις γεωπολιτικές εντάσεις, ανακτώντας με ταχύτητα το χαμένο έδαφος μετά από το κραχ στις αγορές και το sell off στις αρχές Αυγούστου.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης σημείωσαν άνοδο 1,3% στα 2.524,1 δολ. η ουγγιά, έχοντας φτάσει στα 2.538,7 δολ. νωρίτερα στη συνεδρίαση.
Το προηγούμενο ρεκόρ όλων των εποχών ήταν 2.522,5 δολάρια η ουγγιά στις 2 Αυγούστου.
Εν τω μεταξύ, ο χρυσός στην spit αγορά έσπασε για πρώτη φορά πάνω από το φράγμα των 2.500 δολαρίων.
Το πολύτιμο μέταλλο, κατακτά νέα υψηλά από τον Μάρτιο, οδηγεί σε ανάκαμψη της παγκόσμιας αγοράς, και υποστηρίζεται ιδιαίτερα από τη ζήτηση για ασφαλες επενδυτικό καταφύγιο και τις αυξανόμενες ελπίδες για μείωση των επιτοκίων, δήλωσε ο αναλυτής της αγοράς στη FxPro, Alex Kuptsikevich.

Ο χρυσός κινήθηκε παράλληλα με τις μετοχές αυτό το μήνα, αλλά υποχώρησε λιγότερο επιθετικά κατά τη διάρκεια του selloff και ξεπέρασε το ευρύτερο ράλι, είπε ο Kuptsikevich.
Η αναταραχή της αγοράς στις αρχές Αυγούστου -στην οποία τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού κατέγραψαν πτώση έως και τα 2.403,8 δολάρια - τώρα μοιάζει μακρινή ανάμνηση, αφού τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ αμβλύνουν τις ανησυχίες για μια σοβαρή ύφεση στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, δήλωσε ο επικεφαλής της αγοράς εμπορευμάτων της Saxo Bank Ole Hansen.
Τα τελευταία στοιχεία για τις ΗΠΑ δημιουργούν έντονες προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα τον επόμενο μήνα, αν και είναι πιθανό να είναι μια μέτρια μείωση κατά 25 μονάδες βάσης αντί για τις προσδοκίες της αγοράς για 50 μονάδες βάσης, λέει ο Alex Ebkarian, διευθύνων σύμβουλος της Allegiance Gold.
Ανεξάρτητα από τα κέρδη που έγραψαν στις αρχές Αυγούστου, οι επενδυτές θα συνεχίσουν να στρέφονται προς τον χρυσό ως ένα ασφαλές καταφύγιο δεδομένου των επίμονων γεωπολιτικών εντάσεων και της αστάθειας στην αγορά, μαζί με την αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων, συνοψισε τη γενικότερη τάση ο Ebkarian.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, παράλληλα με τις εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, υποδηλώνουν ότι η ζήτηση για ασφαλές καταφύγιο θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις τιμές του χρυσού από βραχυπρόθεσμα έως μεσοπρόθεσμα, ανέφεραν σε σημείωμα αναλυτές της ING.
Η Saxo Bank διατηρεί ανοδική θέση για τον χρυσό ως αντιστάθμισμα έναντι της αναταραχής στις αγορές, μαζί με τη συνεχιζόμενη ζήτηση από τις κεντρικές τράπεζες και τους επενδυτές οι οποίοι ανησυχούν για τα αυξημένα επίπεδα κρατικού χρέους και τις ελπίδες για μείωση επιτοκίων, σημείωσε ο Hansen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης