Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιπολίτευση κατά Maduro στην Βενεζουέλα: Διοργανώνει διαδηλώσεις εντός και σε 300 πόλεις του εξωτερικού

Αντιπολίτευση κατά Maduro στην Βενεζουέλα: Διοργανώνει διαδηλώσεις εντός και σε 300 πόλεις του εξωτερικού
Η αντιπολίτευση, που μέχρι τώρα έχει οργανώσει μόνο μία κινητοποίηση, στις 3 Αυγούστου, έχει καλέσει σε μεγάλες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, αλλά επίσης σε περισσότερες από 300 πόλεις στο εξωτερικό.
Η αντιπολίτευση στην Βενεζουέλα, καλεί τους πολίτες να «συνεχίσουν τη μάχη» εναντίον του προέδρου Nikolas Maduro.
Παρότι μέχρι τώρα έχει οργανώσει μόνο μία κινητοποίηση, στις 3 Αυγούστου, έχει καλέσει σε μεγάλες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, αλλά και σε περισσότερες από 300 πόλεις στο εξωτερικό, για να διακηρύξουν οι πολίτες πως νίκησε στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στα τέλη Ιουλίου.
Οι υποστηρικτές του Maduro ο οποίος ανακηρύχθηκε νικητής θα διαδηλώσουν επίσης.

«Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, αλλά εδώ όλοι οφείλουν να συνεχίσουν τη μάχη και να διατηρήσουν τη δύναμή τους», δήλωσε χθες, Παρασκευή, η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Maria Corina Matsado σε συνέντευξή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Το μόνο που απομένει στο καθεστώς (...), ξέροντας πως είναι γυμνό», είναι «τα ψέματα, η καταπίεση, η βία και η αποθάρρυνση.
Η αποθάρρυνση είναι η στρατηγική του καθεστώτος», λέει η αντιπολιτευόμενη που εδώ και μια δεκαπενταριά ημέρες ζει στην παρανομία.

Η ανακοίνωση της επανεκλογής του Maduro για μια τρίτη θητεία προκάλεσε αυθόρμητες διαδηλώσεις με απολογισμό, σύμφωνα με επίσημη πηγή, 25 νεκρούς, 192 τραυματίες και 2.400 συλλήψεις.

Η αντιπολίτευση, που μέχρι τώρα έχει οργανώσει μόνο μία κινητοποίηση, στις 3 Αυγούστου, έχει καλέσει σε μεγάλες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, αλλά επίσης σε περισσότερες από 300 πόλεις στο εξωτερικό.
Στη διάρκεια της κινητοποίησης στις αρχές Αυγούστου, η Matsado είχε φθάσει με φορτηγό και μετά, στο τέλος της συγκέντρωσης, είχε καβαλήσει μια μοτοσυκλέτα για να εξαφανισθεί γρήγορα.
Η σημερινή διαδήλωση είναι «πολύ σημαντική. Θα είναι μια ιστορική ημέρα (...) το ζήτημα είναι να ενωθεί μια ολόκληρη χώρα (...) ενώσαμε μια χώρα και αύριο είναι η ώρα. Μια επιστροφή προς τα πίσω δεν είναι δυνατή και θα πάμε μέχρι το τέλος μαζί», πρόσθεσε καλώντας τους πολίτες να πάνε στις διαδηλώσεις με τις οικογένειές τους.
Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει από την πλευρά της για το απόγευμα στο Καράκας μια «εθνική Μεγάλη Πορεία για την ειρήνη και για να υποστηριχθεί η νίκη του προέδρου μας Nikolas Maduro».

Το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE) έχει επικυρώσει από τον Αύγουστο τη νίκη του απερχόμενου προέδρου Nikolas Maduro με 52% των ψήφων, χωρίς να ανακοινώσει την ακριβή καταμέτρηση και τα πρακτικά των εκλογικών τμημάτων, διαβεβαιώνοντας πως έπεσε θύμα κυβερνοπειρατείας.
Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, η οποία δημοσιοποίησε πρακτικά που περιήλθαν στην κατοχή της χάρη στα μέλη της στις εφορευτικές επιτροπές, ο υποψήφιός της Edmundo Gonzalez Urutia, ο οποίος είχε αντικαταστήσει την Matsado στην οποία είχε απαγορευθεί να θέσει υποψηφιότητα, κέρδισε τις προεδρικές εκλογές με 67% των ψήφων, ένα αποτέλεσμα που ο Maduro απορρίπτει.
Η αντιπολίτευση και πολυάριθμοί παρατηρητές δεν πιστεύουν ότι έγινε κυβερνοπειρατεία και εκτιμούν ότι πρόκειται για ψέμα ώστε το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο να μην πρέπει να ανακοινώσει την ακριβή καταμέτρηση των ψήφων.

www.bankingnews.g

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης