Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήταν παγίδα - Η Ρωσία «ζητούσε» την εισβολή στο Kursk γιατί βρήκε την Αχίλλειο πτέρνα της Ουκρανίας – Τώρα… θα ρίξει το βέλος

Ήταν παγίδα - Η Ρωσία «ζητούσε» την εισβολή στο Kursk γιατί βρήκε την Αχίλλειο πτέρνα της Ουκρανίας – Τώρα… θα ρίξει το βέλος
Ο τυχοδιωκτισμός και η απελπισία του καθεστώτος Zelensky θα φέρουν ακόμη πιο κοντά το τέλος του πολέμου με την άνευ όρων παράδοση της Ουκρανίας - RUSI: Με την ουκρανική εισβολή  στο Kursk η Ρωσία θα βρει τα πιο αδύναμα σημεία στην άμυνα του εχθρού
 
Η ουκρανική εισβολή στο Kursk τελικά θα αποδειχθεί καταλυτική για τις εξελίξεις επί του πεδίου και να αποτελέσει ένα απρόσμενο «δώρο» για τα ρωσικά στρατεύματα, προκειμένου να επιταχύνουν την ούτως ή άλλως προδιαγεγραμμένη επικράτησή τους στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση.
Ο τυχοδιωκτισμός και η απελπισία του καθεστώτος Zelensky δηλαδή θα φέρουν ακόμη πιο κοντά το τέλος του πολέμου με την άνευ όρων παράδοση της Ουκρανίας.

Η ουκρανική επίθεση στη ρωσική περιοχή Kursk, που ξεκίνησε στις 6 Αυγούστου ώθησε τον ουκρανικό στρατό να αποσύρει στρατεύματα και εξοπλισμό από το ανατολικό μέτωπό του, αφήνοντας τις γραμμές του «ακόμα πιο απλωμένες», υπογραμμίζουν πλέον και τα δυτικά ΜΜΕ, αποκαλώντας την επιχείρηση του Κιέβου «ριψοκίνδυνο στοίχημα».

RUSI: Η Ρωσία με το Kursk βρήκε την Αχίλλειο πτέρνα της ουκρανικής άμυνας


Η προσπάθεια της Ουκρανίας να καταλάβει εδάφη στην περιοχή του Kursk θα μπορούσε να βοηθήσει τα ρωσικά στρατεύματα να βρουν τα πιο αδύναμα σημεία στην άμυνα του εχθρού, την Αχίλλειο πτέρνα σε άλλα μέρη του μετώπου, υποστηρίζει σε ανάλυσή της η βρετανική εφημερίδα «The Guardian».
Πριν από την επίθεση στην περιοχή του Kursk το καθεστώς του Κιέβου «υπέφερε ήδη από έλλειψη στρατευμάτων για να εναλλάσσονται και να κρατούν τη γραμμή» στο μέτωπο, λέει στη βρετανική εφημερίδα ο Jack Watling, ανώτερος ερευνητής στο Royal United Services Institute (RUSI).
Επικαλούμενος τη «ζοφερή εικόνα της υποχώρησης» των ουκρανικών δυνάμεων ενόψει της επιχείρησης στο Kursk ο αναλυτής επισημαίνει ότι ο στρατός του Κιέβου έχει εξαιρετικά περιορισμένες δυνατότητες να προχωρήσει κοντά στο Kursk «πριν υπερεκταθεί».
Η καταστροφική αντεπίθεση του καλοκαιριού του 2023 από την Ουκρανία είχε ως αποτέλεσμα τεράστιες απώλειες προσωπικού και όπλων που δόθηκαν από το ΝΑΤΟ. 

kursk_1.JPG
Πολύ σύντομα όλα θα τελειώσουν στο Kursk – Η Ρωσία μεταφέρει πυροβολικό

Φέτος, παρά τα περισσότερα πακέτα βοήθειας από τους δυτικούς συμμάχους, η Ουκρανία έχει υποστεί συνεχόμενες ήττες και τεράστιες απώλειες σε έμψυχο δυναμικό.
Πολύ σύντομα η ένταση των εχθροπραξιών στο Kursk θα μειωθεί καθώς οι ρωσικές δυνάμεις θα δημιουργήσουν αμυντικές γραμμές και στη συνέχεια θα φέρουν πυροβολικό, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και νέα στρατεύματα» προβλέπει ο Βρετανός αναλυτής.
Η Ρωσία σε αντίθεση με την Ουκρανία έχει αρκετό προσωπικό και εξοπλισμό, τονίζει ο Watling.

kursk_map.jpg

Οι Ρώσοι έχουν την ευκαιρία πλέον για εδαφικά κέρδη σε όλο το εκτεταμένο μέτωπο

Υποθέτοντας ότι οποιαδήποτε επίδραση της στρατιωτικής επιχείρησης στην περιοχή του Kursk που διεκδικεί η Ουκρανία είναι προσωρινή και θα μπορούσε να αποδειχθεί εξαιρετικά άσχημη για αυτήν, συνοψίζει ως εξής: «Η επέκταση των ουκρανικών δυνάμεων θα αυξήσει τις ευκαιρίες για τους Ρώσους να βρουν τα πιο αδύναμα σημεία στην άμυνα της Ουκρανίας και να κάνουν προόδους αλλού στο μέτωπο».
Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Αυγούστου οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση στο Kursk, η οποία κατακρίθηκε από τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin ως μεγάλης κλίμακας πρόκληση.
Το καθεστώς του Κιέβου σχεδίασε την επίθεση με τη συμμετοχή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Nikolai Patrushev.
Ο Ρώσος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Valery Gerasimov υπογράμμισε ότι η επιχείρηση στην περιοχή του Kursk θα ολοκληρωθεί με νίκη επί των Ουκρανών.
tank_5.JPG

Καθαρή αυτοκτονία των Ουκρανών

Τον αυτοκτονικό χαρακτήρα της ουκρανικής εισβολής επισημαίνει σε ανάλυσή του και το AP που υποστηρίχζει πως το «συνολικό στρατηγικό πλεονέκτημα» της Ρωσίας στην πρώτη γραμμή παραμένει «άθικτο».
Η επίθεση στην περιοχή του Kursk της Ρωσίας ανάγκασε τον ουκρανικό στρατό να αποσύρει στρατεύματα και όπλα από τις «ήδη προβληματικές γραμμές του μετώπου», επισημαίνει στο ίδιο μήκος κύματος και η Wall Street Journal (WSJ) επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα των Times που αποκαλύπτουν πως αποδεσμεύθηκαν ελίτ μονάδες από Sumy και Kharkiv.
Η Ουκρανία αναδιατάσσει στρατεύματα από το ανατολικό μέτωπο στην περιοχή Kursk της Ρωσίας, «αφήνοντας τις μονάδες της ακόμη πιο απλωμένες», σε ένα παιχνίδι τζόγου «που τείνει να κάνει χειρότερη μια ήδη κακή κατάσταση για το Κίεβο», υποστηρίζει η εφημερίδα.
Οι ουκρανοί στρατιωτικοί διοικητές δεν έχουν αρκετούς στρατιώτες για τις επιχειρήσεις, με τους εξουθενωμένους άνδρες «να περνούν περισσότερο χρόνο στα χαρακώματα, επειδή δεν υπάρχουν νέα στρατεύματα για να τους αντικαταστήσουν», σημειώνει τώρα η WSJ, η οποία στις 6 Αυγούστου θριαμβολογούσε για την εισβολή στο Kursk.
Η κατάσταση για τα ουκρανικά στρατεύματα έγινε χειρότερη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού - «χωρίς κανένα σημάδι ότι οι ρωσικές δυνάμεις χαλαρώνουν» από τότε που ξεκίνησε η επίθεση στο Kursk.
«Η αποστολή ουκρανικών στρατευμάτων στο Kursk σημαίνει ότι το Κίεβο αναγκάστηκε να τα απομακρύνει από το Donetsk, όπου η ρωσική προέλαση είναι συνεχής» σημειώνει η εφημερίδα εκφράζοντας ανοιχτά πλέον αμφιβολίες για την σκοπιμότητα της εισβολής στη Ρωσία.

kursk_2_1.JPG
Όλα δείχνουν παγίδα

Από την αρχή της ουκρανικής εισβολής δεν ήταν λίγοι οι στρατιωτικοί αναλυτές, που υποστήριζαν ότι το παράτολμο εγχείρημα του Κιέβου ήταν «θείο δώρο» για τον ρωσικό στρατό, καθώς θα έδινε τη χαριστική βολή στις ούτως ή άλλως εξασθενημένες ουκρανικές δυνάμεις.
Για να στηρίξουν τον ισχυρισμό τους φέρνουν ως παράδειγμα την ακαριαία συντριβή της παράλληλης ουκρανικής εισβολής στο Belgorod, επίσης στις 6 Αυγούστου.
Δηλαδή οι Ρώσοι ήταν διατεθειμένοι να έχουν μόνο ένα μέτωπο εντός ρωσικής επικράτειας και όχι δύο.
Επισημαίνουν επίσης, αν και αναγνωρίζουν κάποια λάθη στον ρωσικό σχεδιασμό, πως για τον λόγο αυτό επέτρεψαν στις ουκρανικές ελίτ δυνάμεις να προχωρήσουν περί τα 20 χιλιόμετρα στην περιφέρεια του Kursk.
Η Washington Post αναφερόμενη στην ουκρανική εισβολή στο Belgorod έκανε λόγο για πραγματικό καταιγισμό πυρών, επικαλούμενη τραυματίες Ουκρανούς που έχουν εκκενωθεί από τις πρώτες γραμμές στην περιοχή Sumy.
Η επίθεση των πέντε ημερών περιελάμβανε έναν «στόλο τεθωρακισμένων οχημάτων που κινούνταν στο φως της ημέρας», δήλωσε ένας στρατιώτης, περιγράφοντας την επιχείρηση ως «τρελή».
Η εισβολή επικεντρώθηκε στο συνοριακό πέρασμα Kolotilovka-Pokrovka, αλλά σε αντίθεση με το Kursk, ουσιαστικά απωθήθηκε σχεδόν αμέσως από τις ρωσικές δυνάμεις που εδρεύουν στο Belgorod.
Οι Ουκρανοί στρατιώτες, που μίλησαν στην αμερικανική εφημερίδα, δήλωσαν ότι οι Ρώσοι υπερασπιστές ήταν καλά προετοιμασμένοι, με την περιοχή ναρκοθετημένη σε μεγάλο βαθμό και οχυρωμένη με τα αντιαρματικά εμπόδια «Δόντια του Δράκου».

kursk_3_2.jpg
Οι Ουκρανοί άφηναν τους νεκρούς πίσω σε έναν ...πραγματικό καταιγισμό πυρών

Οι ουκρανικές δυνάμεις δέχθηκαν έναν πραγματικό καταιγισμό από ρωσικό πυροβολικό, drones και μαχητικά αεροσκάφη μόλις έφτασαν κοντά στα σύνορα.
«Όλα τα μέλη της ομάδας τραυματίστηκαν την ημέρα που φτάσαμε», δήλωσε ένας στρατιώτης, με τη σοβαρότητα της κατάστασης να είναι τέτοια που οι νεκροί έπρεπε να εγκαταλειφθούν στο πεδίο της μάχης.
Η αποτυχία της επίθεσης στο Belogrod φέρεται να επέτρεψε στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις να εστιάσουν πολύ περισσότερη προσοχή και δύναμη πυρός στις ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή του Kursk, οι οποίες έχουν υποστεί εντατικούς βομβαρδισμούς, συμπεριλαμβανομένων επιδρομών με drones και ελικοπτέρων αλλά και χτυπημάτων πυροβολικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης