Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκλονιστική αποκάλυψη FAS - χαριστική βολή για πόλεμο, Zelensky: Άδεια τα γερμανικά ταμεία, σταματά η χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Συγκλονιστική αποκάλυψη FAS - χαριστική βολή για πόλεμο, Zelensky: Άδεια τα γερμανικά ταμεία, σταματά η χρηματοδότηση της Ουκρανίας
Τελείωσαν τα κονδύλια στον κρατικό προϋπολογισμό γράφει η FAS. Δεν παραδίδει ούτε το αντιαεροπορικό σύστημα IRIS-T - Διαφωνίες στη γερμανική κυβέρνηση.
Μια συγκλονιστική αποκάλυψη της γερμανικής εφημερίδας «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung» (FAS) αποκαλύπτει την χαριστική βολή που δίνει η Γερμανία στον πόλεμο στην Ουκρανία: η γερμανική κυβέρνηση αδυνατεί να στηρίζει περαιτέρω τον πόλεμο στην Ουκρανία, γιατί τα ταμεία... άδειασαν! 
Τα τρέχοντα σχέδια προϋπολογισμού δεν διαθέτουν αρκετά κονδύλια για το σκοπό αυτό, ενώ επιπλέον αιτήματα από το Υπουργείο Άμυνας δεν εγκρίνονται λόγω των μέτρων λιτότητας από την Καγκελαρία και το Υπουργείο Οικονομικών.
Έγγραφα, email και συνομιλίες που επικαλείται η FAS αποκαλύπτουν ότι ο υπουργός Οικονομικών Christian Lindner έγραψε σε επιστολή του στον Υπουργό Άμυνας Boris Pistorius στις 5 Αυγούστου ότι νέα μέτρα μπορούν να εγκριθούν μόνο όταν εξασφαλιστεί χρηματοδότηση στα σχέδια του προϋπολογισμού.
Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι δεν γίνεται υπέρβαση των ορίων του προϋπολογισμού.

«Τέλος. Το δοχείο είναι άδειο»

Σχεδόν 8 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν διατεθεί για την Ουκρανία φέτος και το προτεινόμενο όριο για το επόμενο είναι 4 δισεκατομμύρια ευρώ, το οποίο φαίνεται να έχει ήδη υπερκαλυφθεί, σύμφωνα με πηγές.
«Τέλος.
Το δοχείο είναι άδειο», φέρεται να είπε γνώστης των εξελίξεων.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Bundestag επιβεβαιώνει ότι δεν γίνονται νέες παραγγελίες για την Ουκρανία αφού δεν έχουν πλέον χρηματοδότηση, όπως υποστηρίζει η FAS.
Ο ειδικός για τον προϋπολογισμό του κόμματος SPD, αρμόδιος για την αμυντική πολιτική, Andreas Schwarz, δήλωσε ότι σύστημα αεράμυνας IRIS-T, το οποίο είναι έτοιμο για παράδοση, δεν θα σταλεί στην Ουκρανία παρά τις επιθυμίες του υπουργού Άμυνας Pistorius.
Η καθυστέρηση φέρεται να επηρεάζει και άλλες παραγγελίες, όπως πυρομαχικά πυροβολικού, drones και ανταλλακτικά για άρματα μάχης και οβίδες, παρόλο που η γερμανική βιομηχανία όπλων θα μπορούσε να τα παραδώσει.

Η άμεση διακοπή πληρωμών έχει οδηγήσει σε έντονη διαφωνία εντός της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Καγκελαρία φαίνεται να είναι κατά της παροχής κεφαλαίων, ενώ το Υπουργείο Άμυνας, με επικεφαλής τον συνάδελφο του στο SPD, Pistorius, το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών δεν είναι στην ίδια γραμμή.
Ο ρόλος του Υπουργείου Οικονομικών, με επικεφαλής τον αρχηγό του FDP, Lindner, υπόκειται σε διαφορετικές ερμηνείες.
Κάποιοι λένε ότι το υπουργείο είναι στο πλευρό της Καγκελαρίου, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι απλώς επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλα χρήματα για νέες παραγγελίες.
Ωστόσο, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών δεν αναμένεται να σταματήσει εντελώς τη βοήθεια της Ουκρανίας, σύμφωνα με επιστολή του Lindner προς τον Pistorius.
Τα χρήματα δεν θα προέρχονται πλέον από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό αλλά από περιουσιακά στοιχεία της ρωσικής κεντρικής τράπεζας που κατασχέθηκαν από τα δυτικά κράτη στην αρχή του πολέμου - περίπου 150 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο στην Ευρώπη.
Η γερμανική κυβέρνηση φέρεται να συνεργάζεται με τα κράτη της G7 και την ΕΕ για να ανοίξει ένα βραχυπρόθεσμο χρηματοδοτικό εργαλείο για την Ουκρανία αξίας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ωστόσο αυτοί οι σχεδιασμοί απέχουν ακόμα από το να τεθούν σε εφαρμογή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης