Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στην Ιαπωνία από νέα τοξική διαρροή 25 τόνων ραδιενεργού νερού στον 2ο αντιδραστήρα Fukushima-1

Συναγερμός στην Ιαπωνία από νέα τοξική διαρροή 25 τόνων ραδιενεργού νερού στον 2ο αντιδραστήρα Fukushima-1
Η TEPCO επιβεβαιώνει διαρροή ραδιενεργού νερού 25 τόνων στον 2ο αντιδραστήρα Fukushima-1 της Ιαπωνίας
Η εταιρεία Tokyo Electric Power Company (TEPCO) ενημέρωσε τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (IAEA) ότι ανακάλυψε διαρροή ραδιενεργού νερού περίπου 25 τόνων στο δεύτερο κτίριο του αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού Fukushima-1 (NPP) στη βορειοανατολική Ιαπωνία.
«Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) ενημερώθηκε ότι στις 9 Αυγούστου 2024, η TEPCO εντόπισε διαρροή νερού στον πυρηνικό σταθμό Fukushima Daiichi Unit 2, που αφορούσε περίπου 25 τόνους νερού από το αντλιοστάσιο του συστήματος ψύξης αναλωμένου καυσίμου, στο δωμάτιο εναλλάκτη θερμότητας.
Το νερό που διέρρευσε έρεε στην αποχέτευση στο δάπεδο που συνδέεται με το λάκκο συλλογής νερού (επιδαπέδιο κάρτερ) που βρίσκεται σε ένα δωμάτιο του πρώτου υπογείου», ανέφερε η υπηρεσία σε δήλωση.
Η TEPCO ενημέρωσε επίσης την υπηρεσία ότι δεν είχε εντοπίσει μέχρι στιγμής σημάδια διαρροής σε άλλους χώρους, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Η TEPCO σταμάτησε την κύρια αντλία ψύξης αναλωμένου καυσίμου για να εξετάσει την αιτία και επιβεβαίωσε ότι η θερμοκρασία της πισίνας ήταν εντός του κανονικού εύρους, που δεν ξεπερνούσε τους 46 βαθμούς (114,8 βαθμούς Φαρενάιτ), ανέφερε η δήλωση.
"Αυτό είναι κάτω από το όριο λειτουργίας των 65 βαθμών Κελσίου.
Το επίπεδο του συσσωρευμένου νερού στο δωμάτιο είχε σταματήσει να ανεβαίνει, και ως εκ τούτου διαπιστώθηκε ότι η διαρροή νερού είχε σταματήσει", ανέφερε η δήλωση.
Το νερό που διέρρευσε, το οποίο παρέμεινε μέσα στο κτίριο, θα επεξεργαστεί από την ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας χρησιμοποιώντας τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού της, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Τον Μάρτιο του 2011, ο πυρηνικός σταθμός της Fukushima είχε λιώσει τρεις από τους αντιδραστήρες του μετά από σεισμό μεγέθους 9 Ρίχτερ που ακολούθησε ένα τεράστιο τσουνάμι.
Η Fukushima θεωρείται η χειρότερη πυρηνική καταστροφή από το ατύχημα του Τσερνομπίλ το 1986.
Fukushima0.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης