Τελευταία Νέα
Διεθνή

Philippot (Γαλλία): Να σταματήσει κάθε βοήθεια στην Ουκρανία εάν έχει εμπλοκή στο sabotage των αγωγών Nord Stream

Philippot (Γαλλία): Να σταματήσει κάθε βοήθεια στην Ουκρανία εάν έχει εμπλοκή στο sabotage των αγωγών Nord Stream

Η  θεωρία ότι η πράξη δολιοφθοράς στους αγωγούς φυσικού αερίου είχε διαπραχθεί από μια ομάδα έξι Ουκρανών χωρίς καμία εξωτερική υποστήριξη «φαίνεται απίθανη», δήλωσε ο Florian Philippot

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να σταματήσει οποιαδήποτε βοήθεια προς την Ουκρανία εάν αποδειχθεί η εμπλοκή της στις εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, δήλωσε στο TASS ο ηγέτης του γαλλικού κόμματος The Patriots, Florian Philippot.
«Αν αποδειχτεί ότι η Ουκρανία είναι υπεύθυνη για αυτές τις εκρήξεις, θα πρέπει να ερμηνευθεί ως επιθετική ενέργεια εναντίον μας, η οποία θα θέσει υπό αμφισβήτηση το ζήτημα της συνολικής συνεργασίας με αυτή τη χώρα, πόσο μάλλον την οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη για αυτήν». είπε
Κατηγόρησε «τη συνετή σιωπή των γαλλικών αρχών και της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την πράξη δολιοφθοράς στο Nord Streams».
Σημείωσε επίσης ότι μια θεωρία ότι η πράξη δολιοφθοράς στους αγωγούς φυσικού αερίου είχε διαπραχθεί από μια ομάδα έξι Ουκρανών χωρίς καμία εξωτερική υποστήριξη «φαίνεται απίθανη».
Η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung (SZ) ανέφερε νωρίτερα, επικαλούμενη κοινή έρευνα με την τηλεόραση ARD και την εβδομαδιαία Die Zeit, ότι οι Γερμανοί ομοσπονδιακοί εισαγγελείς εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για έναν Ουκρανό εκπαιδευτή καταδύσεων που θεωρούνταν ύποπτος ότι έπαιξε ρόλο στη δολιοφθορά στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream. . Ενώ η τελευταία γνωστή τοποθεσία του υπόπτου ήταν στην Πολωνία, φέρεται να εξαφανίστηκε.
Οι Γερμανοί εισαγγελείς ερευνούν επίσης δύο άλλους Ουκρανούς εκπαιδευτές καταδύσεων, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα, ανέφερε η εφημερίδα SZ. Μαζί οι τρεις φέρονται να αποτελούσαν το πλήρωμα της θαλαμηγού Andromeda στο επίκεντρο της γερμανικής έρευνας.
Το σκάφος μπορεί να χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά εκρηκτικών στους αγωγούς φυσικού αερίου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης