Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καθαρή γενοκτονία Παλαιστινίων: 115 βρέφη σκότωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις, 663 μωρά ως 12 μηνών, 10.627 παιδιά συνολικά

Καθαρή γενοκτονία Παλαιστινίων: 115 βρέφη σκότωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις, 663 μωρά ως 12 μηνών, 10.627 παιδιά συνολικά
Oι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας σκότωσαν 115 βρέφη ως 8 μηνών, σύμφωνα με τον ΟΗΕ - 40.074 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 92.537 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με το το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης
Συνολικά 115 βρέφη ως 8 μηνών έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από τότε που κλιμακώθηκε η ένταση μεταξύ του ριζοσπαστικού παλαιστινιακού κινήματος Hamas και του Ισραήλ, ανακοίνωσε το Γραφείο του ΟΗΕ για τον συντονισμό των ανθρωπιστικών υποθέσεων στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του, και τα 115 βρέφη ήταν κάτω των οκτώ μηνών.
«Μεταξύ αυτών, 48 (42%) δεν είχαν κλείσει μήνα ζωής, τη στιγμή του θανάτου τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Το πρακτορείο TASS επεσήμανε επίσης ότι το υπουργείο Υγείας του θύλακα είχε αναφέρει νωρίτερα ότι από την 1η Αυγούστου 2024, 10.627 παιδιά, συμπεριλαμβανομένων 663 κάτω του ενός έτους, ήταν μεταξύ των 32.280 νεκρών των οποίων οι ταυτότητες είχαν εξακριβωθεί και τεκμηριωθεί.
Οι εντάσεις αναζωπυρώθηκαν στη Μέση Ανατολή στις 7 Οκτωβρίου 2023, όταν μαχητές του ριζοσπαστικού παλαιστινιακού κινήματος Hamas με έδρα τη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική επίθεση στο ισραηλινό έδαφος από τη Γάζα, σκοτώνοντας κατοίκους ισραηλινών συνοριακών εποικισμών και παίρνοντας 240 ομήρους, μεταξύ των οποίων γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους.

Aπάντηση στις επιθετικές ενέργειες

Η Hamas περιέγραψε την επίθεσή της ως απάντηση στις επιθετικές ενέργειες των ισραηλινών αρχών εναντίον του τζαμιού Al Aqsa στο Όρος του Ναού στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.
Σε απάντηση, το Ισραήλ κήρυξε πλήρη αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, όπου ζουν 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι πριν από την κρίση, και έχει πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα καθώς και σε ορισμένες περιοχές του Λιβάνου και της Συρίας.
Συγκρούσεις έχουν επίσης αναφερθεί στη Δυτική Όχθη.
Στα τέλη Νοεμβρίου 2023, μια προσωρινή ανθρωπιστική εκεχειρία επιτεύχθηκε από την Αίγυπτο και το Κατάρ που διήρκεσε μια εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας απελευθερώθηκαν 110 όμηροι, σύμφωνα με το Ισραήλ.
Την 1η Δεκεμβρίου, η κατάπαυση του πυρός παραβιάστηκε και οι μάχες συνεχίστηκαν μέχρι σήμερα.

Τουλάχιστον 40.074 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 92.537 έχουν τραυματιστεί κατά την επίθεση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, Σάββατο, το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα τον οποίο διοικεί η ισλαμιστική οργάνωση Hamas.
Τουλάχιστον 69 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες 48 ώρες, ανέφερε ακόμη το υπουργείο Υγείας της Hamas που συνήθως δεν δίνει απολογισμό την Παρασκευή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης