Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η πρέσβειρα της Ιταλίας στη Μόσχα κλήθηκε εσπευσμένα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για το Kursk

Η πρέσβειρα της Ιταλίας στη Μόσχα κλήθηκε εσπευσμένα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για το Kursk
Εκφράστηκε η έντονη ρωσική διαμαρτυρία για τις ενέργειες ενός συνεργείου της RAI, που εισήλθε παράνομα στο έδαφος της Ρωσίας για να καλύψει την τρομοκρατική επίθεση από Ουκρανούς μαχητές στην περιοχή του Kursk
Η πρέσβειρα της Ιταλίας στη Μόσχα Cecilia Piccioni κλήθηκε εσπευσμένα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών μετά την παράνομη είσοδο δημοσιογράφων της RAI στη συνοριακή περιοχή Kursk της Ρωσίας για να καλύψουν την επίθεση της Ουκρανίας.
«Στις 16 Αυγούστου, η Ιταλίδα πρέσβειρα στη Μόσχα Piccioni κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Εκφράστηκε η έντονη ρωσική διαμαρτυρία για τις ενέργειες ενός συνεργείου της RAI, που εισήλθε παράνομα στο έδαφος της Ρωσίας για να καλύψει την τρομοκρατική επίθεση από Ουκρανούς μαχητές στην περιοχή του Kursk.
Το ιταλικό συνεργείο παραβίασε κατάφωρα τους ρωσικούς νόμους και τους στοιχειώδεις κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και χρησιμοποίησε την παραμονή του στο έδαφος της χώρας για προπαγανδιστική υποστήριξη προς τα ουκρανικά εγκλήματα.
«Οι ενέργειες των Ιταλών εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Ρωσικού Ποινικού Κώδικα.
Οι ρωσικές αρμόδιες υπηρεσίες λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να διερευνήσουν τις συνθήκες του αδικήματος που διέπραξαν εργαζόμενοι της RAI», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης