Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή Zakharova: Να σταματήσουμε τον βλάσφημο πόλεμο Zelensky κατά της Ορθοδοξίας

Οργή Zakharova: Να σταματήσουμε τον βλάσφημο πόλεμο Zelensky κατά της Ορθοδοξίας
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί την παγκόσμια κοινότητα να καταδικάσει τον «βλάσφημο πόλεμο» του Zelensky στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (UOC)
Την οργή της Μόσχας προκαλεί ο πόλεμος που κήρυξε το ουκρανικό καθεστώς στην ορθόδοξη εκκλησία.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί την παγκόσμια κοινότητα να καταδικάσει τον «βλάσφημο πόλεμο» του Zelensky στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (UOC).
Η Ρωσική Ομοσπονδία είναι πεπεισμένη ότι οι αρχές στο Κίεβο δεν θα μπορέσουν να καταστρέψουν την Ορθοδοξία και καλεί την «κοινή λογική» της διεθνούς κοινότητας και των αρμόδιων θεσμών να καταδικάσουν τον «βλάσφημο πόλεμο» του καθεστώτος του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky, του οποίου η νόμιμη εξουσία έληξε τον Μάιο, με την UOC.
Αυτό αναφέρεται στο σχόλιο της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova για τον επόμενο γύρο διώξεων στην Ουκρανία κατά των κληρικών της  Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ο Zelensky εμβαθύνει το θρησκευτικό σχίσμα


«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η δικτατορία του Κιέβου δεν θα μπορέσει να καταστρέψει την κανονική Ορθοδοξία, που λατρεύει η πλειοψηφία του πληθυσμού της Ουκρανίας», τόνισε η Zakharova.
Σύμφωνα με την ίδια, η Ρωσική Ομοσπονδία παρακολουθεί με ανησυχία «τα επόμενα βήματα του καθεστώτος του Κιέβου, με την ενθάρρυνση των δυτικών εταίρων του, να εμβαθύνει το θρησκευτικό σχίσμα στην Ουκρανία, το οποίο κάθε φορά παίρνει όλο και πιο άσχημες μορφές».
«Αφού η Ουκρανική Βουλή υιοθέτησε νόμο για αλλαγές στις δραστηριότητες των θρησκευτικών οργανώσεων, γίνεται ξεκάθαρο πως το Κίεβο προσπαθεί να θέσει εκτός νόμου την κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας», σημείωσε η Zakharova.
«Ταυτόχρονα, μιλάμε για μια εκκλησία που έπαιξε και συνεχίζει να παίζει βασικό ρόλο στη ζωή της ουκρανικής κοινωνίας και η οποία διώκεται ποινικά σε μαζική κλίμακα», κατέληξε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης