Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Υπό έλεγχο η φωτιά στην Σμύρνη, δύσκολη παραμένει η κατάσταση στο δυτικό μέτωπο

Τουρκία: Υπό  έλεγχο η φωτιά στην Σμύρνη, δύσκολη παραμένει η κατάσταση στο δυτικό μέτωπο
Καταστροφές σε 43 κτήρια στην Σμύρνη
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τις δύο μεγάλες πυρκαγιές στο Κορδελιό και τα Βουρλά στη Σμύρνη.
Ωστόσο, η κατάσταση στα άλλα πύρινα μέτωπα της δυτικής Τουρκίας εξακολουθεί να είναι δύσκολη: στο Μεντερές της Σμύρνης, στο Αϊδίνιο, τη Μαγνησία, τα Μουγλά και το Usak.
Για καταστροφές σε 43 κτήρια στην Σμύρνη έκανε λόγο ο Τούρκος υπουργός Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας και Κλιματικής Αλλαγής Ibrahim Yumaklı..
Η πλέον ανησυχητική εξέλιξη στην περιοχή της Σμύρνης, το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ήταν η πυρκαγιά που ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου (18/8) σε θαμνώδη έκταση στα Βουρλά, στα δυτικά της πόλης κοντά στην Κρήνη (Τσεσμέ).

Από τι προκλήθηκε η πυρκαγιά

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε καλώδιο ηλεκτροδότησης και γρήγορα επεκτάθηκε απειλώντας ένα συγκρότημα 440 θερινών κατοικιών, οι κάτοικοι των οποίων απομακρύνθηκαν τη νύχτα από τις εστίες τους, 34 μάλιστα από αυτούς μέσω θαλάσσης από την Ακτοφυλακή.
Υπό έλεγχο τέθηκε και η μεγάλη πυρκαγιά στο Μπόλου, μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας, όπου καίγεται από την Πέμπτη, 15 Αυγούστου πυκνό δάσος, σε μία ειδυλλιακής ομορφιάς περιοχή, με δύσβατα σημεία.
Λίγο πιο ανατολικά, στην περιοχή Ovazik, στην επαρχία Karabuk της βόρειας Τουρκίας, συνεχίζεται η μάχη των δυνάμεων πυρόσβεσης από ξηράς και αέρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης